Je studie weer oppakken wanneer je al aan het werk bent: het is geen gemakkelijke keuze. Vooral als je al een paar jaar niet meer in de schoolbanken hebt gezeten kan het een grote stap zijn om weer te gaan studeren. Het is echt weer even wennen om de boeken in te duiken en opdrachten te maken.

Er zijn verschillende redenen om een studie te willen doen als je al een baan hebt. Veel werkenden volgen een studie in deeltijd, bijvoorbeeld bij de NCOI. Zo hoef je je baan niet op te zeggen terwijl je weer aan het studeren bent. Dit kan gewoon tegelijkertijd met je baan.

Redenen om weer te gaan studeren

leren-studeren-lezen

Toch zijn er veel werkenden die een studie willen gaan doen. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst zijn er werkenden die hun studie nooit hebben afgemaakt. Zij willen nu toch een diploma behalen, bijvoorbeeld om bevoegd te zijn om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Ook kan het handig zijn om een diploma op zak te hebben voor je arbeidsvoorwaarden en salaris.

Daarnaast kan het zijn dat je je wil verdiepen in een bepaald onderwerp. Je weet de basis al, maar mist nog net een stukje diepgang. De juiste opleiding kan je extra informatie geven over dat onderwerp. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist je kennis over een bepaald onderwerp wil verbreden. Misschien heb je hier in je werk al mee te maken en wil je hier meer over weten. Een opleiding is dan een perfecte manier om kennis op te doen.

Weer studeren: na of naast je baan?

studeren-boeken

Om weer te studeren kan je helemaal met je baan stoppen. In veel gevallen is dat echter helemaal niet handig. Het volgen van een studie kost geld en ook de vaste lasten moeten betaald worden. Daarom volgen veel werkenden een studie naast hun baan via NCOI. Op de Facebook van NCOI vind je meer informatie over de verschillende opleidingen.

Een studie in deeltijd betekent dat je niet elke dag in de collegezaal zit. Vaak ga je een dag of dagdeel per week naar een les op locatie. Hierin bespreek je de leerstof samen met een groep medestudenten en de docent. De rest van de tijd ben je zelfstandig aan het werk met het lezen van de literatuur en het maken van de opdrachten.

Je kan er ook voor kiezen om de opleiding helemaal op afstand te doen. De opleidingen zijn er in allerlei soorten en maken. Om erachter te komen of een opleiding goed bij jou past, kan je het beste de NCOI opleiding bekijken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *