Ja ouders, uiteindelijk moeten we er bijna allemaal aan geloven. We zetten onze kinderen op de wereld, voeden hen liefdevol op. Nemen ze aan de hand op de eerste schooldag, plakken ontelbaar veel pleisters en bieden een luisterend oor bij het eerste liefdesverdriet. Ruimen hun kamers op en sporen hen aan dat zelf ook eens te doen, geven ze iedere dag gezonde maaltijden en staan hen langs de lijn aan te moedigen op zaterdagochtend. En dan opeens is het moment daar dat ze op eigen benen gaan staan. Dat ze niet langer deel uit zullen maken van ons huishouden, hun eigen huis gaan betrekken, of een eigen kamer in een ander huis in ieder geval. En alhoewel dat voor een ouder best even slikken kan zijn, is het zaak ze hun gang te laten gaan, de wijde wereld in. Ze daarbij een zetje geven is zelden nodig, ze staan te trappelen, maar een helpende hand, die slaan ze meestal niet af. Zeker niet tijdens het verhuizen.

Je kind op kamers

amsterdam-west-grachten

Alhoewel het lang niet voor alle kinderen geldt, vertrekken zij vaak zodra het moment is aangebroken waarop zij gaan studeren. Zeker wanneer dat in een stad ver van huis is, is het haast niet te doen om dagelijks heen en weer te reizen. Een eigen woonruimte zoeken in de stad waar zij gaan studeren ligt dan voor de hand. Makkelijk gaat dat meestal niet. Er is een behoorlijk tekort aan huisvesting, ook voor studenten, en zeker in de meest populaire steden eindigen zij vaak voor een hoog bedrag op een klein kamertje. Maak je er niet te druk om, zeker als zij dat zelf ook niet doen. Ze hebben een dak boven hun hoofd, en leren meteen dat volwassen zijn nu eenmaal geld kost.

Af en toe bijspringen, of even samen zitten om alle kosten op een rijtje te zetten, dat kan natuurlijk geen kwaad. Houd echter wel in je achterhoofd dat het kind nu volwassen is; een helpende hand of advies is prima, maar laat hem of haar zelf de beslissingen maken.

Hulp bij verhuizen is vaak wel welkom

verhuislift-amsterdam-min

Alhoewel je kind graag onafhankelijk wil zijn, is de kans groot dat hij of zij hulp bij de verhuizing wel erg kan waarderen. Want hoe komen al die spullen anders in de nieuwe woonruimte? Is de auto niet groot genoeg om alles te vervoeren, dan is als ouders een busje huren vaak de makkelijkste en goedkoopste manier om de helpende hand te bieden. Daarvoor kun je terecht in vrijwel alle steden, denk bijvoorbeeld aan een busje huren Amsterdam. Huren gaat per dag of meerdere dagen, zodat je alle mogelijkheden hebt om je kind over te zetten naar zijn of haar nieuwe huis. Zit de verhuizing erop? Even slikken, even zwaaien en gaan: het is nu aan je kind om vorm te geven aan dit nieuwe leven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *