Waarschijnlijk zijn de maandelijkse kosten van de telefoonrekening voor je mobiel naast de kosten voor huisvesting, boodschappen en je elektriciteitsrekening de grootste kostenpost die je hebt.

Maar zijn er ook daadwerkelijke manieren om te kunnen besparen op de telefoonrekening van je mobiele telefoon? Er zijn tegenwoordig veel verschillende mobiele providers en tientallen abonnementen waaruit je kunt kiezen. Het kan best overweldigend zijn als je alle opties probeert te bekijken omdat je graag geld wil besparen op de rekening voor het gebruik van je mobiele telefoon. Maar raad eens: het is echt mogelijk om geld te kunnen besparen!

Als je het zat bent om elke maand een klein fortuin te moeten betalen om te kunnen bellen, probeer dan deze 10 tips, die je kunt gebruiken om op je telefoonrekening te besparen.

1. Ga op zoek naar de goedkoopste telefoonabonnement

supreme-geld-pistol

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, ga er dan niet altijd vanuit dat je daarvoor de volle prijs moet betalen wanneer je een telefoonabonnement afsluit. Ga naar de winkel en praat met een verkoper om te bekijken of de activerings- of upgradekosten kunnen worden kwijtgescholden (oftewel geannuleerd, zodat jij er niet voor hoeft te betalen!). Als je al heel lang klant bent, zorg er dan voor dat je dat ter sprake brengt om te kijken of je een loyaliteitskorting kunt scoren.

En vind je een mooie aanbieding van een concurrent, vraag dan aan je huidige aanbieder of zij deze kunnen evenaren. Gebruik elk onderhandelingsmiddel dat je kunt inzetten inclusief vergoedingen – of gebrek aan vergoedingen – van de concurrenten. Het kan nooit kwaad om naar een betere deal te vragen. De concurrentie met andere providers is hevig, dus waarschijnlijk zullen ze je wel een aanbod doen! En als ze niet willen onderhandelen, ga dan verder met ons volgende punt.

2. Meld je aan voor een automatische incasso

Met deze tip kun je de telefoonrekening voor je mobiele telefoon met heel weinig inspanning verlagen. Dit zal je waarschijnlijk niet heel veel geld besparen. Maar als je al € 4 per maand zou kunnen besparen door je rekening automatisch te laten afschrijven, waarom zou je dat dan niet doen?

3. Profiteer van een werknemerskorting

werken-kantoor

Het is zeker de moeite waard om uit te zoeken of het bedrijf waar je werkt een werknemerskorting biedt. Het is ook de moeite waard om te bekijken of ze je voor het gebruik van je telefoon voor je werk (e-mail, bellen, enz.) kunnen vergoeden. En als je je telefoon voor een bedrijf aan huis gebruikt, kun je mogelijk een deel van de kosten afschrijven als je belastingaangifte gaat doen.

4. Koop telefoons zonder contract

Mobiele providers weten hoe ze geld moeten verdienen – echt heel veel geld. Een manier waarop ze dat doen, is door middel van het afsluiten van contracten. Om via hen een telefoon te kunnen kopen, moet je meestal een tweejarig of zelfs driejarig contract ondertekenen en moet je ook hun netwerk gebruiken. En als je hier vanaf wilt, zullen ze met belachelijke annuleringskosten over de brug komen.

Dus wat moet je in plaats daarvan dan wel doen? Koop bijvoorbeeld nieuwe of een gebruikte telefoon zonder contract. Deze telefoons zijn ook simlockvrij (wat betekent dat je ze met elke provider kunt gebruiken). Vraag rond en zoek online naar oudere modellen, want die kun je vaak tegen een gereduceerde prijs kopen.

Nee, je hebt dan misschien niet de populairste of de nieuwste smartphone, maar je kunt wel een echt goede smartphone krijgen zonder jezelf jarenlang op te knopen aan dure rekeningen. Dat brengt ons bij de volgende tip…

5. Gebruik wifi als dat beschikbaar is

Probeer, vooral thuis of op het werk, op een wifi-verbinding te blijven wanneer deze beschikbaar is. En als je onderweg geen toegang tot wifi hebt, wees dan ook verstandig! Download of stream geen films, podcasts of muziek tenzij je je mobiele data gebruikt.

De kosten voor het gebruik van data buiten je bundel kunnen snel oplopen en sommige providers brengen je wel € 12,50 in rekening zodra je eroverheen gaat. Zorg ervoor dat je binnen je maandelijkse limiet blijft door alleen mobiele data (4G/LTE) te gebruiken, wanneer dat ook echt nodig is. Sommige providers sturen je een waarschuwing wanneer je limiet bijna op is. Meld je zeker aan voor deze meldingen!

6. Neem geen telefoon op afbetaling

iphone-wit-telefoon

Dit is één van de eenvoudigste manieren om een lagere telefoonrekening te krijgen. Zorg dat de kosten van een gloednieuwe telefoon niet bij de rekening voor het gebruik van je mobiele telefoon worden opgeteld. Je betaald gewoon voor die nieuwe telefoon (ja, dat telt als schuld) terwijl je telefoonrekening torenhoog is. Nee, vriendelijk bedankt!

Stel je voor dat je een nieuwe iPhone wilt kopen. We weten allemaal dat dat ding niet goedkoop is. En je mobiele provider biedt het je misschien tegen een maandelijkse betaling van € 25 per maand aan – maar dat dan wel gedurende twee jaar. Dat betekent dus dat je hele telefoonrekening twee jaar € 25 per maand duurder uitvalt! Zou je niet liever € 25 extra hebben om andere dingen mee te kunnen doen?

En wat gebeurt er als je de telefoon kwijtraakt of als hij kapot gaat? Je hebt dan een nieuwe telefoon nodig. Maar je moet dan nog steeds wel het resterende saldo van de oude telefoon afbetalen. Nou, jeetje, dat is pas echt vervelend.

Geloof ons, als je gewoon direct voor je telefoon betaalt, bespaar je op de lange termijn een hoop geld.

7. Beperk het gebruik van data op de achtergrond

Zelfs als je geen internet gebruikt wanneer je onderweg bent, gebruiken bepaalde applicaties mogelijk toch nog steeds data op de achtergrond. Een beetje raar, dat weten we, maar het gebeurt helaas wel.

Ga naar je instellingen en bekijk het gebruik van mobiele data en het gebruik van dataverbruik op de achtergrond bij een update of het bijwerken voor elke app en schakel degene, die je niet echt gebruikt, gewoon uit. Door deze snelle omslag te maken, weet je zeker dat er geen applicaties op de achtergrond actief zijn en je data (en je batterij) verbruiken, terwijl jij je met andere zaken bezighoudt.

8. Check wat je echt niet gebruikt

man-telefoon

Kijk eens naar je maandelijkse factuur. Dit lijkt misschien logisch, maar het zal je verbazen hoeveel mensen niet naar de specificatie van hun mobiele telefoonrekening kijken. Blijf niet betalen voor dingen die je nooit gebruikt zoals extra minuten, onbeperkte data, hulp bij pech onderweg enz.

Bepaal of je ook echt alles nodig hebt, waar je voor betaalt. Als het antwoord ‘nee’ is, is het misschien tijd om van abonnement te veranderen. Als je niet veel belt, kun je misschien een abonnement met minder minuten nemen maar dat wel veel goedkoper is. En als je nooit in de buurt komt van het bereiken van je datalimiet, zoek dan naar een abonnement dat goedkoper is.

Sommige providers bieden zelfs prepaid-abonnementen aan of laten je alleen betalen voor wat je ook echt gebruikt. Kijk of een van deze opties je kosten kan verlagen. Bekijk gewoon alle mogelijkheden die er zijn!

9. Gebruik je telefoon langer

Wil jij ook graag een lagere rekening voor het gebruik van je mobiele telefoon? Dit is één van de gemakkelijkste manieren om dat te bereiken! Gebruik die telefoon zo lang mogelijk! Belt je ‘oude’ telefoon nog goed? Super. Gebruik hem gewoon nog een jaartje langer. Laat je niet verleiden door de nieuwste en glanzende mobiele telefoon, die er op de markt verkrijgbaar is. Een telefoon is een telefoon, toch?

10. Zeg een telefoonverzekering op

Laten we zeggen dat je ongeveer € 10 per maand voor een telefoonverzekering betaalt. Dat komt neer op een extra € 120 per jaar, die je uitgeeft voor het geval er iets met je telefoon gebeurt. Zet in plaats daarvan een paar euro extra per maand opzij, zodat je een vervangende telefoon kunt betalen als je er ooit echt een nodig hebt.

Als je nog steeds het gevoel hebt dat je echt een verzekering voor je mobiele telefoon nodig hebt, stel jezelf dan deze vraag: heb ik een telefoon gekocht, die ik eigenlijk niet kan betalen? Als je niet het geld beschikbaar hebt om je telefoon te kunnen vervangen als er iets mee gebeurt, is je telefoon eigenlijk gewoon te duur voor je budget.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *