Niet alleen in Italië, maar ook in andere Europese landen (en waarschijnlijk over de hele wereld) geldt de uitdrukking: liefde gaat door de maag. Dit is dus ook van toepassing tijdens je felbegeerde eerste date. Vraag jij je af wat je dan die avond moet koken om een goede eerste indruk te maken? In dit artikel delen we een heerlijk pastagerecht waar je gegarandeerd alle harten mee steelt: een creamy tortellini pesto!

Makkelijk en lekker!

Ons recept is niet erg geschikt voor mensen die willen afvallen. Het is dus echt een cheat recept waar je lekker van geniet, zonder op de calorieën te hoeven letten. Bij een aantal ingrediënten geven we wel een alternatief om het gerecht toch iets minder calorierijk te maken, mocht jouw date zich er druk om maken. Maar als je de rest van de week (of diezelfde nacht nog) veel blijft bewegen, dan is er niets aan de hand. En dit recept kent een groot voordeel: de ingrediënten zijn makkelijk te vinden in de supermarkt.

Het verhaal achter tortellini

Tijdens het koken kun je je date mooi vertellen over de geschiedenis van de tortellini. Deze pasta zou in Bologna zijn ontstaan, waar de pasta-ringetjes turteléin werden genoemd. Een herbergier in Bologna kreeg drie gasten op bezoek: Venus, Bacchus en Mars. De herbergier werd op slag verliefd op Venus en begluurde haar stiekem door het sleutelgat. Helaas kreeg hij niet zoveel te zien, behalve haar navel. Dit vormde zijn inspiratiebron om pastadeeg in een navelvorm te vouwen.

Nu begrijp je dus ook waarom tortellini de ‘navels van Venus’ worden genoemd. In de tortellini zit vulling zoals gehakt, kaas, ham, noten, spinazie of paddenstoelen. In het onderstaand recept gebruiken we tortellini met een vulling van kaas en noten, gecombineerd met een romig pestosausje!

tortellini-noedels-pasta

Recept romige tortellini pesto (2 personen)

  • 250 gram tortelloni formaggio e noci (bij voorkeur vers)
  • 150 gram champignons of bospaddenstoelen
  • 125 gram crème fraîche (of sour cream om het gerecht minder vet te maken)
  • 1 kleine rode ui
  • 125 gram verse groene pesto (kant-en-klaar bij de versafdeling of zelf maken met parmezaanse kaas, pijnboompitten en basilicum)
  • 150 gram rundergehakt (mager rundergehakt als je minder vet wilt, of vegetarisch gehakt als je date vegetariër is)
  • Geraspte parmezaanse kaas om te serveren
  • Zongedroogde tomaten in olie om te serveren

Zo maak je het:

  • Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Als de tortellini aan het koken is, begin je met het rullen van het gehakt in een pan. Voeg hier naar smaak zout, peper en eventueel chilipoeder aan toe.
  • Snijd de rode ui en champignons in stukjes en voeg het aan het gehakt in de pan.
  • Nu maak je de saus: mix de sour cream en de pesto samen en voeg dit toe aan het gehakt en de groenten. Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
  • De tortellini giet je af en voeg je vervolgens toe bij de rest. Meng alles goed door elkaar en verwarm het nog enkele minuten. Serveer de pasta met de parmezaanse kaas en de tomaatjes.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *