Femke Kok is een jonge 23 jarige langebaanschaatsster. Ze is geboren in Groningen en ze maakte tijdens de pandemie in 2020-2021 haar internationale doorbraak. Sindsdien veroverd ze vele schaatsseizoenen. Ze heeft zelfs wereldrecords verbroken tijdens de WK-wedstrijden. Zo won ze in 2022 goud tijdens de Olympische Spelen in Peking. Ze is een jong talent die zeker nog veel meer successen gaat behalen in de schaatswereld. Maar naast schaatsen heeft ze natuurlijk ook nog een eigen leven met andere passies en liefdes. Deze passies en liefdes zullen we hier uitgebreid bespreken!

Een andere passie van Femke Kok

Femke Kok houdt overduidelijk van het ijs, maar er ook iets anders wat ze graag doet. Ze houdt namelijk ook van varen! Hierbij maakt ze het liefst gebruik van een reddingsboot die wel 18 meter is. Ze vertelt dat ze vroeger in de zomer tijdens elk weekend aan het varen waren, maar ze het nu wel lastig om dit vaker te doen, vanwege haar drukke trainingsschema. Een andere passie die ze tijdens haar vakantie op Bonaire heeft ontdekt is windsurfen. Ze deelde hier kiekjes van op haar Instagram, maar dat ging nog niet helemaal zoals de gehoopt had, maar ze had er wel veel plezier in en dat is natuurlijk het belangrijkste!

De vriend van Femke Kok

Tjerk-de-Boer-2

Femke Kok is een hele knappe vrouw, dus het is niet verbazingwekkend dat ze in een relatie zit. Ze zit in een relatie met iemand die letterlijk dezelfde interesses met haar deelt. Tjerk de Boer is haar vriend, ook een hele bekende schaatser. Hij heeft in 2015 zelfs een Europese titel op zak gekregen als shorttracker, maar in 2018 is hij gestopt. Het koppel kreeg een relatie in 2019 en ze zijn nu ruim vijf jaar samen. Naast schaatsen delen ze ook een andere hobby en dat is fietsen. Tjerk de Boer zegt het volgende hierover op Schaatsen.nl: “Fietsen gaat me best goed af. Voor een schaatser ben ik wel een redelijk goede fietser, denk ik. Ik doe in de zomer ook wel mee aan wedstrijdjes en klimmen in de bergen vind ik ook wel mooi om te doen”. Femke Kok en Tjerk de Boer zijn zeker een ideale match!

De reactie van Tjerk de Boer op EK-debuut van Femke Kok

Tjerk-de-Boer-2

In 2021 wist Femke Kok een bronzen medaille te pakken op het EK sprint. Haar vriend, Tjerk, kon hier destijds helaas niet bij zijn, vanwege de coronamaatregelen. Maar hij steunde zijn vriendin natuurlijk wel door thuis op de bank te kijken. Tjerk de Boer zei dat hij dit heel spannend vond, want hij kon alleen maar kijken en niets doen. Ze heeft de Europese titel niet kunnen behalen tijdens deze wedstrijd, maar dit is niet gelukt. Maar haar vriend de Boer liet weten dat dit totaal niet erg. Hij belde haar direct op en zei het volgende: “Ik ben trots op je”.

Is Femke Kok nog gelukkig samen met haar vriend?

Er is sinds 2019 geen foto meer verschenen van het koppel. Daarnaast ging er in 2022 ook een gerucht rond op Juicechannel dat Kjeld Neus een affaire had met Femke Kok. Juicechannel zegt hierover: “Tijdens de Olympische Spelen zouden er dingen gebeurd zijn in het appartement waar ze verbleven”. Dat is dit ook echt is gebeurd is nooit bevestigd, maar het was wel zeker dat Femke Kok en Kjeld Neus tijdens deze periode een appartement deelden. Femke Kok gaf eind 2021 ook aan dat ze zich niet goed voelde en dat ze kampte met privéproblemen, die in december waren opgelost. Of Femke Kok überhaupt nog een vriend heeft, blijft voor nu dus een mysterie, maar Femke Kok volgt Tjerk de Boer wel nog op Instagram, dus er is nog een hoop dat ze bij elkaar zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *