Je doet er maar al te graag alles aan om je huis georganiseerd en schoon te houden. Want een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Door slechts een paar kleine aanpassingen door te voeren bij jou in huis, kun je al een wereld van verschil maken. De keuken blijft netjes, de plek waar je thuis aan het werk bent en de woonkamer is vrij van rommel. Klinkt heerlijk, toch? Lees verder in dit artikel en ontdek wat voor soort tips je zelf het beste meteen toe kunt passen bij jou in huis.

woonkamer-kast-vloerkleed-plant

Ga slim om met de ruimte die je hebt en integreer extra opbergruimte in huis

Het kan zomaar zo zijn dat je op dit moment nog niet iedere vierkante meter in huis optimaal benut. En dat is zonde, want je hebt natuurlijk liever niet te maken met loze ruimte. Check hoe je op een slimme manier om kunt gaan met deze extra ruimte. Misschien heb je plek over om extra opbergruimte te creรซren of je investeert graag in een makkelijk bureau. Al met al zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om op een handige manier om te gaan met deze ruimte in huis.

Houd ruimtes georganiseerd door producten te ordenen in meerdere bakjes

Je kent het vast en zeker wel. Tijdens het inruimen van de boodschappen zijn alle kastjes netjes en opgeruimd. Maar in de loop van de tijd kan het zomaar zo zijn dat de indeling van de kastjes een rommeltje gaat worden. Dit probleem behoort definitief tot de verleden tijd als je bakjes in het leven gaat roepen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je bakspullen, kruiden en beleg makkelijk van elkaar scheiden. Het zorgt voor meer rust, overzicht en je voorkomt ook nog eens dat je je spullen kwijt gaat raken.

Maak een paar keer per jaar grondig schoon en neem afscheid van de producten die je niet meer nodig hebt

Daarnaast is het ook een goed idee om een paar keer per jaar grondig schoon te maken. Misschien gebruik je dat versleten paar schoenen in een schoenenrek eigenlijk niet meer. Er staan wat potjes te verstoffen in een kastje. Of de kids hebben eigenlijk enorm veel speelgoed. Door een paar keer per jaar goed te ontspullen zorg je weer voor meer ruimte en rust in het interieur. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *