Als je tot de gebruikers van niet-Apple producten behoort wil je vast wel weten waarom mensen Apple producten kopen en of Apple producten het echt waard zijn. Waarschijnlijk vragen de meeste Android en Windows gebruikers waarom mensen die duurdere Apple producten kopen. Dat dacht ik ook voordat ik te weten kwam wat Apple voor zo’n enorm bedrag biedt. Dus, laten we je verwarring wegnemen.

Iedereen heeft zijn eigen ervaringen met merken, en dit is een navertelling van mijn eigen ervaringen met Apple. Als er één ding over Apple producten gezegd kan worden, dan is het wel dat ze duur zijn! Maar misschien is er een reden waarom ze zo duur zijn en waarom het kopen van de nieuwe iPhone 14 Pro Max bijvoorbeeld het meer dan waard is.

Apple producten

iphone-met-airpods-macbook

Apple Inc. is een in Californië gevestigd wereldwijd technologiebedrijf dat consumentengadgets, computersoftware en online diensten ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt. Apple heeft het imago dat zijn producten slank en compact van vormgeving zijn. De vraag die zich nogal eens opdringt is of het product het geld waard is en echt het beste op de markt is, of dat het gewoon een geweldige marketingtechniek is die ze volgen?

Integratie van hardware en software

Apple heeft hierin een voordeel omdat de eindproductie door Apple zelf wordt afgehandeld, in tegenstelling tot andere bedrijven. Door verschillende dingen in het product te doen gaat dus het gebruiksgemak en de systeemintegratie verloren.

Veiligheid

In het algemeen heerst de opvatting dat Apple veiliger is dan een Android toestel, en dat is tot op zekere hoogte waar. IOS biedt meer constante updates voor alle toestellen, een beperkt ecosysteem waar je moeilijker in kunt komen, en een strengere app store. Wanneer al deze variabelen gecombineerd worden, wordt het voor aanvallers moeilijker om iOS gebruikers als doelwit te kiezen.

Doorverkoopwaarde

rekenmachine-donkere-hand

Stel dat je je apple gadget wilt upgraden of een ander gadget wilt kopen ter vervanging van je huidige, dan kun je voor een apple product een veel betere waarde krijgen dan voor elk ander apparaat. iPhones, iPads, en andere Apple producten hebben een veel hogere doorverkoopwaarde dan welk ander apparaat ook. Als het tijd is om je toestellen te upgraden, kun je jouw oude product voor een mooie prijs doorverkopen. Omdat Apple artikelen zo populair zijn, verkopen ze bovendien meestal aanzienlijk sneller.

Gebruiksgemak

Android telefoons of windows laptops zijn verhoudingsgewijs gemakkelijker in het gebruik omdat mensen ze al een tijdje gebruiken en maximum mensen met minder budget hebben daar de neiging toe, als iemand zich eenmaal aan apple heeft aangepast heeft hij er moeite mee terug te schakelen of een ander product dan apple te gebruiken.

Voor personen die waarde hechten aan de gebruikerservaring en het ecosysteem zijn Apple goederen het geld meer dan waard. Voor veel van Apple’s toegewijde klanten zijn gebruiksgemak en hechte integratie tussen apparaten en diensten belangrijker dan de flexibiliteit om te personaliseren. IOS gebruikers mogen een consistente gebruikerservaring op alle toestellen verwachten, terwijl Android gebruikers meer variatie en vrijheid in hun telefoonkeuze kunnen verwachten. Ook zijn er op internet meerdere productvideo’s beschikbaar om op een waarachtige manier te laten zien hoe deze toestellen werken.

Dus, als je Apple overweegt, hou er dan rekening mee dat je misschien meer betaalt voor de ervaring dan voor de ruwe rekenkracht of een beter beeldscherm. Apple is een betrouwbaarder product met kwaliteits- en veiligheidsgarantie. Probeer een Android of PC als je een alleskunner wilt, de beste prijs-kwaliteitsverhouding, eenvoudige en betaalbare reparaties, en het niet erg vindt om voorzichtiger met cybersecurity om te gaan. Uiteindelijk moet je kiezen wat voor jou het beste is.


FAQ’s

hand-iphone-13-buiten

Waarom zijn Apple producten betrouwbaar?

Het blijkt dat slechts 3,2% van de Apple producten gerepareerd moeten worden. Dat lage aantal, in combinatie met de miljoenen Macs die het bedrijf per jaar verkoopt, vertaalt zich in een lage storingspercentages en het hoge betrouwbaarheidscijfer.

Is het veilig om gebruikte Apple producten te kopen?

Op alle gereviseerde producten krijg je 1 jaar garantie. Zolang je een paar maanden kunt wachten om een Apple product op te halen, is er vrijwel geen nadeel aan de aanschaf van een refurbished model. De kwaliteit is uitstekend en de prijsbesparing kan het wachten waard zijn.

Wat is het grootste probleem van Apple?

Het grootste probleem van Apple is niet een gebrek aan ideeën. Het is ze realiseren op het niveau van de massamarkt. Daarom zullen jullie allemaal zwijmelen als het zijn nieuwe generatie NBT’s begint te introduceren.

Wat zijn de mogelijkheden voor Apple?

Uitbreiding van het distributienetwerk voor een groter bereik van de markt voor consumentenelektronica. Wijdverbreidere en agressievere marketing voor grotere verkoopvolumes op basis van een stijgende vraag. Ontwikkeling van nieuwe productlijnen in consumentenelektronica en online diensten.

Waarom is het zo moeilijk om Apple te verlaten?

Gebruikers van IPhone kunnen moeilijk op Android overstappen omdat ze in Apple’s ecosysteem geïntegreerd zijn. De software, producten en accessoires van Apple houden gebruikers ingesloten. Maar Google maakt de overstap naar Android iets gemakkelijker met de Quick Switch adapter voor de Pixel.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *