Of je nu toevallig een contact in het buitenland hebt die je iets wilt sturen, een klein handeltje erop nahoudt of regelmatig op zakelijke basis een hele pallet versturen wil naar het buitenland, je kunt te maken krijgen met aanvullende kosten waar zowel jij als de ontvanger van je verzending van op de hoogte moet zijn. We bespreken in dit artikel drie extra kostenposten waar je je van bewust moet zijn en wellicht afspraken over moet maken met de ontvanger.

Invoerrechten

pakket-aannemen

Verstuur je een groot pakket naar een land buiten de Europese Unie? Dan kan de ontvanger belast worden met invoerrechten. Deze verschillen per land en worden geheven om de eigen markt te beschermen tegen oneerlijke concurrentie door goedkopere producten uit het buitenland. Het is van belang dat de ontvanger hiervan op de hoogte, zeker als je het gaat om een contact waarmee je graag vaker zaken zou doen. Deze kosten komen immers boven op de prijs die jij betaald krijgt voor hetgeen je levert. Bij verzendingen binnen de EU is geen sprake van invoerrechten.

Inklaringskosten

Naast invoerrechten kunnen er inklaringskosten geheven worden. Ook die komen bij de ontvanger van je pakket terecht. De douane bepaalt of er inklaringskosten geheven worden. De ontvanger krijgt bericht dat hij of zij deze moet voldoen alvorens het pakket bezorgd kan worden. Dit is enkel het geval wanneer je een pakket naar een land buiten de Europese Unie stuurt of importeert vanuit buiten de EU. Voor verzendingen binnen de EU worden geen inklaringskosten in rekening gebracht.

Btw

pakketbezorger

Bij verzending van goederen kan er ook btw (belasting toegevoegde waarde) geheven worden. In tegenstelling tot bovenstaande zaken is dit juist het geval wanneer je goederen verzendt naar landen bínnen de Europese Unie en ben je als verzender degene die moet betalen. Voor pakketten die je verstuurt naar een land buiten de EU hoef je namelijk weer géén btw te betalen. Is je zending zakelijk van aard? Dan kun je de btw terugvragen aan de Belastingdienst.

Wil je met bovenstaande in het achterhoofd graag goedkoper grote pakketten versturen naar het buitenland? Kijk dan eens op de website van Parcel Parcel. Omdat zij groot inkopen bij verschillende bezorgdiensten, kan jij profiteren van de kwantumkorting. Ook regelt Parcel Parcel de douanefactuur voor je. De pakketten worden altijd aangetekend afgeleverd, zodat je zeker weet dat ze op de bestemming aangekomen zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *