Het beste aan remote werken? Je kunt in principe overal werken.

Je kunt zelfs je achtertuin omtoveren tot je kantoor om wat zon op te snuiven terwijl je hard aan het werk bent. Maar een terras, veranda of patio omvormen tot een kantoorruimte buiten betekent rekening houden met wisselvallig weer en andere factoren die je productiviteit kunnen beïnvloeden, zelfs op de prachtigste dag.

Voor je je laptop pakt en naar buiten gaat, volgen hier zeven strategieën om van de buitenlucht op kantoor of thuis in de tuin ook een fijne werkomgeving te maken.

1. Denk aan stroom

buiten-werken-laptop-koffie-aantekeningen-tuin

Net als mooi zomerweer gaan ook batterijen van laptops niet eeuwig mee – je hebt dus een betrouwbare stroombron nodig als je lange uren buiten wilt werken.

In het ideale geval kun je je werkruimte binnen een snoerlengte van een beveiligd stopcontact buitenshuis opstellen. Als je meer plaatsen nodig hebt om in te pluggen, bieden weerbestendige stekkerdozen en overspanningsbeveiligers extra stopcontacten die geen kortsluiting veroorzaken als ze nat worden. Stop snoeren langs looppaden of tegen je huis om verwarring te voorkomen en stroomkabels te verbergen.

Bedenk ook dat de keuze van de plaats waar je je buitenwerkplek inricht alleen beperkt wordt door je fantasie (en het bereik van je Wi-Fi-router). Voel je vrij om creatief te worden!

Als je veranda of patio vlak buiten je huis ligt, is het Wi-Fi-signaal misschien geen probleem; het typische bereik van een Wi-Fi-signaal is ongeveer 35 meter binnenshuis en 75 meter buitenshuis. Krijg je echter een zwak signaal, probeer dan je router dichter bij je werkruimte buitenshuis te zetten, of installeer een weerbestendige Wi-Fi extender voor buitenshuis.

2. Hou het opgeruimd

Een vuilnisbak buiten kan natuurlijk heel handig zijn wanneer je veel buiten aan het werk bent. Zo hoef je niet iedere keer naar binnen te lopen en andere mensen te storen op kantoor om enkel en alleen iets op te ruimen.

3. De juiste tafel

Een draagbare computer op je knieën laten rusten is prima als je alleen maar e-mails bekijkt – daarom heten ze ook “laptops” – maar voor het serieuzere werk in je kantoorruimte buiten wil je een stevig oppervlak.

Vrijwel elke eettafel buiten kan dienst doen als bureau, zolang er maar plaats is voor je laptop en de papieren of boeken die je bij de hand hebt; zelfs een bartafel met hoge krukken kan dienst doen. Zorg er alleen voor dat welke combinatie van tafel en stoel je ook gebruikt, je je polsen recht kunt houden en je handen op of onder ellebooghoogte voor een gezonde kantoorergonomie.

4. Pas op voor schittering

Iedere computergebruiker weet dat schittering van het scherm een letterlijke hoofdpijn kan zijn als je probeert te werken. Neem het licht van je bureaulamp en vergroot het met ongeveer een biljoen, en dat is de kracht van de zon.

In tegenstelling tot je bureaulamp kun je de zon niet zomaar verplaatsen om de schittering te verminderen. De zon reist ook de hele dag door de lucht, wat betekent dat net als je uitgevonden hebt wat de perfecte werkruimte lijkt te zijn, je de zon of in je ogen hebt of helemaal opnieuw op je laptop scherm weerkaatst.

Het creëren van schaduw is de helderste oplossing als het gaat om het bestrijden van scherm verblinding. Antireflectie-oplossingen die je in je kantoorruimte buiten kunt gebruiken omvatten alles van driezijdige zonweringen die je aan je laptop scherm kunt bevestigen tot patio parasols, pergola’s en intrekbare zonneschermen – dingen die je misschien ook in je achtertuin wilt hebben om je te vermaken.

man-werkt-buiten-laptop-schrijft-koffie

5. Pas op voor wind

Werken op je terras met uitzicht op het water lijkt een droom die uitkomt; een plotselinge bries die de bladzijden van je jaarverslag oppikt en ze in het zwembad deponeert is een nachtmerrie die Hollywood waardig is.

Schermen voor de omheining van het terras – permanent of tijdelijk – kunnen de wind op afstand houden; glazen wanden kunnen hetzelfde doen zonder uitzicht op te offeren. Een rij hoge, in potten geplaatste struiken is een andere afschermende oplossing die zowel praktisch als decoratief is.

6. Verlicht de nacht

Een nadeel van flexibele werktijden is dat de werkdag niet altijd eindigt als de zon ondergaat.

Zelfs als je werkruimte buiten al voorzien is van buitenverlichting, kunnen lampen die bedoeld zijn voor accentverlichting of het verlichten van grote oppervlakken niet voldoende zijn voor werk van dichtbij. Overweeg een lamp toe te voegen die ontworpen is voor gebruik buitenshuis om het lezen van documenten gemakkelijker te maken voor je ogen. En hoewel het misschien niet veel extra licht werpt, kan een buiten vuurplaats helpen om het gezellig te houden aan je bureau in de achtertuin als de avondkou intreedt.

7. Vergeet het interieur niet

vrouw-werkt-op-terras-laptop

Je wilt dat je leefruimtes buitenshuis even mooi zijn als die waarvan je binnenshuis geniet, zeker als je van je tuin de hele dag je kantoor maakt. Accent tafeltjes, kussens, poefs, plantenbakken en buitentapijten behoren tot de inrichtingselementen die de tijd die je op je werkruimte in de achtertuin doorbrengt zowel comfortabel als productief kunnen maken.

Door wat vetplanten, bloemen, een vuurplaats of wat extra zitplaatsen aan je buitenopstelling toe te voegen, kun je je werkruimte snel en gemakkelijk omtoveren tot een gezellige ruimte. Stukje bij beetje kun je een buitenruimte inrichten die niet alleen je productiviteit verhoogt, maar ook je persoonlijkheid weerspiegelt.

8. Zet slimme stoelen neer

Bijna alle woon- en eetkamermeubels die je kunt bedenken zijn opnieuw ontworpen voor gebruik buitenshuis, met inbegrip van weerbestendige sofa’s, voetenbanken, bankstellen, stoelen en zelfs relaxfauteuils.

Een fauteuil voor buiten is je beste uitgangspunt voor een werkstoel die zowel comfortabel is als ergonomisch verantwoord om spier-, nek- en rugpijn te voorkomen. Buitenstoelen met harde zittingen kun je aanvullen met waterdichte zitkussens. Ook lendensteun kussens kunnen een buitenstoel meer laten aanvoelen en functioneren als een ergonomisch ontworpen bureaustoel.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *