De Braziliaanse voetballer Neymar da Silva Santos Júnior heeft er als profvoetballer voor gekozen om alleen zijn voornaam te gebruiken. Iedereen kent hem dus als Neymar. Neymar werd geboren in 1992 en maakte sinds 2003 deel uit van de jeugdopleiding van de Braziliaanse club Santos, waar hij tussen 2009 en 2013 deel uitmaakte van het eerste elftal. In 2013 maakte hij de overstap naar FC Barcelona in Spanje. Hier was hij vele jaren zeer succesvol, samen met zijn goede vriend Lionel Messi. In 2017 stapte Neymar over naar de Franse club Paris Saint-Germain. PSG betaalde de record transfersom van 222.000.000 euro voor Neymar. Hij scoorde meteen in zijn eerste wedstrijd in augustus 2017 zijn eerste goal voor de club. Er volgden succesvolle jaren, waarin hij ook weer samen speelde met zijn goede vriend Lionel Messi. Na afloop van het seizoen 2022/2023 vertrok Neymar naar de Saoedische club Al-Hilal. Zijn contract daar loopt tot medio 2025.

Het privé leven van Neymar

Over de voetbalcarrière van Neymar is veel geschreven. Over zijn privé leven is veel minder bekend. Daarom willen we je hier laten kennismaken met zijn kinderen, zijn ouders en verdere familie. Want ook al slokt de voetbal loopbaan van de Braziliaanse sterspeler veel tijd op, hij maakt altijd tijd vrij voor zijn geliefden.

De jeugd van Neymar

Neymar werd in 1992 geboren in Mogi das Cruzes, een klein dorp onder de rook van de miljoenenstad Sao Paulo. Zijn ouders hadden het financieel niet breed en Neymar groeide op in een laag sociaal milieu dat voortdurend te maken had met criminaliteit en drugs. Tijdens zijn schooltijd ontstond al de interesse voor voetbal. Neymar werd heel vaak voetballend op straat gezien.

De ouders van Neymar: Nadia Santos Gonçalves en Neymar Santos Sr

De ouders van Neymar zijn Nadia Santos Gonçalves en Neymar Santos Sr. Zij hebben de voetbal ambities van hun zoon altijd gesteund omdat ze zijn uitzonderlijke talent al snel zagen toen hij bij de plaatselijke voetbalclub Santos ging spelen. Vader Neymar Sr. voetbalde vroeger ook, waardoor zijn zoon al op jonge leeftijd kennismaakte met de sport. Na zijn voetbal periode maakte Santos Sr. naam als ondernemer. Zijn moeder Nadine heeft een innige band met Neymar. Ze scheidde in 2016 na 25 jaar huwelijk van haar man en begon een relatie met de veel jongere Tiago Ramos. Neymar’s moeder is erg populair op Instagram.

De zus van Neymar

Neymar heeft een vier jaar jongere zus. Rafaella Santos Beckran werd in 1996 geboren. Net als met zijn ouders heeft Neymar ook een heel goede relatie met zijn zus. Broer en zus hebben meerdere gemeenschappelijke tatoeages en ook heeft Neymar het gezicht van zijn zus op zijn lichaam laten zetten. Volgens ingewijden speelt Neymar nooit een wedstrijd op de verjaardag van Rafaella. Rafaella is een succesvol model met ruim 5,5 miljoen volgers op Instagram. Zij zet zich ook in voor de stichting die haar broer heeft opgericht om kansarme kinderen in Sao Paulo te ondersteunen.

Ex-vriendinnen van Neymar

Sinds hij volwassen werd heeft Neymar meerdere relaties gehad. Een aantal jaren geleden datete hij met Natalia Barulich, een model met Cubaans-Kroatische roots. Ze is Amerikaans en naast model ook DJ, zangeres en danseres. Ze ontmoetten elkaar op een verjaardagsfeestje dat Neymar voor zichzelf organiseerde. Natalia plaatste een foto van het feest op haar Instagram waar ze lieve woorden richting Neymar bij plaatste. Hoe lang deze relatie heeft geduurd is niet bekend. Volgens ingewijden heeft Neymar inmiddels met meer dan 10 vrouwen een relatie gehad.

Vader op jonge leeftijd

Al op 19-jarige leeftijd werd Neymar voor het eerst vader. Zijn zoon David Lucca da Silva werd geboren in augustus 2011 en is inmiddels een puber. De moeder van David Lucca is Carolina Dantas. Zij was slechts 17 jaar oud toen ze moeder werd. Neymar en Carolina zijn nooit getrouwd geweest. David Lucca da Silva lijkt het voetbaltalent van zijn vader te hebben geërfd. Of er voor hem ook een profcarrière in zit zal de tijd moeten uitwijzen. Hij brengt zowel tijd bij zijn moeder in Brazilië door als bij zijn vader die nu in Saoedi-Arabië woont.

Tweede kind voor Neymar

neymar en mavie

In 2023 werd Neymar voor de tweede keer vader. De moeder van zijn dochter Mavie is Bruna Biancardi met wie Neymar sinds 2022 samen was. Hun relatie verliep stormachtig. Het stel leerde elkaar eind 2021 kennen maar in de zomer van 2022 gingen ze uit elkaar. Enkele maanden later waren ze toch weer samen en begin 2023 werd bekend dat Bruna zwanger was. Eind oktober beviel zij van Mavie. Neymar maakte vol trots bekend dat hij voor de tweede keer vader was geworden. Maar nog geen maand later werd bekend dat Bruna en Neymar uit elkaar waren. Neymar zou ongepaste berichten hebben verstuurd naar het OnlyFans model Aline Farias. Al tijdens de zwangerschap werd bekend dat Neymar zijn vriendin bedroog met andere vrouwen. Zij leken hier een afspraak over te hebben, maar blijkbaar kon Bruna toch niet omgaan met de levensstijl van Neymar. Het is te hopen dat hij ondanks de breuk ook met zijn dochter een goede band kan opbouwen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *