In Nederland zijn er talloze freelancers die zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) werken, wat grote risico’s met zich meebrengt. Als zelfstandige professional loop je namelijk het gevaar dat bij ziekte, ongeval of andere onvoorziene omstandigheden je inkomen abrupt wegvalt. Dit kan leiden tot financiële problemen en zelfs het voortbestaan van je bedrijf in gevaar brengen.

Gelukkig is er een oplossing: het afsluiten van een goede en betaalbare AOV. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van een AOV voor freelancers en laten we je zien hoe je een passende verzekering kunt vinden die niet te zwaar op je budget drukt. Met de juiste AOV kun je als zelfstandig ondernemer met een gerust hart werken, wetende dat je financieel beschermd bent bij arbeidsongeschiktheid. Wij laten je graag zien hoe je een goede AOV zzp kunt vinden.

Werken zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering brengt grote risico’s met zich mee

Zonder AOV werken, kan grote risico’s met zich meenemen. Neem het voorbeeld van Peter, een timmerman zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Tijdens een klus op een bouwplaats valt hij van een ladder en raakt ernstig gewond. Zonder inkomen tijdens zijn herstelperiode komt Peter in financiële problemen, met gevolgen voor zijn persoonlijke leven en bedrijf. Dit voorbeeld toont de risico’s van het ontbreken van een AOV voor zelfstandige professionals. Een AOV zou Peter financiële ondersteuning hebben geboden en hem in staat hebben gesteld zich te concentreren op zijn herstel zonder zorgen over geldzaken. Het is cruciaal dat zzp’ers zich bewust zijn van de potentiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en het belang van een AOV. Met de juiste verzekering kunnen zij zichzelf beschermen tegen financiële tegenslagen en de continuïteit van hun bedrijf waarborgen bij onvoorziene omstandigheden.

Een verzekering op maat

contract-ondertekenen

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kun je verschillende opties overwegen om deze op maat te maken. Ten eerste kun je het gewenste niveau van dekking kiezen, passend bij je inkomen en financiële verplichtingen. Daarnaast kun je de eigenrisicoperiode aanpassen, waarbij een langere periode resulteert in een lagere premie. Je kunt ook de gewenste uitkeringsduur bepalen, variërend van enkele jaren tot de pensioengerechtigde leeftijd. Overweeg ook aanvullende dekkingen, zoals beroepsgerelateerde ziekten of een stijgende uitkering. Het is verstandig om verschillende verzekeraars en verzekeringsadviseurs te raadplegen om de meest geschikte opties te vergelijken. Zij kunnen je helpen de voorwaarden, premies en mogelijke aanpassingen te begrijpen. Het afsluiten van een op maat gemaakte AOV is cruciaal om ervoor te zorgen dat je adequaat beschermd bent tegen financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Al je verzekeringen bij een partij

Univé is de ideale keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare verzekeringsmaatschappij om je volledig te beschermen. Bij Univé kun je niet alleen terecht voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar ook voor al je andere verzekeringen. Door al je verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten, profiteer je bovendien van aantrekkelijke pakketkortingen. Met Univé ben je verzekerd van kwaliteit, betrouwbaarheid en uitstekende service. Hun expertise en jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche maken hen een waardevolle partner voor zzp’ers die streven naar een solide bescherming tegen financiële risico’s.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *