Wil jij een feest creëren zoals jij dat in gedachten hebt? Een leuk feest organiseren vereist enige voorbereiding. Zo mag leuke feestversiering zeker niet ontbreken op jouw feest. Ben jij benieuwd op welke manieren je nog meer kunt zorgen voor een feest dat precies bij jouw wensen past? Lees dan snel verder en ontdek via onze handige tips hoe jij een geslaagd feest organiseert.

Maak een gastenlijst

werk-laptop-lijstje

Een geslaagd feest organiseren gaat niet zonder een goede voorbereiding. Maak daarom alvast een gastenlijst en schrijf op wie er sowieso niet op jouw feest mag ontbreken. Deze lijst kan je eventueel later aanvullen, maar zo heb je alvast een basislijst. Op basis daarvan kun je jouw budget vaststellen. Doorgaans komt zo’n 75% van de genodigden ook daadwerkelijk naar het feest.

Stel je budget vast

Zorg dat je ook weet wat jouw budget is en hoeveel je aan jouw feest kunt uitgeven. Bekijk vervolgens nogmaals jouw gastenlijst. Des te meer gasten er zijn, hoe hoger de kosten ook zijn. Een gaaf feest hoeft niet altijd duur te zijn. Ook met een klein budget kun je ver komen door juist creatief te zijn. Je hoeft ook niet alles te betalen en kunt ook afspreken dat je gasten wat meenemen of wat geld inleggen.

Kies voor een themafeest

verjaardagsfeest-ballonnen-18-jaar

Wat zeker leuk is om te organiseren, is een thema feest. Deze feesten doen het altijd goed. Iedereen gaat namelijk zijn best doen om aan het thema te voldoen en dat haalt de sfeer op het feest zelf direct omhoog. Kies wel voor een thema dat voor iedereen haalbaar is. Zo zorg je ervoor dat je jouw gasten niet op te hoge extra kosten jaagt als je bijvoorbeeld voor een extravagant thema kiest.

Boek een unieke locatie

Bij een geslaagd feest hoort natuurlijk een unieke locatie. De geschikte locatie vinden kan flink wat tijd kosten. Zorg er daarom voor dat je vooraf goed over jouw wensen hebt nagedacht. Misschien wil je zowel kunnen borrelen als eten op de locatie en wil je dat er daarna gedanst kan worden. Boek bijvoorbeeld een zaal in een kasteel of gas voor een andere unieke locatie.

Schakel hulp in wanneer nodig

feestje-drankje

En onze laatste tip: vraag om hulp wanneer nodig. Als je alles alleen doet, kan dit zorgen voor stress en dat is niet leuk als je een geslaagd feest wilt organiseren. Vraag of vrienden en/of familie met je willen meedenken of ook iets willen doen.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *