Een website maken is minder lastig dan je denkt. Gelukkig hoeven we ons niet meer bezig te houden met het leren van lastige HTML. Het is nu een stuk gemakkelijker.

Wat heb je nodig voor een website maken?

De essentiële onderdelen die je gebruikt voor het maken van je website zijn wel nog steeds hetzelfde. Dit is bijvoorbeeld het kiezen van een naam voor je website; je moet ten slotte gevonden kunnen worden op internet. Deze naam krijg je door een domeinnaam te registreren.

Daarnaast kan jouw toekomstige website niet zonder hosting. Door middel van hosting staat jouw website opgeslagen op een server. Je website zal ergens moeten bestaan, wil het gevonden worden.

website-laptop

Je website ontwerpen 

Nu komen we aan bij het maken van jouw website. Je kunt het zo simpel maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een CMS, een voorbeeld hiervan is WordPress. Dit staat voor contentmanagementsysteem. Je hebt hiervoor geen codes nodig. Als je een blog wilt maken, kun je ook eens kijken naar andere platforms die het meest geschikt zijn voor blogs.

Je start met de basis van een website waarbij je veel creatieve vrijheid hebt. Hoe meer je leert, hoe meer je jouw WordPress kunt uitbreiden met handige plugins. Zo groeit jouw website mee met je kennis.

WordPress is zeer geschikt voor websites die (potentieel) veel bezoekers zullen trekken. Ook is het mogelijk om een webshop te beginnen door plugins te installeren. Magento is een CMS die zich specialiseert in webshops. Weet je nu al dat je producten wil gaan verkopen op jouw website? Dan is Magento misschien een goede optie voor jou. Het is goed om rekening te houden met het feit dat dit CMS wel wat ingewikkelder in elkaar steekt.

Wil je graag zo gemakkelijk mogelijk een website maken? Dat kan uiteraard ook. Hiervoor kun je het beste een websitebouwer met een drag & drop systeem. Hier zijn al thema’s voor jou gekozen en hoef je enkel nog de kleuren en de volgorde van jouw content bepalen. Het is zo gemakkelijk, het is bijna als een website laten maken. Deze manier van een website bouwen is voornamelijk geschikt wanneer je meer geïnteresseerd bent in het schrijven van blogs dan in een webshop beginnen.

Website beveiligen 

fashion-website-design-laptop

Denk er ten slotte goed aan dat jouw bezoekers veilig jouw website moeten kunnen bezoeken. Dit is met name van belang voor websites waarop jouw bezoekers producten of services kunnen kopen en hiermee hun persoonlijke gegevens achterlaten.

Welke website heeft jouw voorkeur?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *