Als je in de markt bent voor een nieuw vloerkleed, kan het kiezen van een kleur een moeilijke beslissing zijn. Je wilt dat het bij je meubels en je muren past, dus als je al besloten hebt tot witte muren, vraag je je misschien af welke kleur vloerkleed daarbij zal passen. We hebben het internet afgestruind naar de beste kleurencombinaties van vloerkleed voor een kamer met witte muren.

Bijna elke kleur van een mooi vloerkleed past goed bij witte muren. Enkele voorbeelden van vloerkleed kleuren die goed bij witte muren passen zijn:

  • Donkerbruin
  • Lichtbruin
  • Crème
  • Zwart
  • Grijs
  • Blauw
  • Roze

We hebben je een paar kleuren gegeven die goed bij witte muren passen, maar lees verder als we ze bespreken en je enkele voorbeelden laten zien, zodat je je precies kunt voorstellen hoe ze eruit kunnen zien. We gaan ook in op enkele andere vragen die je kunt hebben over witte muren en het kiezen van een vloerkleed kleur.

Vloerkleed kleuren die bij witte muren passen

woonkamer-terras

Zoals we hierboven al zeiden, zijn er maar heel weinig vloerkleed kleuren die niet goed bij witte muren passen. Populaire keuzes voor woonkamers zijn echter neutralen, zoals bruintinten, crèmekleuren, en grijstinten, en dan zwarte vloerkleden om een monochromatische look te creëren. Voor slaapkamers kunnen witte muren gecombineerd worden met gedurfdere vloerkleed keuzes. We laten je hieronder een paar voorbeelden zien.

Donkerbruin

Bruintinten zijn er in veel verschillende tinten en de meeste werken goed met witte muren. Kies een heel donkerbruin om een dramatisch contrast te creëren tussen de muren en de vloer. Een donkerder vloerkleed op maat laat de kamer kleiner aanvoelen, wat ideaal kan zijn voor een slaapkamer die je knus wilt laten aanvoelen.

Lichtbruin

Bruin is een prima manier om een kamer met witte muren op te warmen. Dit lichtbruine vloerkleed schept een gastvrije sfeer in deze familiekamer.

Crème

Crème vloerkleden zijn een geweldige manier om de kamer luchtig en licht te laten aanvoelen, maar niet leeg. Het crème voegt warmte toe, terwijl het ook een geweldige lege achtergrond is voor eventuele extra vloerkleden die je in je kamer wilt leggen.

Zwart

Zwart en wit zijn beide harde kleuren, dus het is belangrijk om het in evenwicht te houden. Maak de kamer zachter door wit beddengoed en vleugjes groen toe te voegen.

Grijs

Net zoals witte muren kunnen worden opgewarmd met bruintinten, kunnen ze worden afgekoeld met grijs.

Blauw

Gedurfdere vloerkleden, zoals een blauw gestreepte vloerkleed, worden vaak het best voor de slaapkamer gelaten. Een vloerkleed hoeft niet saai te zijn, en witte muren bieden de gelegenheid om een gedurfder stijl vloerkleed te kiezen.

Roze

Wit en verschillende tinten roze kunnen een schattige en chique slaapkamer maken.

Passen witte muren bij ieder interieur?

Het mooie van witte muren is dat ze kunnen fungeren als een blanco canvas voor je meubels en inrichting. Witte muren kunnen zo gemaakt worden dat ze bij elke inrichtingsstijl passen. Ze kunnen warmer of koeler gemaakt worden, afhankelijk van de kleur van de meubels waarmee je ze combineert.

Minimalistisch

Witte muren zijn perfect om een minimalistische look te bereiken. Ze helpen de kamer er eenvoudig en licht uit te laten zien.

Eigentijds

Witte muren in een eigentijdse woning kunnen helpen de aandacht te vestigen op andere kenmerken zoals kunstwerken en meubels.

Eclectisch

Eclectisch is een leuke inrichtingsstijl en witte muren doen daar geen afbreuk aan. Witte muren hoeven niet gelijk te staan aan een saaie stijl.

Boho

Boho, kort voor bohemien, is een stijl die erom bekend staat onconventioneel te zijn. Het mixen en matchen van materialen is een geweldige manier om een boho look te bereiken. De verschillende texturen en kleuren komen mooi uit en steken mooi af tegen witte muren.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van inrichtingsstijlen die met witte muren kunnen werken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Witte muren kunnen echt voor elke inrichtingsstijl gebruikt worden!

Hoe kun je muur kleur afstemmen op de vloerkleed?

woonkamer-modern-wit-grijs

Een muurkleur aan een vloerkleed kleur aanpassen kan moeilijk zijn. Verfstalen zijn geweldig, maar zullen er vaak anders uitzien als ze eenmaal op de muren en in verschillend licht staan. Probeer bij het kiezen van je verf kleur in de winkel een staal van je vloerkleed mee te nemen, zodat je kunt vergelijken onder de felle winkelverlichting en buiten in natuurlijk licht om te zien of ze goed samen gaan.

Als je al een verfkleur gekozen hebt en die op je muren hebt aangebracht, experimenteer dan met stalen van vloerkleed stalen in je kamer. Vergelijk het bij natuurlijk, kunstmatig en nachtelijk licht.

Hoe kies je een vloerkleed kleur?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een vloerkleed kleur. Je kunt interieursuggesties volgen zoals de “regel van drie”, neutralen kiezen of een kleurenwiel raadplegen, of je kunt je meer richten op hoe het vloerkleed gebruikt zal worden. Onthoud dat vloerkleden opties voor de lange termijn zijn, dus zorg ervoor dat je een kleur kiest waar je binnen afzienbare tijd met plezier naar zult kijken!

Regel van 3

Een bekende regel voor binnenhuisarchitectuur die de “regel van drie” wordt genoemd, suggereert drie hoofdkleuren te kiezen om je kamer mee in te richten. Een hoofdkleur zou 60% van je kamer moeten uitmaken, een tweede kleur 30%, en een accentkleur 10%. Omdat het vloerkleed en de vloeren een groot percentage van de kamer uitmaken, moeten dat kleuren van gelijke tinten zijn.

Kies neutralen

Neutrale kleuren kiezen is altijd een veilige optie. Neutrale vloerkleden passen goed bij bijna elke muur kleur en er zijn veel mogelijkheden van verschillende kleuren en tinten. Neutralen stellen je in staat meer te experimenteren met meubels en inrichting.

Kleurenwiel

Er is niets mis mee om je toevlucht te nemen tot het ouderwetse kleurenwiel om inspiratie op te doen. Je kunt een complementair kleurenschema kiezen, een analoog kleurenschema, of een monochromatisch kleurenschema. Je kunt ook kleuren kiezen die op het wiel op gelijke afstand van elkaar staan.

Kleuren die tegenover elkaar liggen op het kleurenwiel zijn complementaire kleuren. Ze zijn zeer geschikt om contrast te scheppen. Een analoog kleurenschema houdt in dat je drie kleuren kiest die naast elkaar op het kleurenwiel liggen, en een monochromatisch kleurenschema bereik je door drie tinten van dezelfde kleur te kiezen.

Hoe je vloerkleed gebruikt zal worden

rode-vloerkleed-met-patronen-bruine-leren-stoelen-woonkamer-witte-wanden

Als je vloerkleed niet veel voetverkeer zal ontvangen, heb je misschien meer vrijheid als het gaat om het kiezen van de kleur. Heb je kinderen of huisdieren, of verwacht je gewoon dat je vloerkleed veel gebruikt zal worden, dan wil je daar misschien rekening mee houden bij het kiezen van je vloerkleed kleur. Sommige kleuren zullen vuil, pluisjes, en vlekken minder laten zien dan andere.

Je zou kunnen denken dat het kiezen van een donkerder vloerkleed zal helpen vlekken te verbergen, en hoewel dit waar is, zal een donkerder vloerkleed ook pluisjes meer laten zien. De beste keuze voor een vloerkleed dat veel gebruikt zal worden is een kleur tussen donker en licht in, zoals beige. Een gespikkeld vloerkleed, dat meerdere kleuren gebruikt, zal ook helpen vuil en pluisjes te verbergen.

Wat is de meest populaire vloerkleed kleur?

modern-interieur-grijze-bank-grijs-vloerkleed-leren-stoel-witte-muren

Misschien vraag je je af welke kleur iedereen kiest. Neutralen zijn lang een populaire keuze geweest als vloerkleed kleur, maar meer recent is ook grijs favoriet geworden. Zowel neutrale kleuren als grijs hebben veel veelzijdigheid als het om binnenhuisinrichting gaat. Ze zijn te combineren met een verscheidenheid aan kleuren en stijlen.

Conclusie

Bijna elke kleur vloerkleed past goed bij witte muren, zodat je veel creatieve vrijheid hebt. Hopelijk heeft een aantal van onze voorbeelden van zowel vloerkleed kleuren als -stijlen waarbij witte muren een rol spelen je wat inspiratie voor je kamer gegeven!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *