Je kent het vast wel: Je bent net klaar naar een lange, zware werkdag en heb de dagelijkse taken inmiddels volbracht. Het is nogal rumoerig in huis en je hebt niet de mogelijkheid om beneden even tot rust te komen. En mocht je die kans wel hebben, is de kans ook groot dat het maar van korte duur is.

Daarom is het belangrijk je eigen ruimte te kunnen hebben, waar je jezelf echt even los kunt pluggen. Een mancave is hier een perfecte oplossing voor. Zo heb je namelijk niet alleen een ruimte om op terug te vallen, maar ook een plek die voorzien is van alles wat je maar nodig hebt. Een grote, comfortabele bank, TV van prettig formaat en de nodige games om jouw rustmoment zo leuk en plezierig te maken als mogelijk is.

Omdat een mancave in topconditie moet verkeren om voor de perfecte hoeveelheid comfort te zorgen, is het belangrijk dat je dit goed oppakt. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je opgeschreven die hierbij gaan helpen. Zo kun je dadelijk heb je dadelijk niet alleen eigen plek om te rust komen, maar ook echt dé perfecte uitkomst!

Het vinden van de juiste balans

Een mancave is natuurlijk een traditionele ruimte in jouw huis. Hierdoor gaan er ook andere regels gelden als het aankomt op de aankleding ervan, omdat je net iets meer vrijheid hebt. Zaken als felle lichtstrips of neon borden zijn bijvoorbeeld niet zaken die zo 123 in het interieur van jouw woonkamer verwerkt.

Echter betekent dit niet dat je compleet buiten de bocht kunt schieten als het aankomt op de aankleding van jouw mancave. Vul je de kamer tot op het randje, loop je namelijk het risico op een te drukke kamer die eerder storend werkt dan rustgevend.

Hier speelt kleur ook een rol, want muren die voorzien zijn van een kwak oranje gaan namelijk overheersend aanvoelen als het niet met mate wordt gedaan. Daarom raden wij je altijd aan om gebruik te maken van neutrale kleuren als tegenwicht, zodat je een balans kunt creëren die voor iedereen prettig is.

Een variatie aan verlichting

Goed zicht is belangrijk, ook als het aankomt op jouw mancave. Hier speelt verlichting een belangrijke rol bij, want met de juiste lampen oogt jouw mancave meteen een stuk completer. De keuze voor LED verlichting is daarom ook niet een vreemde, omdat dit veel opties biedt in vorm, hoeveelheid en de kleur van het licht.

Een ander element om rekening mee te maken is de keuze voor slimme verlichting. Lampen van dit kaliber bieden de mogelijkheid om niet alleen met warm wit licht te werken, maar ook met maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren. Dit is ideaal voor een mancave, omdat je veel meer vrijheid krijgt in het gevoel wat jouw kamer uitstraalt. Daarnaast kun je er met de juiste accessoires voor zorgen dat de immersie nog beter wordt, omdat jouw lampen mee kunnen kleuren met wat er op jouw TV gebeurd.

game-automaten-donker-mancave

Makkelijke meubels voor optimaal gemak.

Een grote bank, een leunstoel waar je in wegzakt of een tafeltje wat je gemakkelijk kunt verplaatsen: Fijn meubilair is cruciaal voor jouw comfort. Daarom is het belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de meubels bij je passen, zodat je er zeker van bent dat jouw verwachtingen voldaan kunnen worden.

Natuurlijk wil je er ook rekening mee houden dat de meubels die je kiest bij de kamer passen. Dit geldt voor zowel de kleur als het oppervlakte, want een bank die te groot is zal negatief werken op jouw mancave.

Daarnaast wil je ook kiezen voor genoeg kastruimte, zodat je alles een eigen plekje heeft. Zo kun je jouw films, games en andere prullaria gemakkelijk kwijt, zonder dat ze gedoemd zijn om naar de zolder te verdwijnen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *