1. Je zorgt voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Je lichaam is een tempel. Spirituele mensen begrijpen dit concept en zorgen voor hun gezondheid: wat ze eten, wat ze drinken, wat ze in hun lichaam stoppen. Ze sporten niet om er goed uit te zien volgens de huidige maatschappelijke normen van fysieke schoonheid, maar om sterk en zuiver te zijn van binnen en van buiten. In vorm zijn is een bonus. Spirituele mensen zijn ook geestelijk gezond. Net zoals ze letten op wat ze in hun lichaam stoppen, letten ze goed op wat ze in hun geest stoppen. Ze zijn zeer selectief in wat ze zien en beluisteren (inclusief sociale media, televisie, radio en andere massamedia), waar ze aan denken en wat ze lezen. Ze kennen hun grenzen en de gezonde gewoonten die hen dieper op het spirituele pad kunnen brengen. Ze besteden hun tijd verstandig.

2. Je hebt kennis van de juiste dingen.

leren-studeren-lezen

Je vindt het niet alleen leuk om te leren en nieuwe kennis op te doen, maar je bent ook geïnteresseerd in het leren van de juiste kennis. Kennis hebben van de juiste dingen is niet hetzelfde als informatie bezitten. Het bezitten van veel informatie helpt je niet noodzakelijkerwijs op je spirituele pad. Maar de juiste kennis hebben over de dingen die je helpen op je pad naar zelfrealisatie is het geheim om een persoon van waarde te zijn en je spiritualiteit te versterken.

3. Je gelooft dat de ziel eeuwig is.

Als je begrijpt dat de ziel eeuwig is en de fysieke dood een overgang is, bereik je een helder begrip van het doel van het menselijk bestaan als hoger bewustzijn.

4. Je hebt geen angsten.

vrouw-geniet-buitenlucht

Angstloosheid is het eerste teken van een spiritueel persoon. Als je angst of chronische zorgen hebt, wordt je leven in beslag genomen door die angst en kun je niet in het huidige moment zijn. De drie meest voorkomende angsten die Nederlanders hebben zijn angst voor spreken in het openbaar, hoogtevrees en angst voor insecten. Maar diep van binnen leven veel mensen met angst voor de dood, afwijzing, eenzaamheid, mislukking, ziekte, of het nemen van verkeerde beslissingen. Spirituele mensen weten zich over te geven aan dingen die ze niet in de hand hebben. In die zin zijn ze als kinderen – ze weten de geest te negeren en leven zonder angst.

5. Je ziet de dingen zoals ze zijn.

De dingen zien zoals ze werkelijk zijn, zonder illusies, maakt je vrij. Spirituele mensen zitten niet vast aan verwachtingen, aannames, haat, wrok, extreem verlangen of gehechtheid aan dingen en mensen. Ze begrijpen de aard van vergankelijkheid, ook die van henzelf, omdat alles en iedereen om hen heen voortdurend in verandering is.

6. Je bent liefdevol en vriendelijk.

Een houding van liefdevolle vriendelijkheid tegenover alle levende wezens geeft je een zuivere geest en een goede energie. Denk aan de grote denkers en spirituele leiders aller tijden: Gandhi, Moeder Theresa, Martin Luther King, Jezus, Boeddha, Rumi, Lao Tze, Mohammed, Albert Einstein, Mata Amritanandamayi, de Dalai Lama, Jaggi Vasudev.

7. Je mediteert.

meditatie-man-kaal

Meditatie is een venster naar je geest en je ziel. Het helpt je verbinding te maken met wie je werkelijk bent, buiten tradities, wetten, cultuur en taal om. De geest is grenzeloos: we weten niet waar hij begint en waar hij eindigt. Onze geest heeft ongeveer 60.000 gedachten per dag, of tussen de 35 en 48 gedachten per minuut. Meditatie helpt je je geest en ziel te bevrijden van de slavernij van ongecontroleerde gedachten, vooral als die je niet helpen op je pad naar geluk en verlichting. Een spiritueel persoon heeft geleerd hoe hij de geest kan stillen, al is het maar voor een paar minuten, of uren. Elk moment telt.

8. Je voelt dat je leven een doel heeft.

Op het pad van ware spiritualiteit zijn is een levenslang proces van zelfontdekking en zelfrealisatie. Spirituele mensen hebben het werk gedaan en weten zich te verbinden met de bronenergie die al hun gedachten, handelingen en gevoelens doordringt. Zij weten wat hun levensdoel is of zijn bezig dat te begrijpen. Ze leven hun doel omdat ze vertrouwen hebben in wie ze zijn en wat ze willen op dit levenspad. Spirituele mensen leven doorgaans een leven van dienstbaarheid aan anderen en manifesteren op die manier hun levensdoel.

9. Je spreekt geen kwaad over anderen en roddelt niet.

Een spiritueel persoon vindt geen troost of geruststelling in het kwaadspreken over anderen of het verspreiden van roddels over hen. Een gezonde geest spreekt geen kwaad over andere mensen. Spirituele mensen bemoeien zich met hun eigen zaken en richten zich op hun eigen pad, terwijl ze anderen accepteren zoals ze zijn. Ze eren de levenservaring van anderen door hen niet te veroordelen of te bekritiseren. Als spirituele mensen niet iets positiefs te zeggen hebben over anderen, zeggen ze gewoon niets. Ze stoppen negatieve gesprekken in hun spoor door er niet op in te gaan.

10. Je hebt innerlijke vrede.

man-pet-kijkt-in-zon

Vanwege alle bovenstaande redenen hebben spirituele mensen vrede met zichzelf en in relatie tot anderen. Ze hebben geen verwachtingen of zijn niet afhankelijk van externe dingen of andere mensen voor hun geluk en vervulling. Hun geluk komt van binnenuit, wat de enige ware vorm van vrede en zelfrealisatie is.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *