Fiat Bedrijfswagens, de zakelijke tak van Fiat, innoveert en levert de milieubewuste Fiat e-Ducato. Hij is al te bestellen, maar het Italiaanse automerk gaf op 22 april een live presentatie. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie over de nieuwe bus en de link naar de live presentatie. 

Volledig elektrisch

Fiat e-Ducato

De nieuwe e-Ducato is een bijzondere uitvoering voor Fiat Professional, omdat het de eerste volledig elektrische bedrijfsauto is met een grote actieradius van 370 kilometer bij de 79-kWh-accu. Er kan ook gekozen worden voor een kleinere accu met 47 kWh. Op een volle accu kun je daarmee 230 kilometer rijden, voordat je weer op dient te laden. De oplaadtijd is afhankelijk van de oplader en accucapaciteit. De nu beschikbare opladers van 6,7 en 11 kW kunnen later worden vervangen met een van 22 kW. 

Uitvoeringen

Fiat e-Ducato-rijdend

De Fiat e-Ducato komt niet alleen in een bestelwagenuitvoering, maar ook als chassis met cabine of personenauto. Van de de bestelwagen bestaan er wel 24 versies, van de chassis cabine veertien en van de personenauto drie. Tevens zijn er verschillende carrosserieën beschikbaar. De 3.5-ton-versie is de lagere uitvoering en met de 4.25-ton-versie voeg je ruimte toe boven de voorruit. Deze optie is beschikbaar voor de bestelwagen en chassis cabine. De 4.25T (versus de 3.5T versie) is ook standaard uitgerust met:

  • Normale zomerbanden, 
  • Een snelheidsbegrenzer, 
  • Een slimme tachograaf, 
  • Een veiligheidssysteem voor remmen en 
  • Een ‘lane departure warning system’. 

Met dit laatste systeem krijg je een waarschuwing als je zonder knipperlicht en met een snelheid van minstens 70 km/u een rijstrookmarkering passeert. 

Prijzen

Fiat e-Ducato-elektrisch

Er zijn echter nog véél meer opties, waardoor de vanafprijzen variëren van €51.900 tot €75.900. Hier kunnen nog extra opties bijkomen. Dit is iets duurder dan de Mercedes eVito met een vanafprijs van €43.880. De Mercedes eVito heeft dan wel een veel lager rijbereik van 149 km, een enorm lange laadtijd van 6 uur en een maximale opslag van 1016 kg of 6,6 m3. Ter vergelijking biedt de e-Ducato een rijbereik van 370 km, 10 à 17 m3 aan laadruimte voor 1.100 tot 1.950 kg en met de 22-kW-lader kun je in een half uur voor 100 km laden. Met de Fiat e-Ducato krijg je dus wel waar voor je geld!

Live presentatie

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *