Het starten van een bedrijf omvat planning, het nemen van belangrijke financiële beslissingen en het voltooien van een aantal wettelijke activiteiten. Lees verder om te kijken wat de basis stappen zijn om een bedrijf te beginnen.

1. Doe als eerst marktonderzoek

Marktonderzoek helpt je om erachter te komen of er een kans is om van je idee een succesvol bedrijf te maken. Het is een manier om informatie te verzamelen over potentiële klanten en bedrijven die al actief zijn in jouw branche. Gebruik die informatie om een concurrentievoordeel voor je bedrijf te vinden. Ga verder met je bedrijf wanneer de resultaten positief zijn!

2. Schrijf je ondernemingsplan

man-typt-op-laptop

Je ondernemingsplan is de basis van je bedrijf. Het is een stappenplan voor hoe je je nieuwe bedrijf moet structureren, runnen en laten groeien. Je zult het gebruiken om mensen ervan te overtuigen dat met jou samenwerken – of in je bedrijf investeren – een slimme keuze is.

3. Je bedrijf financieren

Je ondernemingsplan helpt je uit te zoeken hoeveel geld je nodig hebt om je bedrijf te beginnen. Als je dat bedrag niet bij de hand hebt, zul je het kapitaal moeten lenen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van manieren om kapitaal te vergaren. Dit komt met name omdat je nu online ook makkelijker naar investeerders kan zoeken.

4. Kies je bedrijfslocatie

De locatie van je bedrijf is een van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen. Of je nu een fysiek bedrijf opzet of een webshop lanceert, de keuzes die je maakt kunnen van invloed zijn op je belastingen, wettelijke vereisten en omzet.

5. Kies een bedrijfsstructuur

tablet-statistieken-financieel

Het bedrijfsstructuur is erg belangrijk. Het heeft namelijk invloed op de registratievereisten, de hoogte van de belastingen en je persoonlijke aansprakelijkheid.

6. Kies je bedrijfsnaam

Het is niet eenvoudig om de juist bedrijfsnaam te kiezen. Je wilt er een die je merk weerspiegelt en de juiste uitstraling geeft aan je doelgroep. Je moet er ook zeker van zijn dat je bedrijfsnaam niet al is gebruikt door iemand anders!

7. Je bedrijf registreren

Als je de perfecte bedrijfsnaam hebt gekozen, is het tijd om hem wettelijk te maken bij de KvK en je merk te beschermen.

8. Denk aan licenties en vergunningen

contract-ondertekenen

Zorg dat je bedrijf soepel blijft runnen door je aan de wettelijke eisen te blijven voldoen. De licenties en vergunningen die je nodig hebt voor je bedrijf verschillen per branche, locatie en andere factoren. Onderzoek dit daarom van te voren goed!

9. Open een zakelijke rekening

Een goede zakelijke rekening kiezen is noodzakelijk wanneer je een eigen bedrijf hebt. Het goede nieuws is dat je er gemakkelijk een kunt openen als je de juiste registraties en papieren bij de hand hebt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *