Als wingman hoef je niet te proberen chemie te creëren door de willekeurige allergieën van je vriend op te sommen voor het geval een knappe vrouw er een gemeen heeft. Wat je in plaats daarvan moet doen is haar en haar vrienden laten zien dat je vriend een leuk (en veilig!) persoon is om bij in de buurt te zijn.

Hoewel je technisch gezien overal als wingman kunt worden ingezet, is de echte arena van een wingmen de bar. (Op de meeste andere plaatsen is het vaag creepy om vrouwen te versieren, vooral als je in een groep bent en zij alleen). Benaderd worden in een bar, ook al is het niet altijd welkom, is enigszins te verwachten. Ter herinnering: vrouwen zijn er niet alleen om je te versieren. Ze zijn er omdat ze plezier willen hebben in een bar. Als je hun plezier niet vergroot, zullen ze proberen van je weg te gaan, en jij, een attente en heerlijke wingman, moet ze niet volgen als dat gebeurt. Hier zijn in plaats daarvan acht dingen die je moet doen:

1. Praat niet alleen over je maatje – presenteer jezelf goed

vrienden-praten

Als je eenmaal daadwerkelijk in gesprek bent met iemand in wie je vriend geïnteresseerd is, is je taak niet voorbij, die is gewoon omgevormd. Het beste wat je als wingman kunt doen is zelf overkomen als een coole jongen, zodat je vriend net zo cool overkomt. Leuke, attente vrienden hebben is aantrekkelijk. Hij heeft normale vrienden, dus hij is waarschijnlijk ook normaal. Dat is wat ze denken. Stel vragen, maak veel oogcontact (kijk niet teveel rond), en onderbreek niet. Je hoeft niet te proberen het gesprek ergens heen te leiden, je wilt het gewoon leuk houden, en iedereen erbij betrekken.

Jouw taak is uiteindelijk om de persoonlijkheid van je vriend aan te vullen, niet te overstemmen. Jij en je vriend hebben een leuke tijd en je nodigt andere mensen uit om mee te doen; dat is alles. Wat overigens een veel aantrekkelijker voorstel is als je groep er daadwerkelijk uitziet alsof jullie plezier hebben.

2. Maak duidelijk wie in wie geïnteresseerd is

Als je een viergesprek aangaat, maak je beoogde gesprekspartners dan duidelijk wie in wie geïnteresseerd is.

3. Maak vrienden met hun vrienden

vrienden-thuis-lachen

Dit is de beste stimulans voor jullie om allemaal met elkaar om te blijven gaan. Iedereen kan met elkaar opschieten, iedereen heeft plezier, waarom de avond beëindigen? Nogmaals, het gaat erom de dynamiek van de avond gaande te houden en andere mensen uit te nodigen om mee te doen. Jouw taak is niet om twee Barbiepoppen bij elkaar te prakken om op de mond te kussen, jouw taak is om het feest te brengen… en te weten wanneer je zelf naar huis moet liften als het pittig begint te worden.

4. Praat met iedereen

De meest cruciale rol van de wingman is om de introducer te zijn. Jij bent de man die niet bang is om een groep mensen te benaderen en hallo te zeggen. Jij bent de man die zich opnieuw voorstelt, alleen maar om je vriend weer iemands naam te leren kennen. Je opent metaforische deuren voor je vriend. Nogmaals, dit moet allemaal quasi-organisch gebeuren; wacht niet in de hoek, de bar aftastend, besluitend wie je moet proberen te pesten om met je maatje Garrett naar huis te gaan. Praat gewoon met mensen. Zelfs (en vooral) als je ze niet probeert te neuken.

5. Weet wanneer je weg moet lopen

Op het moment dat je merkt dat de mensen waarmee je praat ongeïnteresseerd zijn of je slechts verplichten, maak je een excuus en loop je weg. Als ze één woord antwoord geeft of hints geeft dat ze terug moet naar haar vrienden, voelt ze er waarschijnlijk niets voor. Vrouwen zijn geconditioneerd om beleefd te zijn, maar als ze je vriend echt leuk vindt, zal ze lachen om zijn grappen en zijn arm aanraken, in plaats van haar drankje stevig vast te pakken en heimelijk naar haar vrienden te seinen dat ze haar moeten komen redden. Eerlijk gezegd hoef je niet eens een excuus te verzinnen, maar draai je gewoon om naar je vriend en zeg: “Hé, laten we wat gaan drinken.” Ondanks wat pick-up artiesten en slechte sitcoms hebben gesuggereerd, is volhardendheid niet aantrekkelijk en ook geen effectieve manier om iemand zover te krijgen dat hij met je vriendin naar bed gaat.

6. Praat met je maatje

Will Do Got You GIF by NETFLIX

Dit is je primaire richtlijn: Laat je vriend er goed uitzien. Stimuleer gemeenschappelijke interesses tussen de mogelijke romantische partners, wijs op aantrekkelijke weetjes of breng verhalen uit jullie vriendschap naar voren die laten zien wat een geweldige meid of man je vriend is.

7. Wees subtiel

vrienden-lachen

Net als een toneelknecht blijft de bedreven wingman onopgemerkt. Zoals Shakespeare zei: “De hele wereld is een toneel, en alle mannen en vrouwen zijn slechts spelers; zij hebben hun uitgangen en hun ingangen” – en die worden allemaal zorgvuldig georkestreerd door wingmen. Een wingman zijn heeft alles te maken met weten wanneer je naar iemand toe moet lopen om te praten, wanneer je moet blijven, en wanneer je weg moet gaan. In feite gaat het erom de kamer goed te lezen (en opnieuw te lezen). Dat brengt ons bij de basisvoorwaarde voor succesvol wingmanship: Je moet nuchter genoeg zijn om subtiele sociale signalen te lezen. Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik dronken kerels met een strontgezicht heb gezien die probeerden wingman te worden voor een vriend (die meestal ook strontdronken is), maar ik kan je wel zeggen hoe vaak ik dat voor hen heb zien uitpakken: nul.

8. Weet wanneer je de handdoek in de ring moet gooien

Soms herken je misschien een punt in het gesprek waarop alles verloren is. Je kunt niet alles winnen. Geef je vriend aan dat het tijd is om je terug te trekken en ga dan verder met andere avonturen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *