De simpele handeling van het aanmelden bij Tinder geeft al een gevoel van triomf. “OK – ik heb het gedaan, ik ben nu officieel klaar om te beginnen met vegen!” denk je dan bij jezelf. Maar dan komt eigenlijk het lastigste gedeelte: het invullen van jouw profiel. Klinkt niet moeilijk, toch? Fout – daar moet je echt niet te lichtzinnig over denken. “Wat is een perfecte profielfoto? Wat moet ik in mijn bio schrijven?” Dit zijn de vragen waar je niet omheen kunt, maar stel ze jezelf wel, want de antwoorden moeten persoonlijk en smaakvol zijn, zonder de indruk wekken dat je een psychopaat bent. Maar maak je maar geen zorgen – FAB is er om je te helpen zegevieren over die lege ruimtes.

De beste foto’s die je kan plaatsen op Tinder 

vrienden-lachen

Glimlach

Het is vrij algemeen bekend dat glimlachen op foto’s je helpt om vriendelijker over te komen.

Je wilt dat jouw profiel aantrekkelijk is en een aangename gezichtsuitdrukking is de beste manier om dat te bereiken. Misschien denk je in de eerste plaats aan ‘spontane’ foto’s – het is prima om er een aan toe te voegen – maar een welkomstprofiel begint echt met een glimlach. Als je dat doet, is de kans groter dat jouw potentiële interesse naar rechts veegt, maar alleen als het ook echt is.

Houd je shirt aan

De algemene consensus is dat selfies van jezelf met een ontbloot bovenlichaam in de gym echt NIET kunnen. Je bent op Tinder om nieuwe mensen te ontmoeten en het laatste dat je wilt, is dat die mensen denken dat je te egocentrisch of te narcistisch bent om een echt gesprek te voeren.

Terug naar die glimlach – je wilt dat mensen een indruk krijgen door een verwelkomend beeld en foto’s met ontblote bovenlichamen zijn niet de manier om dat te doen. Het lijkt misschien de juiste manier om indruk op iemand te maken, maar vertrouw ons maar – het is het beste om altijd meer aan de verbeelding over te laten. 

Wees oprecht

Blijf jezelf! Jouw foto’s moeten anderen een idee van jouw persoonlijkheid, hobby’s en interesses geven. Als je van rotsklimmen of wandelen houdt, laat het dan ook zien. Als je een grappig persoon bent, laat het maar zien.

Het hebben van dit soort foto’s is ook de sleutel tot een geweldige gespreksaanzet. Wat ga je je match vragen als elke foto op jouw profiel er hetzelfde uitziet? Allereerst is het minder waarschijnlijk dat ze ook daadwerkelijk geïnteresseerd zullen zijn, maar als een gesprek triomfantelijk begint, wat gaan ze dan zeggen? “Hoe gaat het?” Saai. Gebruik je foto’s om wat vragen op te roepen en laat het gesprek daar vanuit beginnen.

Groepsfoto’s zijn goed – maar wel met mate

Groepsfoto’s zijn geweldig omdat ze laten zien dat je sociaal bent en een hechte vriendengroep hebt. Tegelijkertijd wil je niet dat je op alle foto’s in een groep staat, omdat ze jou dan misschien moeilijk kunnen vinden. Dit is geen Where’s Wally. Ook foto’s met een zonnebril vallen onder deze categorie.

OK, dus je hebt negen foto-opties voor Tinder. Eerlijk gezegd raden wij je aan om er niet meer dan vijf te uploaden. Je kunt twee of drie groepsfoto’s plaatsen. En wat betreft het aantal personen op de foto, is vier personen meer dan genoeg. Het moet duidelijk zijn wie jij bent. Het is ook goed om er sociaal uit te zien maar foto’s waarop je aangeschoten bent, zullen ook niet jouw beste kant laten zien. Houd de groepsfoto’s dus sociaal, maar wel met mate.

Maak gebruik van je Instagram

Er is ook een tijdelijke oplossing voor de fotolimiet: koppel je Instagram account aan je Tinder-profiel. Het is een geweldige manier om jouw potentiële matches een nadere blik op jouw persoonlijkheid, interesses en filtervaardigheden te geven.

Het goede aan het toevoegen van je Instagram is dat mensen foto’s kunnen zien van jouw andere interesses, waar jij misschien niet op staat. Het zou raar zijn om een foto van een kunsttentoonstelling aan je daadwerkelijke profiel toe te voegen, want – hallo – jij staat er niet op, maar een kunstzinnige afbeelding op je Instagram-feed? Ja. Kunstzinnig. Laat jouw oprechte interesses voor zichzelf spreken.

Wacht even met die selfies

Niet meer dan één selfie op jouw profiel – als je dat echt wilt.

Minder is hier echt meer. Vertrouw ons maar. Probeer te voorkomen dat je een selfie uploadt. Ze hebben vergelijkbare implicaties als foto’s zonder shirt: narcisme in plaats van zelfvertrouwen, wat veel minder een USP is. Blijf bij die natuurlijke foto’s – geen pose, geen probleem.

Actiefoto’s lokken vaak gesprekken uit

Dit soort foto’s is een gemakkelijke manier voor een persoon om meer over jou te weten te komen en een relevant gesprek te beginnen. Bovendien laat je dan ook de avontuurlijke kant van jou zien. Foto’s van oriëntatiepunten werken ook heel goed – je kunt veel over iemand leren door een gesprek over reizen aan te knopen.

Probeer, indien mogelijk, ten minste twee foto’s op jouw profiel te wijden aan actie of aan reizen. Je trekt veel vaker iemand aan als je je enthousiasme toont, want we zijn tenslotte geneigd om van mensen te houden, die het leven omarmen.

Wat kan je het beste in je Tinder profiel zetten? 

tinder-profiel

Laat dit veld niet leeg

Sla nooit het gedeelte met de bio over – meisjes zullen 99% minder snel naar je vegen als je niet bereid bent om wat basisinformatie over jezelf te delen.

Het is waar. Bedenk hoeveel meer van een onechte identiteit je gaat bekijken als je een lege bio hebt! Je hebt met die foto’s de basis gelegd – nu is het tijd om die foto’s met een passende beschrijving te ondersteunen.

Houd het gefocust

Houd het kort en krachtig. Voeg een paar hobby’s toe, een citaat van één van je favoriete tv-personages, wat voor soort mensen je zou willen ontmoeten of een leuk feit. Het is ook geen slecht idee om te laten zien hoe sterk jouw emoji game is. Hoewel een obscure referentie sommigen in de war kunnen brengen, kan het ook helpen bij het vinden van de perfecte match.

Je moet de bio in overeenstemming met de foto’s houden. Gebruik de hobbyreferentie als bijschrift bij één van de bovenstaande foto’s, stel er misschien ook een korte en pittige vraag over. Dit zal nieuwsgierigheid opwekken en iemand ertoe aanzetten om er tijdens een wedstrijd naar te vragen. Wat betreft de emoji game, probeer er maar één te kiezen voor een code. Als iemand die kraakt, boem, zijn ze jouw ideale date. 

Wees open, maar niet irritant

Als iemands reactie direct is, zonder je zelfs maar te hebben ontmoet (op basis van je bio dus), dan doe je het verkeerd. Als ze uit je bio niets over jou te weten komen, doe je het ook verkeerd.

Je zult verrast zijn. Dit is veel vaker wel dan niet de indruk die een bio geeft. Er is een verschil tussen zelfverzekerd en onaangenaam overkomen, dus let op wat je schrijft. Het is hetzelfde als iemand ontmoeten in een club: zou jij in de verleiding komen om een gesprek aan te gaan als ze een beetje onaangenaam lijken? Waarschijnlijk… niet. Houd het dus informatief en natuurlijk. 

Overdrijf het niet

Tinder is leuk, maar niemand begint te vegen voor een roman. Ze hebben niet voor niets een limiet van 500 tekens.

En probeer niet eens in de buurt van die limiet van 500 tekens te komen. Eigenlijk misschien maar de helft. Je wilt iemand genoeg over jezelf vertellen waardoor ze geïnteresseerd raken, maar geef niet te veel weg. Houd het kort en krachtig.

Openingszinnen voor Tinder

tinder-oud

Wees niet saai

Als je eerste bericht alleen maar ‘hallo’ is, krijg je veel minder snel antwoord.

Dat is nou eenmaal een feit. Het lijkt een geautomatiseerd bericht en je wilt niet dat degene, die in jou geïnteresseerd is, denkt dat je een houten klaas bent. Blijf dus uit de buurt van conventionele begroetingen met één enkel woord. Een vraagteken bij een openingsregel? Minder kans op een reactie.

Houd ze bezig

Zeg iets waaruit blijkt dat jij de tijd hebt genomen om hun bio te lezen en om hun profielfoto’s te bekijken. Er is geen perfecte openingsboodschap die voor alles en iedereen van toepassing is – iedereen is anders.

Dit is waar het hebben van het perfecte profiel de moeite loont! Je hebt (hopelijk) een account samengesteld dat interesse gaat wekken en zij hebben (hopelijk) hetzelfde gedaan. Kies dus iets interessants uit hun profiel – dit kan de context van een foto zijn of een interessant feit dat ze hebben gedeeld – en ga daar vanuit verder.

Denk er niet te lang over na

Uiteindelijk is het heel simpel: wees vriendelijk en respectvol. Maak ze aan het lachten en wees oprecht geïnteresseerd om meer over hen te weten te komen – daarom veegde je in de eerste plaats ook naar rechts.

Het is moeilijk om dat niet te doen, toch? We zijn geneigd om te veel na te denken, maar houd het gewoon natuurlijk en maak je niet al te veel zorgen over de perfectie van elk bericht dat je verzendt. Zolang het boeiend en vriendelijk is, is er weinig reden waarom het gesprek niet op gang komt. Er is duidelijk een wederzijds belang, dus dit is het moment om het lot van Tinder zijn beloop te laten nemen.

Wanneer je echt een goede indruk op Tinder wilt maken:

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *