Heb je al eens gekeken naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Deze verzekering kan jou namelijk financiële zekerheid geven in het geval van ziekte of een ongeval. Als zelfstandig ondernemer loop je op dit gebied immers meer risico dan iemand die in loondienst is. Een ZZP’er ontvangt immers alleen geld als er werkzaamheden uitgevoerd worden, terwijl iemand in loondienst het geld wel binnenkrijgt door de extra verzekeringen die in het contract zijn opgenomen. Maar welke voordelen behaal je dan precies aan de verzekering? En hoe kan je deze ervaren?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering als vangnet

Een eerste voordeel dat je behaalt met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dat je hiermee te allen tijde een financieel vangnet hebt. Dit vangnet is nodig op de momenten dat je niet kan werken vanwege een langdurige ziekte of letsel. De verzekering moet er daarom voor zorgen dat je financieel niet in de problemen komt, zelfs als je tijdelijk niet meer kan werken of zelfs permanent schade over hebt gehouden. Deze verzekering afsluiten kan dus voorkomen dat je na verloop van tijd geen inkomen meer hebt en je jouw baan volledig kwijtraakt.

De vaste lasten blijven betalen

supreme-geld-pistol

Dankzij de arbeidsongeschiktheidsverzekering kan je voorkomen dat er geen inkomen meer binnenkomt. Als zelfstandig ondernemer komt er alleen geld binnen als je aan het werk bent, maar ligt het inkomen stil zodra je niet kan werken. Genieten van het leven kan dus niet meer zodra er een ongeluk is gebeurd of als je langdurig ziek bent. Met behulp van de verzekering komt er een inkomen binnen, welke voorkomt dat je de vaste lasten niet meer kan betalen of je niet meer kan genieten van het leven. En zeg nou zelf: je wilt geen financiële stress hebben op het moment dat je aan het herstellen bent van letsel of een ziekte.

Zonder stress herstellen

De AOV verzekering ZZP geeft jou de gelegenheid om in alle rust te genezen van een ziekte of letsel. Je hebt tijd nodig om te herstellen, wat ook zorgt dat jouw werkzaamheden stil komen te liggen. Als je je voortdurend zorgen moet maken om het geld dat nodig is om de vaste lasten te betalen, kan dit jouw herstel in de weg zitten. Stress is immers niet goed voor jouw lichaam. Doordat het geld vanuit de verzekering komt, kan je je concentreren op het herstel en hoef je je niet meer druk te maken om de financiële omstandigheden. Voordat je het weet, ben je weer genezen en kan je weer aan het werk.

Voor iedere ondernemer

man-achter-bureau-werken-header

De AOV verzekering voor ZZP heeft als laatste voordeel dat deze voor iedereen beschikbaar is die als zelfstandig ondernemer aan de slag is. De verzekering kan je namelijk helemaal aanpassen aan jouw behoeften. Door goed te kijken naar de dekking van de verzekering en de bijbehorende premie kan je voorkomen dat je niet de gewenste resultaten behaalt. Het maken van een goede vergelijking is dan wel een vereiste. Alleen hiermee krijg je immers het vangnet dat je nodig hebt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *