Bijles aan huis kan het verschil maken voor de academische resultaten van je kind. Bij deze optie komt de bijlesdocent elke week op een vaste tijd bij je thuis om les te geven voor een of meerdere vakken. Andere vormen van bijles zijn groepssessies waarbij kinderen met andere leerlingen samenkomen na de normale schooltijden. Hoewel alle extra ondersteuning nuttig is, zijn er verschillende voordelen van bijles aan huis. Dit zijn de 5 grootste voordelen van bijles aan huis.

1. Directe observatie

Het kan moeilijk zijn om te peilen hoe de bijlessen van je kind vorderen als ze buitenshuis plaatsvinden. Bij een bijles Nederlands bijvoorbeeld kun je direct zien hoe je kind en de docent Nederlands met elkaar omgaan en wat de kwaliteit is van de steun die je leerling krijgt. Daardoor kun je eventuele problemen vroegtijdig bij de bijlesdocent aankaarten en ervoor zorgen dat je kind betrokken en gemotiveerd blijft.

2. Meer concentratie en ontspanning

brown book on L-shape ruler beside pen

Leerlingen zijn eerder geconcentreerd en ontspannen in hun eigen huis, ver weg van de afleiding van een klaslokaal. Sommige kinderen vinden het moeilijk zich in kleine groepen te concentreren en daarom werkt bijles in een groep niet voor iedereen. Als de bijlessen thuis plaatsvinden kun je ervoor zorgen dat de omgeving stil en rustig is, wat heel nuttig is voor auditief ingestelde leerlingen. Ook kinderen die last hebben van angsten op school hebben baat bij bijles aan huis.

3. Gemak

Een bijlesdocent bij je thuis laten komen op een voor jou geschikt tijdstip is veel handiger dan je tijd indelen rond een extern schema, vooral als je meer dan één kind hebt. Als de bijlesdocent naar jou komt, is er meer flexibiliteit als je een sessietijd moet veranderen en is het gemakkelijker om persoonlijk vragen te stellen en de vorderingen van je kind te bespreken. Zo kun je een goede relatie met de bijlesgever opbouwen, wat je kind uiteindelijk ten goede komt.

4. Betere communicatievaardigheden

kind-bijles-huis

Nu zoveel communicatie tegenwoordig online verloopt, zijn de mogelijkheden voor jongeren om in het offline leven goede communicatievaardigheden te ontwikkelen beperkt. Bijles aan huis is ideaal om kinderen beter te leren om met volwassenen te converseren, vragen te stellen en meningen te uiten. Dit directe contact helpt vertrouwen op te bouwen op een manier die via online bijles niet mogelijk is, en het is vooral nuttig voor verlegen leerlingen en leerlingen die aarzelen om in de klas hun mond open te doen.

5. Gepersonaliseerde aandacht

Een van de belangrijkste redenen waarom ouders naschoolse bijles kiezen is de extra een-op-een aandacht die leerlingen krijgen. Dit wordt duidelijk versterkt met bijles aan huis, omdat de leraren individueel met de leerlingen werken om de leerstijl van elk kind te leren kennen. Ze kunnen hun aanpak aanpassen op een manier die in een groepssetting niet mogelijk is.

De voordelen van bijles aan huis maken deze optie populair en misschien wel de beste oplossing voor je leerlingen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *