Werken voor een gemeentelijke instantie is niet altijd het meest sexy of opwindende werk. Maar het kan persoonlijk lonend zijn, en voor iemand die zelfs maar op het niveau van de gemeenschap een impact wil hebben, is werken voor een gemeente de weg die je moet bewandelen.

Hoewel elke baan voor- en nadelen heeft, zijn er bepaalde voordelen die een loopbaan in gemeentewerk wenselijk maken. Die voordelen bestaan misschien niet in elke stad en gemeente, maar hier zijn een paar van de traditionele voordelen die verbonden zijn aan werken voor een gemeentebestuur.

1. Evenwicht tussen werk en privé

vrienden-lachen

Dit is een belangrijk extraatje dat elke werkgever te bieden heeft, vooral voor werkende ouders of mensen met bejaarde ouders die zorg nodig hebben. De mogelijkheid om te slagen op het werk en beschikbaar te zijn voor de behoeften van het gezin is voor velen belangrijk. Bij gemeentelijk werk, met uitzondering van hulpverleners en dergelijke, hebben werknemers de neiging een goed evenwicht tussen werk en privéleven te hebben.

Overheidskantoren sluiten meestal in het weekend en op feestdagen en zijn open van 8 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags. Hoewel er de laatste tijd een trend is in alternatieve werkroosters, zoals flex-tijd en remote werken, zijn deze praktijken langzamer doorgedrongen in de gemeentelijke overheid dan in de particuliere sector.

2. Je helpt de gemeenschap

De parken in je gemeente, de wegen waar je over rijdt, het personeel van de hulpdiensten die je veilig houden, ze hebben allemaal één ding gemeen: de plaatselijke overheid. Het maakt niet uit welke functie je in het stadsbestuur bekleedt, je draagt bij aan het succes van je stad. Als je werkt voor een organisatie die de gemeenschap waarin je woont helpt, heb je een gevoel van trots (en verantwoordelijkheid) voor het werk dat je doet.

3. Voordelen bij pensionering

man-kind

Een groot pluspunt aan werken voor een gemeente is een pensioenregeling met vaste uitkeringen. Afhankelijk van de gemeente kan het 20 jaar of langer duren voor je normaal met pensioen gaat. Maar als je eenmaal voor pensionering in aanmerking komt, zijn er een paar aardige zoethoudertjes voor elk particulier pensioenplan dat je eventueel hebt. De pensioendienst van je gemeente zou je maandelijkse uitkering kunnen berekenen.

Gepensioneerde werknemers zouden deze uitkering levenslang ontvangen en kunnen de mogelijkheid hebben om een lagere uitkering te ontvangen en hun echtgenoot de uitkering levenslang te laten ontvangen als de echtgenoot de gepensioneerde zou overleven.

4. Werkzekerheid

Overheidswerknemers werken samen in een vergadering. Er zijn veel banen in de publieke sector waar sociologen voor gekwalificeerd zijn.
Anders dan in de particuliere sector zijn werknemers in de publieke sector minder onderhevig aan de ups en downs van de markt als het gaat om ontslagen en personeelsinkrimpingen. Dit betekent niet dat je slecht kunt presteren of wangedrag kunt vertonen en toch nog in dienst kunt zijn, maar het betekent wel dat goede werknemers meer werkzekerheid hebben.

Werk je in het kantoor van een gekozen ambtenaar, dan kan die zekerheid natuurlijk variëren naargelang hij of zij herkozen wordt.

5. Beste gezinsvakanties voor kinderen van alle leeftijden

Werknemers bij de gemeente hebben vaak extra voordelen. Deze omvatten ziektekostenverzekering met betaalbare premies, vakantiedagen en ziektedagen. In combinatie met het basissalaris verhogen al deze voordelen iemands totale beloning. Je gemeente kan ook andere voordelen bieden, zoals traineeships bij de gemeente of levensverzekeringsplannen.

Conclusie

Er zijn allerlei redenen om voor je plaatselijke gemeente te werken. Of je nu op zoek bent naar werk op lange termijn met een pensioen en werkzekerheid, of op korte termijn met betaalde vrije tijd en een gevoel van plezier bij het helpen van anderen, werken voor de plaatselijke overheid kan precies zijn wat je zoekt. Check www.breinstein.nl om jouw geschikte uitdaging te vinden bij de overheid.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *