Mensen die werkzaam zijn in de ICT-sector, hebben gedurende de afgelopen jaren relatief eenvoudig een nieuwe baan kunnen vinden. Het grootste deel van de Nederlandse bedrijven heeft namelijk behoefte aan mensen met verstand van ICT. Toch lijkt het er de laatste tijd op dat het voor ICT-ers lastiger is geworden om een baan te vinden of aan de slag te kunnen als zzp’er. In dit artikel vind je een aantal beroepen in de ICT-sector waar ondanks deze ontwikkeling nog steeds veel vraag naar is.

Software engineer

hacker-laptop

Nagenoeg ieder bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van software. Daarom is het niet gek dat er veel vraag is naar software engineers. Een software engineer is namelijk iemand die beroepsmatig software ontwikkelt. Het is belangrijk dat er in de toekomst voldoende software engineers zijn aangezien de innovaties op het gebied van software anders stil zullen vallen.

Java developer

Om een systeem of websysteem te kunnen programmeren moet een developer bekend zijn met een programmeertaal. Java is één van de meest gebruikte programmeertalen en daarom is er veel vraag naar mensen die de functie Java developer kunnen bekleden. Het takenpakket van een Java developer bestaat uit het ontwikkelen van verschillende systemen waarbij de taal Java wordt gebruikt.

Front-end developer

laptop-werken

Naast het feit dat de software een belangrijk deel van een site of applicatie is, is het ook van belang dat de zogenaamde front-end in orde is. Dit houdt in dat het zichtbare deel van een site of applicatie op een goede manier is vormgegeven, maar ook dat de technische kant van de front-end op de juiste manier is geprogrammeerd. Een front-end developer moet er dus voor zorgen dat een site of applicatie zowel functioneel als aantrekkelijk is.

Systeembeheerder

Zoals de naam al doet vermoeden, is een systeembeheerder iemand die verantwoordelijk is voor het beheer van systemen en netwerken. Bij de werkzaamheden van een systeembeheerder kun je bijvoorbeeld denken aan het beheren van computers, printers, telefoons of faxen. Gezien het feit dat er steeds meer nieuwe systemen worden ontwikkeld die door steeds meer bedrijven en instanties gebruikt worden, is de verwachting voor de toekomst dat de vraag naar systeembeheerders enkel zal toenemen.

Informatie-analist

Het takenpakket van een informatie-analist bestaat uit het bepalen van de kwaliteitseisen voor applicaties en systemen. Door constant bezig te zijn met het analyseren van het bedrijf en verschillende informatiestromen, zorgt een informatie-analist ervoor dat alles wat een bedrijf naar buiten brengt en ontwikkelt van hoge kwaliteit is.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *