Fresia Cousiño Arias kennen we in Nederland als presentatrice bij sportzender ESPN. Al van jongs af aan is ze groot voetbalfan, ze speelt ook zelf nog altijd bij een amateurclub in haar woonplaats Amsterdam. Tijd voor een nadere kennismaking met deze knappe dame van deels Chileense afkomst.

De jeugd van Fresia Cousiño Arias

Fresia Cousiño Arias is een dochter van een Nederlandse moeder en een Chileense vader. Haar vader ontvluchtte zijn geboorteland vanwege het dictatoriale regime van Pinochet. Nadat de dictator was afgezet keerde haar vader terug naar Chili. Fresia, haar broer en moeder bleven in Nederland. Ze wilde als jong meisje al op voetbal, maar haar vader hield dat tegen. Haar broer voetbalde wel. Na het vertrek van haar vader mocht ze alsnog lid worden van een voetbalvereniging in Almere, waar het gezin na hun vertrek uit Fresia’s geboortestad Amsterdam was gaan wonen. Ze speelde bij SV Almere waar ze het schopte tot Topklasse Amateurs Vrouwen.

Vader Fresia Cousiño Arias leidde dubbelleven

Fresia Cousiño Arias vertelt in een interview voor LINDA.Meiden dat haar vader vluchtte voor het regime in Chili. Hij ging naar Nederland waar hij haar moeder, een Nederlandse arts, leerde kennen. Ze kregen samen twee kinderen, Fresia heeft een broer. Toen Fresia 12 jaar oud was keerde haar vader terug naar Chili waar Pinochet inmiddels niet meer aan de macht was. Via Facebook kwam Fresia erachter dat haar vader een dubbelleven leidde. Ze zag foto’s van een vrouw met een klein meisje. Instinctief wist ze dat er iets niet klopte. Uiteindelijk kwam de waarheid aan het licht: haar vader bleek een dochter in Chili te hebben, Fresia’s halfzusje. Toen ze dit ontdekte was dit meisje 8 jaar oud. Dit betekent dat zij werd geboren terwijl haar vader nog samen was met haar moeder. Uiteindelijk koos hij ervoor om bij zijn tweede gezin in Chili te gaan wonen.

De carrière van Fresia Cousiño Arias

De carrière van Fresia Cousiño Arias begon bij TMF. Daar ging ze vanaf haar 16e aan de slag. Na enige tijd stapte ze over naar Nickelodeon Nederland en later naar Disney XD. Bij beide zenders presenteerde ze sportprogramma’s. Ondertussen rondde ze haar Havo-opleiding af en volgde daarna een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Na het afronden van de opleiding ging Fresia aan de slag als gymlerares in Almere.

Aan de slag voor Ajax TV

Omdat Fresia Cousiño Arias geboren werd in Amsterdam is het logisch dat ze fan is van Ajax. Haar droom kwam dan ook uit toen ze in 2014 aan de slag kon bij Ajax TV en ze maakte Inside Ajax, een programma voor betaalzender Ziggo Sport. Vanaf 2016 was Fresia te zien op RTL 7, waar ze het programma RTL Sport Update maakte. In 2017 startte ze met een wekelijkse vlog op internet over vrouwenvoetbal met de naam VV Kicks. In augustus 2018 maakte Fresia Cousiño Arias de overstap naar sportzender ESPN, waar ze inmiddels in vaste dienst is.

Deelname aan Wie is de Mol

Fresia Cousiño Arias werd in 2022 gevraagd om mee te doen aan het populaire AVROTROS programma Wie is de Mol?. Ze deed het heel goed en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Ze streed samen met actrice Kim-Lian van der Meij om de winst. Beide dames beantwoordden evenveel vragen goed in de laatste ronde, maar Fresia deed dat bijna een minuut sneller dan Kim-Lian. Everon Jackson Hooi, bekend als Bing Mauricius in Goede Tijden, Slechte Tijden, bleek de Mol te zijn.

Vragen over de geaardheid van Fresia Cousiño Arias

Aangezien Fresia Cousiño Arias tot nu toe geen mededelingen doet over haar liefdesleven wordt er flink gespeculeerd. Er ging een aantal jaren geleden zelfs een gerucht rond dat Fresia in verwachting was en een kind zou hebben gekregen. Dit blijkt echter pertinent niet waar te zijn. Op haar Instagram verschijnen regelmatig foto’s waarop Fresia Cousiño Arias poseert met andere vrouwen. Maar of hier een geliefde bij zit is tot nu toe nooit gebleken. Tot het tegendeel wordt bevestigd gaan we er dus vanuit dat dit gewoon goede vriendinnen zijn van de presentatrice.

Geen vaste relatie voor Fresia

Voor zover bekend heeft Fresia op het moment geen vaste relatie. In het verleden heeft ze die wel gehad. Ze is samen geweest met Brian Bijvoet, een filmmaker. Op een bepaald moment haalden beiden alle foto’s waar zij samen op stonden offline van hun sociale media. Er werden echter geen officiële mededelingen gedaan over een breuk. Enige tijd later verschenen er foto’s van Brian Bijvoet met een andere vrouw, waaruit dus kon worden geconcludeerd dat hij en Fresia inderdaad uit elkaar waren.

Covergirl van JAN SPORT ISSUE

Hoewel Fresia Cousiño Arias zeker geen ambities heeft om fotomodel te worden, verscheen ze wel op de cover van het tijdschrift JAN SPORT ISSUE. In een uitgebreid interview in het blad vertelde ze onder andere over haar jeugd met een vader die het maar niks vond dat zij als meisje wilde voetballen. Maar pa was wel trainer van het voetbalteam van haar broer en had in zijn vaderland Chili ook zelf gevoetbald. Ook haar opa speelde voetbal, dus het is niet vreemd dat ze al vroeg een liefde voor de sport ontwikkelde. Als jong meisje was ze dan ook meer buiten dan binnen aan het spelen en bij voorkeur met een bal aan haar voet. Dat ze uiteindelijk voetbaljournalist werd is voor een groot deel toeval. ‘Het was zeker geen meisjesdroom’, zo vertelt ze in het interview. Het had ook heel anders kunnen lopen met haar carrière.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *