Ben je van plan om je huis of werkruimte in te richten met een industriële uitstraling? Dan zijn kleuren een belangrijk aspect om over na te denken. De kleuren die je kiest, kunnen de hele sfeer van de ruimte bepalen. Hieronder vind je tips voor het kiezen van de beste kleuren voor een industriële inrichting.

Donkere kleuren voor de muren

industriele-keuken-bar

Als je denkt aan een industriële inrichting, denk je vaak aan een ruimte met betonnen muren en vloeren. Om deze sfeer te creëren kun je donkere kleuren gebruiken voor de muren, zoals donkergrijs of zwart. Deze kleuren creëren een stoere en robuuste sfeer en zorgen ervoor dat andere elementen in de ruimte eruit springen.

Aardetinten voor de meubels

industrieel-interieur-hout

Bij een industriële inrichting horen meubels met een ruwe, onafgewerkte uitstraling. Meubels van hout en metaal passen hier perfect bij. Kies voor aardetinten, zoals bruin en grijs, voor deze meubels. Deze kleuren zorgen voor een warme uitstraling en zorgen ervoor dat de meubels goed opgaan in de rest van de ruimte.

Contrasterende kleuren voor accessoires

wanddecoratie-industrieel-woonkamer

Accessoires kunnen een industrieel interieur helemaal afmaken. Kies voor accessoires in contrasterende kleuren om een spannend effect te creëren. Denk bijvoorbeeld aan kussens in felrood, een felgekleurde lamp of een felgekleurde kast. Deze kleuren zorgen voor een frisse en moderne uitstraling.

Zwarte en witte accenten

Als je het moeilijk vindt om te kiezen welke kleuren je moet gebruiken, dan zijn zwarte en witte accenten altijd goed. Deze kleuren passen bijna overal bij en zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. Wil je een houten tafel kopen? Combineer die bijvoorbeeld met zwarte stoelen of combineer witte kussens op een grijze bank.

Creatief kleurgebruik

Als je een industrieel interieur wilt, betekent dat niet dat je alleen maar donkere kleuren hoeft te gebruiken. Creatief kleurgebruik kan juist heel goed passen bij een industriële inrichting. Gebruik bijvoorbeeld een felgekleurde muur als achtergrond voor een grijze bank of donkere, industriële kasten als eyecatcher in een ruimte met voornamelijk lichtere kleuren.

Het kiezen van de juiste kleuren voor een industriële inrichting kan een uitdaging zijn, maar het is zeker de moeite waard. Donkere kleuren voor de muren, aardetinten voor de meubels en contrasterende kleuren voor accessoires zijn goede keuzes. Maar wees niet bang om creatief te zijn en verschillende kleuren met elkaar te combineren. Op die manier kun je een unieke en persoonlijke industriële sfeer creëren!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *