Patrick Kluivert heeft veel verschillende rollen gehad binnen de voetbalwereld. Hij begon uiteraard als profvoetballer en hij speelde als centrumspits. Hij speelde onder andere bij Ajax en FC Barcelona. Toen er een einde kwam aan zijn tijd op het veld, ging hij verder als voetbaltrainer en daarna als voetbalbestuurder. Zijn oudste zoon, Justin Kluivert, die je misschien ook wel kent, heeft al in de voetsporen getreden van zijn vader. Hij speelt momenteel bij AFC Bournemouth als aanvaller, maar inmiddels volgt zijn jongere broertje Shane Kluivert hem ook op. Daarom gaan we het vandaag uitgebreid hebben over het nieuwe voetbaltalent Shane Kluivert, de zoon van Patrick Kluivert!

Hoe de carrière van Shane Kluivert begon

shane-en-patrick-kluivert-.jpg

Shane zetten zijn eerste stappen bij de Amsterdamse voetbalclub ‘SC Buitenveldert’. Hier viel het al snel op dat Shane erg getalenteerd was. Hij mocht daarom al snel door naar de jeugdopleiding van de grote club Paris Saint-Germain. Op een gegeven moment verhuisde het gezin Kluivert naar Barcelona, want Shane mocht spelen bij de jeugdopleiding van FC Barcelona. Daarnaast heeft hij ook een carrière als influencer. Op slechts negenjarige leeftijd bood Nike een vijfjarig contract aan de getalenteerde Shane. Hierdoor was hij ook direct de jongste voetballer binnen Europa die een contract heeft met een kledingmerk. Op zijn social mediakanalen is hij ook echt een vlogger, hij deelt van alles over zijn avontuurlijke leven.

Debuut als profvoetballer

Sinds vorig jaar is de 16 jarige Shane officieel een profvoetballer! Hij heeft bij FC Barcelona zijn eerste profcontract ondertekend, die loopt tot 2026. Een ontzettend grote, maar ook een mooie stap voor iemand die nog zo jong is en al jaren bij de jeugdopleiding speelt. Op Instagram deelde hij ook openhartig zijn vreugde en dankbaarheid: ‘Ik ben heel trots en vereerd om mijn eerste profcontract te mogen tekenen. Bedankt voor het vertrouwen’. FC Barcelona reageert hier met het volgende bericht: ‘Bedankt familie Kluivert voor het vertrouwen in het opleiden van uw zoon, als speler en als persoon’, aldus FC Barcelona. Hij volgt letterlijk de voetsporen van zijn vader, want hij was ook een grote aanwinst voor FC Barcelona. Zo heeft hij destijds 90 keer gescoord in 182 competitieduels. De lat ligt dus wel echt hoog voor Shane Kluivert.

Shane Kluivert in de keuken

Shane Kluivert heeft ook een ander talent in huis, die totaal niets met sport te maken heeft en dat is koken! Als kleine jongen deelde hij al kookvideo’s op YouTube met zijn favoriete gerechten. Maar deze hobby is uitgegroeid tot iets groots, want hij al bijna 90.000 volgers op YouTube. Daarnaast heeft hij zelfs twee kookboeken uitgebracht. Shane Kluivert is dus ongetwijfeld een multitalent!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *