In een magazijn staat doorgaans veel voorraad en je wilt dit natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten zodat je de ruimte goed benut. Je kunt dit gemakkelijk realiseren, door het gebruik van goede stellingen. Als je de stellingen op een goede manier inricht, houd je veel ruimte over zodat je bijvoorbeeld met een steekkarretje overal goed bij kunt komen. Maar hoe weet je welke stellingen je het beste kunt gebruiken? Hieronder lees je de eigenschappen van een aantal stellingen, zodat je kunt inschatten welke voor jouw magazijn geschikt zijn.

Verrijdbare stellingen

Verrijdbare Draagarmstellingen Ter Illustratie

Als je ruimte wilt besparen, kun je het best kiezen voor een verrijdbare stelling. Ook als je een kleine magazijn hebt, maar veel voorraad om op te bergen zijn verrijdbare stellingen een uitkomst. Je hebt namelijk maar één gangpad nodig. Een verrijdbare stelling staat op een onderstel en al deze stellingen kun je naast elkaar plaatsen. Als je een stelling nodig hebt, kun je deze er tussenuit rijden.

Voordelen verrijdbare stelling

  • Alle ruimte wordt benut. Je hebt in principe maar 1 gangpad nodig, de rest van de ruimte kun je gebruiken voor deze stellingen
  • Je creëert hierdoor meer opslagvolume
  • Je hebt door het gebruik van verrijdbare stellingen een kleiner magazijn nodig, dat scheelt in de bedrijfskosten

 Tweedehands stellingen

De vraag naar tweedehands stellingen is groot, omdat deze voordeliger zijn qua prijs. Ondanks dat ze gebruikt zijn, doet dat niks af aan de kwaliteit. De stellingen worden namelijk gekeurd, zodat er alleen veilige producten worden verkocht. Ook verrijdbare stellingen zijn tweedehands te koop. Op die manier bespaar je én op de inkoop van de stellingen, én je hebt een kleiner magazijn nodig. Een echte win-win dus. Er zijn veel bedrijven die gebruikte magazijnstellingen aanbieden.

magazijn-houten-pellets

Verrijdbare legbordstellingen

Verrijdbare legbordstellingen zijn ook ruimtebesparend en zeer geschikt voor het kleinere spul dat opgeslagen moet worden. Je kunt het eenvoudig uit elkaar halen op het moment dat je erbij moet kunnen. Verrijdbare legbordstellingen kun je zelf met de hand bedienen, maar je hebt ze ook elektrisch door middel van ‘touch control’. Net zoals bij de verrijdbare stellingen, heb je met verrijdbare legbordstellingen maar één gangpad nodig. Je kunt de ruimte dus zeer efficiënt inrichten. Bij het aanschaffen van verrijdbare legbordstellingen, is het vooral belangrijk dat je van te voren een schatting maakt: wat is het aantal orders per uur of per dag, hoeveel mensen zijn er werkzaam in het magazijn en wat is de routing.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *