Het blijft gezellig om in de avond op de bank te kruipen en de televisie aan te zetten. Of je dit nu met het gezin doet of met vrienden naar iets speciaals gaat kijken, in veel huishoudens blijft een televisie onmisbaar. Er zijn tegenwoordig veel soorten televisies verkrijgbaar. Aan de ene kant is dit fijn, omdat er dan sowieso een televisie bij zit die bij jouw wensen past. En aan de andere kant kan het keuzestress opleveren. In dit artikel bieden we je wat houvast in de zoektocht naar een nieuwe televisie. We zetten enkele aspecten voor je op een rijtje die tussen de televisies kunnen verschillen.

Welke beeldkwaliteit zoek je?

smart-tv-spotify

Veel verschil bij televisies zit hem in de beeldkwaliteit. De beeldtechnieken zijn de laatste jaren flink aan het verbeteren. Voorbeelden zijn de QLED tv, OLED tv of een televisie met ambilight. Het grote verschil is dat de led pixels geen achtergrondverlichting meer nodig hebben om mooi van licht te zijn. Dat maakt de televisies ook smaller. Ambilight is weer iets anders, dit zorgt ervoor dat de muur of de oppervlakte achter de televisie wordt verlicht met dezelfde kleuren als die op het scherm te zien zijn. Dit geeft een extra dimensie aan het televisie kijken.

Ook de beeldresolutie is iets om rekening mee te houden. Er zijn tegenwoordig televisies op de markt waarbij je beeldmateriaal in 4K resolutie kunt bekijken. Dit is ongekend specifiek en neemt je echt mee in hetgeen er wordt uitgezonden. Ook is er zelfs een 8K variant. Als je een televisie zoekt met een zo hoog mogelijke resolutie en scherp beeld, is dat iets om op te letten. Niet al het beeldmateriaal is echter van deze kwaliteit. Hou daar dus rekening mee.

Wat wil je met de televisie kunnen?

hd-tv

Een groot onderscheid dat je tegenkomt in de wereld van televisies heeft te maken met het verschil tussen een normale tv en een smart tv. Als je voor een smart tv gaat komen er veel mogelijkheden bij. Een smart tv maakt namelijk verbinding met het internet en geeft je de mogelijkheid om apps te downloaden. Zo wordt online content toegankelijk en breid je je televisie aanbod uit. Download bijvoorbeeld apps waarmee je series kunt streamen of programma’s on demand kunt kijken. Er zijn ook opties om te internetten of naar de radio te luisteren. Als je televisie al aangesloten is aan een mooie geluidsinstallatie is dit natuurlijk wel zo handig.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *