Hoe begin jij meestal je dag? Stel je deze scenario’s voor – je wilt een warme douche maar realiseert je dat de warmwaterkraan kapot is, je wilt je tanden poetsen maar de tandpasta is helemaal op, je wilt ontbijtgranen eten maar helaas is er geen melk! Je bent met je sokken aan op een plas water gestapt die uit het niets kwam terwijl je je haastte om naar je werk te gaan. Je hebt de bus gemist; je bent te laat op je werk, enzovoort! Ze zijn behoorlijk stresserend om te lezen, toch? Maar als je denkt dat deze vrij normaal zijn en dat dit een gemiddelde dag voor je is, ben je waarschijnlijk vervloekt en een pechvogel! Maar geen zorgen! Je hoeft niet helemaal te accepteren dat je de rest van je leven die pech hebt. Geluk kan iedereen ten deel vallen – het hangt gewoon echt af van je levensrituelen, je houding, en hoe je het aantrekt.

Er zijn mensen die van nature veel geluk in hun leven hebben waarbij alles aan de goede kant lijkt te blijven, maar weet dat zelfs de gelukkigste mensen soms vervloekt kunnen worden. Dan zou dat betekenen dat ook de ongelukkigste persoon zijn reeks gelukkige gebeurtenissen kan hebben! Ben je er klaar voor om je leven om te draaien en voor de verandering geluk naar je toe te laten trekken? Hier zijn 15 tips en rituelen die je kunt volgen.

1. Geluk gaat soms gepaard met geld

supreme-geld-pistol

Helaas draait het leven om geld. Een van de ergste mazzel die we kunnen meemaken is dat we niet genoeg geld hebben om onze dromen waar te maken, of om onze gezondheid op peil te houden zodat we onze ambities kunnen verwezenlijken. Maak je echter geen zorgen, dit betekent niet dat je VEEL geld moet hebben. Het gaat er alleen om dat je jezelf de discipline oplegt om geen geld uit te geven aan dingen die het niet waard zijn. Naarmate je leven vordert, spaar je geld voor je toekomst. Geef prioriteit aan je rekeningen zoals elektriciteit, water, leningen, enz. Het is goed om af en toe kwistig voor jezelf uit te geven en een gokje te wagen voor die grote bonus, maar ga niet over de schreef. Spaar zodat wanneer de tijd komt en je het geluk al hebt aangetrokken, je het geld hebt om te gebruiken voor welke gelegenheid dan ook die op je pad komt. Je hoeft geen vrek te zijn en je moet soms risico’s nemen. Stel je het rijke en gelukkige leven voor dat je ooit zult hebben als je moedig je uitdagingen aangaat.

2. Constante affirmatie trekt geluk aan

dagelijkse-affirmaties

Als je je leven wilt omgooien, moet je een ritueel beoefenen dat zeker de aandacht van het geluk zal trekken. Als je een pechvogel bent, is het eerste wat waarschijnlijk in je opkomt als je ’s morgens wakker wordt, dat je gedoemd bent te falen en dat je een reeks ongelukkige gebeurtenissen te wachten staat. Het is echt moeilijk om de dag door te komen als je zo je mentaliteit opbouwt. Ga na het opstaan uit bed naar de spiegel terwijl je jezelf dit vertelt: “Ik ben een gelukkig en gelukkig mens! Goede dingen zullen op mijn pad komen en ik zal vandaag iets bereiken, hoe weinig het ook is. Ik zal vandaag geluk aantrekken.” Waarom moet je jezelf aan dit ritueel laten wennen? Nogmaals, het draait allemaal om positief denken. Positiviteit trekt geluk aan. Zulke affirmaties zullen je onderbewustzijn helpen in jezelf te geloven en op elk moment voorbereid te zijn op succes. “Wat de geest van de mens kan bedenken en geloven, kan hij ook bereiken,” zoals W. Clement Stone zei.

3. Visualiseer je toekomst voor goed geluk

Visualiseren is bijna hetzelfde als optimistisch zijn. Het kleine verschil is dat je iets specifieker moet zijn. Als je gelooft dat je een pechvogel bent, stel je dan voor dat je iets bereikt in plaats van het gebruikelijke te verwachten, namelijk tegenslagen hebben en voortdurend falen. Bijvoorbeeld, misschien heb je een project op je werk en verwacht je al dat je de boel gaat verknoeien. Welnu, je moet je mentaliteit veranderen en jezelf laten geloven dat je in staat zult zijn het goed te doen op je project en indruk te maken op je collega’s. Vraag jezelf af welke doelen je werkelijk nastreeft of waar je echt naar streeft, visualiseer dan dat je naar je dromen toe rent. Dit zal je brandstof zijn om geluk aan te trekken. Als je negatief denkt, verlies je de wil om jezelf beter te maken. En je moet in gedachten houden dat je positieve acties zijn wat geluk brengt.

4. Hardwerkende mensen brengen geluk

Zelfs de meest gelukkige mensen kunnen ook pech hebben als ze stoppen met werken om hun leven te verbeteren. Als er iets is dat je zeker succes zou brengen, dan is het vastberadenheid en hard werken. Je moet echter zorgvuldig de mensen kiezen met wie je gaat samenwerken. Zelfs als je een hardwerkend persoon bent, maar de mensen om je heen zijn slechte invloeden, zul je nergens komen; of misschien wel, maar met heel weinig vooruitgang. Zit in een team waar alle leden positieve denkers zijn en waar je er vertrouwen in hebt dat ze je op het goede spoor zullen zetten. Ga om met mensen die motivatie en vastberadenheid hebben om succes te bereiken. Bouw sterkere banden op met mensen van wie je denkt dat ze waarde toevoegen aan je leven en aan wie je ook waarde kunt geven. Op deze manier zou je zelfs geen geluk nodig hebben op weg naar een rijk en gelukkig leven in de toekomst.

5. Laat je handelingen je geluk beïnvloeden

karma-les

Soms zal het aantrekken van geluk afhangen van je acties ten opzichte van andere mensen. Ben je bekend met het gezegde: “What goes around comes around”? Zo ja, dan moet je weten dat het betekent dat als je goede dingen doet voor andere mensen, je ook goed karma krijgt en je een veel grotere kans hebt om geluk aan te trekken. Als je geld geeft aan de minderbedeelden, geeft karma je geld twee keer zoveel terug. Als je andere mensen helpt hun dilemma’s op te lossen, zullen ze je hun vertrouwen geven en je in ruil daarvoor helpen. Als je altijd nederig bent, kun je verwachten dat je geluk je in de toekomst meer prestaties zal brengen. Het maakt niet uit of je in deze dingen gelooft of niet, het gaat meer om de moraal. Je moet aan de goede kant van andere mensen komen om geluk aan te trekken. Je weet maar nooit, misschien brengt een van hen je ooit geluk.

6. Spiritualiteit zal je geluk beïnvloeden

Sommige mensen geloven niet in God of andere goden. Maar voor degenen die dat wel doen, is dit eigenlijk een van de sterkste manieren om positiviteit en geluk aan te trekken: steun vragen aan een veel machtiger opperwezen. Als je een grotere kans wilt hebben om geluk te ervaren, kun je tot God bidden om je kracht en wijsheid te geven om elke uitdaging die voor je ligt aan te gaan, in plaats van te vragen om de eigenlijke prijs die je wilt hebben. Vraag God om tekenen en richtlijnen, zodat je niet zult falen. Onthoud echter dat deze stap niet altijd hoeft te betekenen dat je tot goden moet bidden. Je kunt gids en steun zoeken bij wat je ook gelooft, bij welke godsdienst je ook hoort. Als je niet in opperwezens gelooft, kun je toch je spiritualiteit kanaliseren door yoga of meditatie, want een scherpe focus en een kalme houding hebben trekt ook geluk aan.

7. Werk je weg naar succes

collegas-lachen-werk-laptops-mannen

Bij het omkeren van je leven moet je niet alleen afhankelijk zijn van geluk. Geluk is er alleen voor steun en motivatie om je te helpen je aspiraties te verwezenlijken, maar succes en rijkdom zullen nog steeds voortkomen uit je acties. Je hebt vast wel eens verhalen gehoord van mensen die van lompen naar rijkdom gingen. Maar hun leven hing niet alleen af van geluk; ze werkten hard en gebruikten het geluk als brandstof om verder te gaan. Geluk zal niet van je zijde wijken als het je vastberadenheid ziet om iets na te streven. Als er onderweg obstakels zijn, moet je doorzetten en oplossingen bedenken in plaats van volledig op te geven. Je moet uitputting niet de overhand laten krijgen als er werk aan de winkel is. Houd een positieve instelling en richt je op de weg die je wilt gaan. Het is oké om af en toe te rusten, te falen en soms je nederlaag toe te geven, want ook van tegenslagen leer je. Maar stop nooit met bewegen. Als je het nooit meer probeert, dan eindig je je hele leven als een pechvogel.

8. Geluksrituelen

Als jij het type bent dat niet gelooft in bijgelovige dingen, dan is dat niet erg. Het is begrijpelijk dat de meeste mensen geluksbedels en geluksrituelen onzin vinden. Maar voor sommigen helpt dit daadwerkelijk! We bedoelen niet per se daadwerkelijke magie waarbij we spreuken uitspreken om onze ongelukkige toestand ongedaan te maken. Het gaat er meer om wat iemand gelooft dat voor hem werkt om geluk aan te trekken, ook al is daar geen bewijs voor. Als voorbeeld, misschien draag je altijd elke dag je ring in de vorm van een klavertje vier of heb je een paar sokken waardoor je je gelukkiger voelt als je ze draagt. Misschien heb je een ritueel waarbij je naar een bepaald liedje luistert voordat je een uitdaging aangaat, omdat je gelooft dat het je geluk en succes zal brengen. Het zijn eigenlijk gewoon onschuldige persoonlijke overtuigingen die het geluk van sommige mensen aanwakkeren. En hoewel deze charmes en rituelen niets bewijzen, heb je niets te verliezen als je er gebruik van maakt, toch? Als je je gelukkiger en gelukkiger voelt wanneer je iets specifieks doet of draagt, doe het dan!

9. Overhaast zijn trekt ongeluk aan

Je moet toegeven dat beslissingen nemen een van de moeilijkste verantwoordelijkheden in het leven is. Je zult nooit weten of je de juiste hebt genomen totdat je doormaakt wat je hebt gekozen. Bij het nemen van beslissingen moeten we soms riskant zijn. Je moet soms het veel ingewikkelder kiezen, afhankelijk van de omstandigheden. Het is echt een kansspel, net als geluk! Maar dat betekent niet dat we altijd overhaast moeten beslissen en moeten kiezen waar we zin in hebben. Je moet de situatie analyseren voordat je met een beslissing komt. Zoals gezegd is het een enorme verantwoordelijkheid. Een beslissing kan je leven verwoesten of de reden zijn voor je toekomstige rijkdom en geluk. Als je altijd onzorgvuldig bent, ben je gebonden aan veel ongelukkige gebeurtenissen. Hoe je beslissingen neemt, zal mensen vertellen hoe je je leven leeft. Als ze zien dat je haastig bent, zullen ze niet met je omgaan. En vergeet niet dat de mensen om ons heen ons helpen om goed karma en geluk aan te trekken.

10. Stop met klagen

never-complain-never-explain

Af en toe tegenslagen ervaren is onvermijdelijk – een baan verliezen, niet genoeg geld hebben om de dingen te kopen die je nodig hebt, waardevolle relaties met mensen verliezen, je verantwoordelijkheden verknoeien, enzovoort. Zo werkt het leven tenslotte; het is niet altijd zonnig en er zullen ongelukkige dagen zijn. Met deze tegenslagen moeten we echter met gratie omgaan. Ook hier gaat het om positiviteit. In plaats van te klagen over hoe deze mislukkingen ons leven verpesten, behandel het als iets waar we van kunnen leren, zodat we het in de toekomst beter kunnen doen. Klagen is een van de resultaten van het hebben van een negatieve houding en we weten allemaal dat negativiteit ongeluk aantrekt. Denk positief om je mislukkingen tegen te gaan. Vraag om hulp, steun en begeleiding van mensen die meer levenservaring hebben dan jij. Leer jezelf te disciplineren en de juiste beslissingen te nemen. Wees productief en verspil geen tijd door spijt te hebben van je fouten. Wees een optimistisch persoon en je zult zeker geluk aantrekken.

11. Voorbereid zijn en risico’s nemen trekt geluk aan

Geluk is een kansspel. Je moet de persoon zijn die bereid is risico’s te nemen en op alles voorbereid is. Hoe kun je deze houding verwerven? Door ervaringen waarbij je kennis en wijsheid kunt opdoen, natuurlijk. Stap uit je comfortzone en probeer nieuwe dingen uit. Vraag steun aan de mensen die meer weten dan jij. Verbreed je vaardigheden en sterke punten, zodat je gemakkelijker het pad van een gezond, rijk en gelukkig leven kunt bewandelen. Omarm onvoorspelbaarheid en geniet van je levensavontuur. Met een positieve houding tegenover alles zal geluk zeker op je pad komen. Ontdoe je van je angsten en sta open voor nieuwe ervaringen. Als je hier moeite mee hebt, stel dan meer vragen. Ontmoet mensen die andere interesses hebben dan jij en leer meer over hun eigen reizen. Wees niet bang om te falen als je nieuwe uitdagingen aangaat. Leer van je fouten en laat je steunen door je geluk, samen met vastberadenheid.

12. Ken je sterke punten

Het belangrijkste om geluk aan te trekken is je sterke punten en vaardigheden te kennen, en ze dan te verbeteren, zodat je voorbereid zou zijn als het geluk je een kans op succes brengt. Het is veel gemakkelijker om uit je comfortzone te stappen en je doelen te bereiken als je vertrouwen hebt in je capaciteiten. Probeer altijd iets nieuws en verbreed je talenten. Wacht niet op geluk om dingen in je leven te laten gebeuren.

13. Reinheid trekt geluk aan

man-armen-gespreid-geluk-zonsondergang

Er zijn mensen die in Feng Shui geloven en er zijn er die dat niet doen. Maar of je het nu gelooft of niet, het is overal een gangbare praktijk en geloof dat een schoon huis of een schone werkplek geluk aantrekt. De meesten zijn het daarmee eens, waarschijnlijk omdat een rommelige omgeving het je moeilijker maakt de dingen te vinden die je nodig hebt en je concentratie in de war brengt, nietwaar? Maak je werkplek of je rommelige huis altijd schoon. Er is misschien geen specifieke verklaring die zou bewijzen dat deze praktijk werkt, maar schoonmaken kan je geest afleiden van negatief denken. En bovendien, of een schone omgeving nu geluk aantrekt of niet, je moet het toch doen voor je gezondheid.

14. Sta nooit stil bij je fouten, ongeluk blijft hangen

Het leven is niet perfect. Je weet dat je in het verleden veel fouten hebt gemaakt en je weet dat pech je geruïneerd heeft en je zoveel kansen hebt laten missen. Maar het heeft geen zin om stil te staan bij deze slechte herinneringen. Ze zijn al gebeurd en spijt hebben zal er niets aan veranderen. Door jezelf te kwellen met deze fouten, laat je pech alleen maar blijven. Het zal je belemmeren om verder te gaan met je leven en geluk aan te trekken. Vergeet je tegenslag en sta ervan op. Negativiteit zal je geen geluk laten aantrekken.

15. Positiviteit trekt geluk aan

good vibes only text

Als er bijna elke dag een reeks ongelukkige gebeurtenissen in je leven plaatsvindt en je ze volledig accepteert in plaats van te proberen ze tegen te gaan, zul je geen geluk aantrekken. Als je al geaccepteerd hebt dat je pech hebt, is dat negatief denken en zal pech zich nog meer aan je eigen maken. Een houding waar je vanaf moet als je geluk wilt hebben is je pessimistische instinct. Als je in een wedstrijd verliest en tegen jezelf zegt dat je nooit gaat winnen, dan zal pech je verzekeren dat je nooit echt zult winnen. Als je faalt, moet je altijd naar de zonnige kant van de situatie kijken. Vertel jezelf dat wanneer een deur sluit, er zeker een andere open zal gaan. Er zijn veel kansen die er zijn die voor jou bedoeld zijn. Je hoeft alleen maar te wachten tot het geluk ze in je leven brengt. Probeer te oefenen in positief denken. Zie het glas als halfvol in plaats van halfleeg en je zult goede resultaten zien. Als je altijd je pessimistische houding laat overheersen, zul je meer motivatie verliezen om dingen te laten gebeuren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *