Er zijn veel redenen waarom je in Ethereum zou willen investeren. Velen denken dat ze een slimme belegger met veel kapitaal moeten zijn, maar met wat gezond verstand en onderzoek is het vrij toegankelijk, zelfs voor beginners.

De altcoin markt is op dit moment booming en het is heel begrijpelijk dat je verward bent over voor welke altcoin je moet gaan. Hoewel er veel potentieel hebben, springt Ethereum eruit als een van de beste coins.

De op een na grootste crypto naar marktkapitalisatie overtreft de meeste altcoins in winst, en er wordt volop gespeculeerd dat het Bitcoin zou kunnen verslaan om ’s werelds grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie te worden.

Voor iemand die een winstgevende cryptoportefeuille wil opbouwen, is er alle reden om nu in Ethereum te investeren. Voor de context zijn hier 10 redenen waarom je vandaag in Ethereum zou moeten investeren.

1. Ethereum 2.0 is een game changer

Ethereum 2.0 is een schot in de roos en zal Ethereum op lange termijn naar nieuwe hoogten ontwikkelen. Ethereum 2.0 is een verschuiving van Ethereum van een Proof-of-Work blockchain naar een Proof-of-Stake. De verschuiving lost twee problemen op. Het eerste is dat van schaalbaarheid en transactiekosten. Omdat er geen miners zullen zijn, zal de stijgende kostprijs, die in het verleden een uitdaging vormde, na de volledige overgang onbestaande zijn. Ten tweede zal de verschuiving Ethereum milieuvriendelijker maken, een factor die milieubewuste investeerders, vooral institutionele, zou kunnen aantrekken.

2. Ethereum Virtual Machine is een ding

ethereum-munt-computer

Een van de grootste sterke punten van de Ethereum blockchain is de Ethereum Virtuele Machine. Het is een complex programmeerbaar systeem dat mensen in staat stelt vrijwel alles op Ethereum te bouwen. Sinds het project begon, zijn er duizenden complexe programma’s in slimme contracten op ontwikkeld. Er komen er nog veel meer, vooral nu de wereld de mogelijkheden van bouwen op Ethereum inziet. Omdat deze projecten Ethereum moeten kopen om de EVM te kunnen gebruiken, betekent dit dat de vraag van Ethereum op lange termijn gegarandeerd is.

3. Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency

De rangschikking van een cryptocurrency op CoinMarketCap en andere platforms doet ertoe. Een project kan geweldig zijn, maar als het zo laag gerangschikt staat dat mensen het bestaan ervan niet gemakkelijk opmerken, dan zou het wel eens moeite kunnen hebben om tractie te krijgen. Ethereum heeft dit probleem niet. Het is de op een na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, wat betekent dat zelfs een crypto-nieuweling Ethereum te zien krijgt, naast Bitcoin als ze voor het eerst de markt bekijken. De Ethereum koers ziet er dan ook erg positief uit.

Dit is behulpzaam geweest om liquiditeit naar Ethereum te trekken en bij uitbreiding de vraag ernaar. Nu de bekendheid van crypto toeneemt, is dit een factor die Ethereum in de loop der jaren consistent zou kunnen zien winnen.

4. Ethereum potentieel is hoog

Mensen zien cryptocurrencies nu als een legitieme alternatieve investering voor traditionele investeringen zoals aandelen en onroerend goed. Dit voorspelt goed nieuws voor crypto’s met sterke fundamentals zoals Bitcoin en Ethereum. Als de groeiende opname van Ethereum bij het lanceren van tokens iets uitmaakt, is Ethereum die €10k of meer raakt zeker een mogelijkheid.

5. Ethereum heeft een sterk ontwikkelaarsteam

ethereum-munt-goud

Ethereum heeft een van de beste ontwikkelaarsteams in crypto, alleen geëvenaard door dat van Bitcoin. Iemand als Vitalik Buterin is een computerexpert en was al ver voor de huidige overgang bezig met het maken van scenario’s voor schalingsoplossingen.

Met zo’n ontwikkelaarsteam bij Ethereum kunnen beleggers verwachten dat deze crypto in waarde zal blijven groeien. Dat komt omdat het een anker is voor zijn groei op lange termijn, vooral in het adopteren van nieuwe ideeën die in de crypto-ruimte opkomen. Dit is ook een sleutelfactor om op lange termijn institutionele spelers aan te drijven tot het aantrekken ervan.

6. Ethereum is een van de meest gedecentraliseerde cryptocurrencies

In de crypto-ruimte is decentralisatie de sleutel tot succes. Nogal logisch als je bedenkt dat decentralisatie de hele essentie van de markt is, zowel voor vrijheid als voor veiligheid.

Ethereum’s gedecentraliseerde aard zit in de uiteenlopende aard van zijn miners. Net als Bitcoin controleert geen enkele miner, of groep miners het Ethereum mijnproces. Ethereum is zo gedecentraliseerd dat zelfs Vitalik Buterin de richting van Ethereum niet kan dicteren. Dit is een belangrijke veiligheidsgarantie van Ethereum en een die op lange termijn in de waarde ervan zal spelen.

7. Ethereum is door de tijd getest

Ethereum is een van de oudste platform blockchains op de markt en draagt een aanzienlijk volume van de meeste projecten ooit gelanceerd.

Dit betekent ook, dat het tot zijn uiterste capaciteit getest is, en dat de upgrades die het doet gebaseerd zijn op de realiteit van de markt. Veel van zijn concurrenten gebruiken nog niet geteste metriek, en die hebben een risico op mislukking.

8. Ethereum heeft veel langetermijn gelovers

Een van de belangrijkste indicatoren van een project met langetermijnpotentieel is het aantal mensen dat er voor de lange termijn in investeert. Ethereum is zo’n project. Sinds de lancering van Ethereum 2.0 is de hoeveelheid gestakelde Ethereum aan een opmars bezig en staat nu op meer dan 4 miljoen.

Dit is een indicator dat er veel mensen zijn, vermogende mensen die heilig geloven in de levensvatbaarheid van Ethereum als langetermijninvestering. Dit is een factor die de waarde ervan op de lange termijn flink kan zien groeien, en het bij de huidige prijzen een goede investering maakt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *