Soms raken pakjes zoek. Maar laten we eerlijk zijn – als je een vermist pakje zoekt, is dat meestal omdat iemand hem heeft gestolen. Hier zijn stappen die je kunt nemen om vergoed te worden voor pakketdiefstal, de dief op te sporen – of pakketjesdieven af te schrikken voor ze hun snode daad doen.

Doe aangifte bij de politie

politie-bord-logo

Als je ernstig vermoedt dat je door een pakketjesdief aangevallen bent en dat er iets van je plaats gestolen is, bel dan de politie en doe aangifte van het gestolen pakje. Zonder getuigen zullen ze niet veel kunnen doen, maar ze zullen wel nota nemen van het voorval. Als je beelden van de deurbelcamera hebt, deel die dan zeker met de politie. Laat ze ook weten hoe laat de bezorgdienst zei dat je pakket bezorgd was en wanneer je het vermist vond. Als anderen in je buurt dezelfde problemen melden, zullen ze eerder geneigd zijn de pakkettendieven te onderzoeken en te vinden. Een aangifte indienen kan ook nuttig zijn als je probeert een verzekeringsclaim in te dienen voor de vermiste levering. Mocht de politie niks doen, dan kan je natuurlijk altijd nog juridisch advies aanvragen.

Help op de hoogte te blijven van diefstallen en andere activiteiten in je buurt met de Ring Buren app. Of je nu het Ring Alarm beveiligingssysteem hebt of niet, de app kan je nog steeds waarschuwen voor incidenten (zoals pakketdiefstal) in je buurt. Maar de app vertrouwt op zelfmeldingen, dus draag je steentje bij om je buren op de hoogte te houden.

Neem contact op met de afzender

pakketbezorger

Meestal is een vermist pakket iets dat je besteld hebt. In dat geval wil je contact opnemen met de verkoper en hem laten weten dat je pakketje kwijt is.

Is de verkoper verantwoordelijk voor gestolen pakketten? Misschien. Het hangt allemaal af van de site waar je je aankoop deed en zijn beleid. Je kunt het beste even navragen bij de klantenservice.

Ik heb veel geluk gehad met bedrijven die meteen een vervanging sturen, zonder vragen te stellen. Maar niet elke firma stuurt je een vervangend artikel of betaalt je geld terug. Bewaar elk bewijs dat je claim ondersteunt.

  • Maak een foto als je een bericht van aflevering kreeg, maar het pakje niet ligt waar ze zeiden dat het bezorgd werd.
  • Bewaar je orderbevestigingsnummer en alle andere gegevens die het bedrijf helpen je bestelling op te sporen.
  • Bewaar afleveringsnummers en informatie om met het bedrijf te delen zodat het de vervoerder kan bereiken.

Als het gestolen pakje van een vriend of familielid kwam, laat hen dan weten dat het niet bezorgd is. Zij kunnen de verkoper of de vervoerder bereiken om te helpen uitzoeken wat er gebeurd is.

Conclusie

Slachtoffer worden van pakketdiefstal is nooit leuk – net zomin als omgaan met ondeugdelijke dragers. We hopen dat dit artikel je helpt preventieve maatregelen te nemen, je geld terug te krijgen, of snel een vervanging te ontvangen. Als je advies hebt over hoe je een verloren of gestolen pakket terugkreeg, vertel het ons dan hieronder! Het is altijd nuttig om verslagen uit de eerste hand te horen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *