Het idee van verliefd zijn verschilt tussen mannen en vrouwen, en het hangt altijd samen met hun eigen stijl. Hoewel het gevoel van liefde hetzelfde kan zijn, kan de manier waarop ze hun gevoelens en emoties uiten totaal verschillend zijn. “Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus” is een goed voorbeeld om de verschillen tussen mannen en vrouwen te begrijpen als het om liefde gaat. Veel relaties mislukken omdat er geen goed begrip is van wat mannen echt willen van vrouwen of vrouwen van mannen. Mannen en vrouwen leren kennen, en hoe ze hun liefde op hun eigen manier voelen, helpt om een langdurige relatie te hebben. Je moet proberen de verschillen in het uiten van liefde te leren kennen en te accepteren. Alleen door echt te accepteren dat mannen en vrouwen verschillen in het tonen van hun liefde, kun je de echte betekenis van liefde echt begrijpen.

1. Verliefd worden voelt als…

koppel-man-vrouw-selfie-buiten

Mannen worden altijd sneller verliefd op vrouwen dan vrouwen op mannen. Mannen waarderen de fysieke schoonheid en worden eerder als eerste verliefd. Vrouwen nemen hun tijd en worden langzamer verliefd op mannen. Liefde op het eerste gezicht gebeurt veel bij mannen in vergelijking met vrouwen. Over het algemeen geven mannen de voorkeur aan fysieke verschijningen, terwijl vrouwen de voorkeur geven aan kwaliteit. Bij verliefdheid denken mannen eigenlijk niet veel na, ze voelen zich gewoon aangetrokken tot vrouwen en zijn dan gewoon verliefd. Maar een vrouw neemt haar tijd, analyseert elke kwaliteit van haar man en beslist dan of ze verliefd wordt of niet. Een vrouw wacht op de perfecte man en als ze hem dan eindelijk ontmoet, wordt ze verliefd op hem. Een vrouw wordt langzamer verliefd dan een man. Mannen die sneller verliefd worden, raken ook sneller weer verliefd. Terwijl vrouwen stabieler zijn en langer verliefd zijn dan mannen.

2. Liefdesgevoelens uiten is als…

Mannen worden blootgesteld aan het idee dat het uiten van hun gevoelens een teken van zwakte is. Mannen vinden het dus heel moeilijk om hun gevoelens te uiten, ze zijn altijd in zichzelf gekeerd. Dit maakt het moeilijk voor de vrouw om haar man te lezen. Vrouwen daarentegen praten veel over hun gevoelens en het is nooit een groot geheim. Het kunnen uiten van gevoelens is de basis van elke relatie, en daar begint het verschil tussen mannen en vrouwen. Dat betekent niet dat mannen nooit hun gevoelens uiten. Zijn manier om liefde te tonen zal anders zijn. Hij kan er voor je zijn, je steunen, je inspireren, of gewoon een kopje koffie voor je zetten na een grote dag is zijn eenvoudige manier om te zeggen dat hij van je houdt. Voor een man voelt liefde meer in daden dan in woorden. Maak er dus een punt van om zijn manier van gevoelens uiten te begrijpen en probeer het te waarderen. Het is de manier van je man om zijn liefde te uiten. Aan de andere kant drukt een vrouw haar liefde uit met woorden, ze zou je een hele dag kunnen vertellen hoeveel ze van je houdt. Als het om een vrouw gaat, verwacht ze af en toe een verbale bevestiging. Het maakt dat ze zich speciaal en geliefd voelt, het is de makkelijkste manier om iemand te vertellen dat je van hem houdt.

3. Liefde voelt als intimiteit

verliefd-koppel

Mannen kunnen aanraken minder waarderen dan vrouwen. Handen vasthouden en knuffelen zijn niet altijd iets voor mannen. Maar een vrouw daarentegen houdt van handen vasthouden, lepelen, knuffelen en kussen. Mannen waarderen het misschien wel, maar ze zullen het nooit op het juiste moment of in nood kunnen doen. Maar een vrouw weet altijd wanneer er behoefte is aan een knuffel en een kus, en dan krijg je er misschien wel een. Niet alleen in tijden van nood kan er veel fysieke nabijheid zijn wanneer ze liefde voelt. Meestal zijn mannen er niet in geïnteresseerd om tijd met hun vrouwen door te brengen, maar niet altijd. Ze geven de voorkeur aan wat tijd alleen of gewoon om bij hun vrienden te zijn. Ze hechten meer waarde aan hun persoonlijke ruimte dan hun vrouw. Dit betekent niet dat ze het niet waarderen om tijd met hun vrouw door te brengen, maar ze voelen niet de behoefte om er altijd voor hun liefde te zijn. Het is natuurlijk waar dat iedereen ruimte nodig heeft. Maar voor vrouwen is tijd doorbrengen met hun man een hoge prioriteit. Ze zullen ook bereid zijn om op het laatste moment feestjes af te zeggen als het gaat om tijd doorbrengen met hun man.

4. Emotionele gehechtheid voelt als…

Als mannen en vrouwen verliefd zijn, delen ze hetzelfde niveau van emotionele gehechtheid, maar de manier waarop ze dat uiten verschilt. Mannen hebben liever een vrouw die hen begrijpt. Kleine problemen die mannen in het leven ervaren zijn niet altijd een groot probleem en ze zouden de situatie aanpakken zonder te hoeven klagen. Maar vrouwen zijn anders, hun emotionele verbondenheid betekent zorg, ze hechten waarde aan een oprechte band en de chemie tussen hen is ook belangrijk. Vrouwen willen begrepen worden; ze willen dat haar man haar gevoelens begrijpt als er iets mis is gegaan. Kleinzielige kwesties spelen nog steeds een grote rol en je zult er veel klachten over horen. Ze zoeken niet naar oplossingen, maar hebben het gewoon nodig dat hun man naar hun problemen luistert en hen vertelt dat ‘Het goed komt’, zelfs als ze het weten.

5. Liefde voelt als nodig zijn

Mannen en vrouwen vinden het allebei heerlijk om nodig te zijn als ze verliefd zijn. Maar mannen geven er nog meer de voorkeur aan dan vrouwen. Een man wil misschien dat zijn vrouw voelt dat hij de enige man op aarde is die het onmogelijke kan laten gebeuren. Hij zal willen dat ze hem ziet als een superheld. Hij zal proberen haar goed te beschermen en ervoor zorgen dat hij er als een stoere man uitziet, ook al is hij dat niet. Dit is hoe mannen nodig willen zijn. Terwijl een vrouw misschien wil dat haar man haar mist, de behoefte voelt om bij haar te zijn. Gemist worden is een speciaal gevoel als je verliefd bent. Vrouwen willen het liefst nodig zijn door hun man haar te laten missen. Hij moet het gevoel hebben dat zij de enige persoon is die hem gelukkig kan maken door in zijn leven te blijven. Ze wil dat hij nodig is in zijn leven. Hoewel ze allebei hetzelfde gevoel hebben, kan hun definitie verschillen.

6. Liefde wil opgemerkt worden

zwart-hartje-aangeven-handen

Verliefde mannen en vrouwen hebben de drang om opgemerkt te worden voor alle kleine dingen die ze doen. Ze moeten gewaardeerd worden om te weten dat ze geliefd zijn. Mannen willen misschien dat hun kleine liefdesdaden, zoals het koken van een maaltijd, net dat beetje extra doen om haar favoriete kopje koffie te halen, worden opgemerkt en gewaardeerd. Terwijl hij misschien niet zo goed is in het opmerken van haar nieuwe kapsel of nieuwe jurk die ze onlangs heeft gekocht. Vrouwen vinden het heerlijk om opgemerkt en gecomplimenteerd te worden. Ze hebben liever dat hun mannen zelfs de kleine veranderingen in hun uiterlijk opmerken en waarderen. Als je haar nieuwe kapsel opmerkt en haar vertelt dat ze er geweldig uitziet, zal ze zich fantastisch voelen. Elk klein detail, klein als het controleren van haar uiterlijk zal haar dag maken als die van de relatief grotere die ze doet voor de liefde.

7. Liefde betekent de ander gelukkig maken

Een man wil dat zijn vrouw gelukkig is, door haar gelukkig te maken zou hij het gevoel hebben dat zijn liefde wordt uitgedrukt. Het zien van een glimlach op haar gezicht zal zijn dag goed maken en dat is alles wat hij wil. Hij kan goed zorgen voor elk klein ding dat hij doet, het doet haar nooit pijn. Hij zou graag een groot offer brengen, alleen maar om een glimlach op haar gezicht te toveren. Zijn definitie van haar gelukkig maken zal eenvoudig zijn – alles doen om haar te zien glimlachen. Vrouwen zullen evenveel moeite doen om hem gelukkig te maken. Maar de intensiteit zal niet hetzelfde zijn. Mannen worden verondersteld hun problemen aan te pakken en ze zouden nooit van een vrouw hebben kunnen houden als hij niet gelukkig was. Dat betekent niet dat vrouwen nooit proberen hun mannen gelukkig te maken, maar de inspanning is minimaal in vergelijking met mannen. Dit is hoe het voelt om verliefd te zijn op een man en een vrouw.

De manier om liefde te uiten voor een man en een vrouw is niet altijd hetzelfde. De intensiteit, golflengte, genegenheid en liefde zouden hetzelfde kunnen zijn, maar ze zouden zich op verschillende manieren uiten. Deze uitingen van liefde zijn heel algemeen en er zijn ook heel wat uitzonderingen. Niet alle mannen en vrouwen hebben dezelfde manier om hun liefde te tonen. De definitie van liefde verschilt altijd tussen mannen en vrouwen. Accepteren dat mannen en vrouwen verschillend zijn, kan je helpen om een succesvolle relatie te krijgen. Een perspectief hebben van het andere geslacht helpt je te begrijpen wat nodig is en wat gegeven moet worden. Als je het merkt, zul je veel overeenkomsten vinden tussen mannen en vrouwen, zelfs in hun verschillen; dit is wat ervoor zorgt dat hun liefde jarenlang standhoudt. Het zijn deze kleine verschillen die beide geslachten uniek maken. Als je deze kleine verschillen niet begrijpt, raken beide partners gefrustreerd, verbitterd en depressief, wat leidt tot een breuk. Dus als je het gevoel hebt dat je niet geliefd bent, vergeet dan niet om ook hun perspectief te begrijpen. Ga je gang en heb een leuk, fantastisch liefdesleven. Het allerbeste!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *