Laat de beats maar knallen! Ben jij op zoek naar een nieuwe bluetooth speaker en ben je benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rijtje zodat het kiezen van die kersverse speaker een fluitje van een cent wordt.

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding?

Een van de belangrijkste zaken van een nieuwe bluetooth speaker is toch wel de prijs-kwaliteitsverhouding. Je wilt immers waarde voor je geld. Een goede bluetooth speaker is dan ook een model dat voldoet aan al jouw eisen, en dat voor een zo laag mogelijke prijs. Om bluetooth speakers eenvoudig te vergelijken neem je eens een kijkje op vergelijkingssite DeBeste, die voor jou de eigenschappen van de populairste modellen op een rijtje heeft gezet. Zo vind je de beste bluetooth speaker die voldoet aan je wensen.

Hoelang gaat de accu mee?

white and silver portable speaker on brown wooden table

Een van de factoren die je in beraad neemt is de accuduur. Als je lang achter elkaar wilt luisteren of simpelweg een hekel hebt aan opladen dan kies je voor een bluetooth speaker met een batterij die zo lang mogelijk meegaat. Een goed voorbeeld is de JBL Flip 5, die een accuduur heeft van liefst 12 uur. Ook Sonos speakers gaan vaak lang mee, rond de 10 uur. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de Google Nest Mini, die je aansluit op netstroom. Het voordeel is dat die nooit zonder stroom zit, maar de keerzijde is wel dat de speaker niet draagbaar is.

Wil je hem overal mee naartoe nemen?

Vaak is het zo dat grotere speakers beter geluid kunnen produceren. Maar dat maakt de bluetooth speaker dan ook weer groter en vaak ook zwaarder. Wil je de speaker graag overal mee naartoe nemen? Dan kom je wellicht beter uit met een licht en draagbaar model. Als je graag in het openbaar luistert, zoals op het strand of in het park, dan is het ook niet zo erg als het geluid net wat minder knallend is.

Wil je hem met stem bedienen?

kleine-jbl-bluetooth-speaker

Als je de bluetooth speaker met je stem wilt bedienen, dan kies je er een met ingebouwde microfoon. Daarnaast zorg je dat je verbinding hebt met wifi. Zo, dat is ideaal. Je hoeft nu niet meer handmatig het volgende liedje op te zetten. Daarnaast kun je door middel van stembediening direct je favoriete song laten afspelen.

Moet hij stofdicht en waterdicht zijn?

Natuurlijk ga je niet zwemmen met je nieuwe bluetooth speaker, maar wanneer je hem mee wil nemen naar het strand of wil laten dreunen in de vochtige badkamer, dan komt het zeker wel van pas als hij waterdicht is. Vocht kan immers doordringen in de boxen, wat de levensduur van het apparaat niet ten goede komt. Kies in dit geval voor een waterdichte speaker. En luister je graag tijdens het klussen? Let er dan op dat het model ook stof goed kan verdragen. Zo is hij na het klussen ook nog bruikbaar!

Wil je hem gebruiken voor een feestje?

Als je de beats hard willen laten knallen tijdens een feestje dan komt goed geluid goed van pas. Wist je dat er zelfs bluetooth speakers zijn die ingebouwde discolichten hebben? Super gaaf! Om optimaal geluid te hebben kun je kiezen voor speakers die je aan elkaar kunt koppelen. Zo heb je extra harde muziek. Let er natuurlijk wel op dat de buren er niet te veel last van hebben, daarvoor hebben we nog een aantal aanvullende tips.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *