Het plannen van een verjaardagsfeestje kan een zeer opwindende taak zijn. Je bent gefocust op het vinden van de perfecte locatie voor het feestje en je bent verantwoordelijk voor het uitnodigen van alle gasten. Om nog maar te zwijgen om alles binnen het budget te houden. Er gaat op zijn zachtst gezegd veel tijd in een verjaardagsfeestje zitten, vooral als je het voor iemand anders plant. Of je nu een feestje plant voor een volwassene of voor een kind, vink deze stappen aan voor het plannen van een verjaardagsfeestje om je leven een beetje minder stressvol te maken.

Hoe plan je een feestje voor een volwassene?

Een feestje plannen voor jezelf of voor een vriend is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel verschillende onderdelen van de planning waar je maanden van tevoren al mee moet beginnen. Of je nu een feestje plant voor je eigen verjaardag of een vriend helpt bij het plannen van zijn of haar verjaardag, deze stappen helpen je om tijdens het hele proces op koers te blijven.

1. Budget

supreme-geld-pistol

Je moet beginnen met het budget, want dat beïnvloedt bijna elk detail van het feestje. Zonder een budget om mee te beginnen, zou je uiteindelijk het thema of het eten voor het feest moeten veranderen. Denk eraan om realistisch over het budget te zijn. Je budget hoeft niet enorm te zijn, vooral omdat feestversiering die je online kunt bestellen niet heel duur hoeft te zijn.

2. Thema

Als je je eigen feestje plant, heb je geluk! Je kunt elk thema kiezen dat je maar wilt. Als je het feest voor iemand anders plant, moet je diegene raadplegen als het geen verrassingsfeestje is. Van feestthema’s voor een 20e verjaardag tot feestthema’s voor een 50e verjaardag, er zijn veel thema’s om uit te kiezen. Maar wat je ook kiest, probeer het thema tijdens het hele feest consistent te houden. Probeer het op te nemen in het eten, het decor en de uitnodigingen. Je kunt op het internet in ieder geval genoeg carnavalskleding vinden die bij jouw thema zal passen.

3. Datum

Het kiezen van de datum kan lastig zijn, dus probeer van tevoren goed te plannen. Een weekend uitkiezen kan een goede optie zijn omdat mensen waarschijnlijk dan vrij zijn van het werk of andere plannen. Kies een datum ver genoeg van tevoren, zodat mensen het in hun agenda’s kunnen markeren.

4. Locatie

feestje-drankje

Eén van de beste locaties om uit te kiezen, is jouw eigen huis of de achtertuin. Als je er het budget voor hebt en je viert een grotere verjaardag, kun je overwegen om het feest op een aparte locatie te houden, zoals bijvoorbeeld in een restaurant of in een hotel. Als je het feest niet in je eigen huis wilt houden, kun je een vriend vragen of hij het feest wil organiseren.

5. Gastenlijst

Als je je eigen feestje plant, is het duidelijk wie je wilt uitnodigen. Als je echter een feestje voor iemand anders plant, neem dan contact op met hen om te zien wie ze op hun gastenlijst willen hebben. Nogmaals, dit is een goed punt om rekening mee te houden voor het budget. Als je veel mensen hebt, betekent dit waarschijnlijk dat je meer eten, meer uitnodigingen en meer geld moet hebben.

6. Uitnodigingen

Als je een thema voor je feestje hebt, overweeg dan om uitnodigingen te maken, die bij het thema passen. Je kunt een uitnodiging altijd personaliseren zodat deze bij het thema past. Als je niet van plan bent om een thema te hebben, overweeg dan om glitter of folie te gebruiken om wat extra stijl aan je uitnodigingen te geven. Probeer alle informatie voor het feest in de uitnodiging op te nemen en stuur de uitnodigingen minstens één maand voor het feestje. Onthoud dat iedereen op schema ligt, dus het kan moeilijk zijn om door drukke plannen en het werk te navigeren.

7. Eten

eten-vis-lunch

Het is nooit goed om een feestje met hongerige gasten te houden. Voor een groter feest kun je overwegen om het eten in buffetvorm te doen, zodat iedereen zijn eigen eten kan pakken. Het stelt mensen in staat om te eten wanneer ze maar willen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.

8. Aardigheidje

Stuur je gasten weg met een kleine herinnering aan het feestje. Voor een feestje van een volwassene kun je miniflesjes alcohol of gepersonaliseerde koekjes uitdelen, die passen bij het thema. Je kunt ze in een mand bij de deur plaatsen of je kunt ze zelf uitdelen.

Hoe lang moet een verjaardagsfeestje voor een volwassene duren?

Als je eenmaal begint met het plannen van het verjaardagsfeestje, vraag je je misschien af hoe lang het verjaardagsfeestje moet duren? Verjaardagsfeestjes voor volwassenen zijn meestal langere evenementen, vooral als ze ’s avonds plaatsvinden. Mensen hebben de neiging om te blijven hangen of tot in de kleine uurtjes te blijven dansen. Dit gezegd hebbende, plan een evenement dat wel vier uur kan duren.


Hoe plan je een verjaardagsfeestje voor een kind?

ballonnen-feestje-kind

Vaak nemen de ouders het voortouw bij het plannen van het verjaardagsfeestje voor een kind. Als je kind oud genoeg is om een eigen mening te hebben over hoe hij wil dat het feestje eruitziet, zorg er dan voor dat je ze in de planning opneemt. Dezelfde stappen voor het plannen van een feestje voor een volwassene zijn ook hier van toepassing, maar wel met enkele kleine verschillen.

1. Budget

Zoals eerder vermeld, moet je zeker een budget instellen voordat je zelfs maar aan het planningsproces begint. Als je een budget kunt instellen voordat je al het andere plant, kun je vanaf het begin bepalen wat je kunt uitgeven.

2. Thema

Hoeveel je ook van een bepaald thema houdt, zorg ervoor dat je de mening van je kind hoort. Laat je kind het thema kiezen dat ze willen. Uiteindelijk is het verjaardagsfeestje iets voor hen en het is goed om daar bij het plannen rekening mee te houden.

3. Datum

Probeer nogmaals een weekend te vinden, dat bij jouw beschikbaarheid past. Niet alleen zijn de weekenden van mensen gemakkelijker om mee te werken, maar de verjaardagsfeestjes van kinderen zullen waarschijnlijk eerder op de dag zelf plaatsvinden.

4. Locatie

De verjaardagsfeestjes van de meeste kinderen worden bij een huis gehouden. Een huis is een geweldige plek om kinderen te hebben en het is gratis. Je kan dan ook alle tijd nemen om te versieren met bijvoorbeeld ballonnen.

Als je budget het toelaat en je kind geïnteresseerd is, overweeg dan om het feest te houden in een speelhal of bij een bowlingbaan. Vooral voor kinderen zijn dit leuke plekken om een verjaardagsfeestje te houden.

5. Gastenlijst

Als je een gastenlijst maakt voor het feestje van je kind, vraag hem dan welke vrienden ze willen uitnodigen. Vaak zullen kinderen, als ze jonger zijn, klasgenoten en familieleden voor het feest willen uitnodigen.

6. Uitnodigingen

Alleen omdat het een verjaardagsfeestje voor een kind is, wil dat nog niet zeggen dat je te laat feestuitnodigingen moet versturen. Probeer de feestuitnodigingen één maand of langer van tevoren te versturen. Laat je kind je helpen bij het aanpassen of het maken van een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje voor kinderen, waar ze dol op zullen zijn.

7. Activiteiten

Het is vooral belangrijk om activiteiten voor kinderen te hebben om ze tijdens het feest te vermaken. Overweeg een speurtocht of spelletjes voor ze in de achtertuin. Als je op zoek bent naar activiteiten, bekijk dan eens onze ideeën voor verjaardagsfeestjes.

8. Eten

Voor kinderen kun je meer interactief eten krijgen, zoals je eigen pizza’s maken of cupcakes versieren. Je kunt ook verschillende soorten sap serveren. Misschien wil je grappige rietjes gebruiken, die buigen of strepen hebben om de drankjes wat meer op te fleuren.

9. Goodiebags

Zorg ervoor dat de kinderen het feest niet verlaten zonder een goodiebag. Het hoeft geen supergroot cadeau te zijn. Je kunt een zak met snoep vullen of iedereen iets kleins geven, zoals bijvoorbeeld een bellenblaasstokje.

Hoe lang moet het verjaardagsfeestje van een kind duren?

Verjaardagsfeestjes voor kinderen zijn doorgaans aanzienlijk korter dan een feestje voor volwassenen. Ze duren slechts 2 tot 3 uur en zijn meer gestructureerd. Er is bijvoorbeeld tijd voor spelletjes, eten, cadeautjes en taart.


Hoe kun je een verrassingsverjaardagsfeestje plannen?

agenda-werk-laptop

Het plannen van een verrassingsfeestje kan een hele klus zijn. Er zijn veel onderdelen van de planning, die een samenwerking tussen de host en de jarige vereisen. Onthoud dat je altijd om hulp kunt vragen! Je krijgt geen hulp voor wie je het feestje organiseert, dus misschien moet je een andere goede vriend vragen om je te helpen bij het plannen.

1. Budget

Voor een verrassingsfeestje is ook een budget nodig. In dit geval ben jij degene, die het budget bepaalt, omdat jij degene bent die het voor de jarige organiseert.

2. Thema

Je hebt ook de vrijheid om een thema te kiezen. Probeer iets te kiezen dat ze echt leuk zullen vinden of vraag naar de mening van andere gemeenschappelijke vrienden.

3. Datum

Zorg ervoor dat je weet wanneer de jarige vrij is. Je kunt proberen om een lunch of een diner met ze te plannen en ze je te laten ontmoeten op de locatie van het feest.

4. Locatie

Nogmaals, de locatie is aan jou. Het bij je thuis organiseren, is de perfecte manier om de jarige te verrassen. Laat ze je ontmoeten voor een ‘uitje en als ze eenmaal binnen zijn, zullen ze de verrassing zien.

5. Gastenlijst

De gastenlijst voor een verrassingsfeestje is iets lastiger dan voor andere feestjes omdat je geen volledig inzicht hebt in wie er uitgenodigd moet worden. Probeer te beslissen of ze hun gezin daar willen hebben. Als je denkt dat ze wat verlegen zijn, plan dan een kleiner feestje. Als ze extravert zijn en het past binnen jouw budget, kun je natuurlijk meer mensen uitnodigen.

6. Uitnodigingen

Nogmaals, stuur uitnodigingen minstens één maand of langer van tevoren. Zorg ervoor dat je de jarige vertelt om hun agenda te markeren voor welk excuus je ook kiest. Het belangrijkste is dat je op de uitnodiging iedereen eraan herinnert dat het een verrassingsfeestje is, zodat niemand het bederft! Wanneer je het tijdstip van het feest noemt, plan het dan zo dat de gasten een uurtje eerder arriveren dan de eregast.

7. Eten

Het eten moet hetzelfde zijn als voor andere feestjes. Bedenk wat de jarige het liefst zou willen eten. Ook voor hen zal het serveren van drankjes en het nuttigen van een toetje een leuke verrassing zijn.

8. Bedankjes

Zelfs voor een verrassingsfeestje is het een gepaste etiquette om toch bedankjes te hebben. Je kunt het thema van het feest of de leeftijd van de persoon koppelen aan de bedankjes. Het hebben van een zak met aangepaste M&M’s voor gasten of een koekje met de leeftijd van de jarige erop, is perfect.

Plannen is veel werk, zeker als je een feestje voor iemand anders plant. Hoewel het veel moeite kost, zal iedereen op het feestje al het geleverde werk enorm waarderen. Onthoud dat je er niet alleen voor staat en dat je altijd om wat extra hulp kunt vragen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *