Klein zijn als vrouw biedt talrijke voordelen en unieke eigenschappen. Hoewel lengte vaak wordt geassocieerd met schoonheidsidealen, is het belangrijk om te benadrukken dat klein van gestalte zijn eveneens prachtig is. In dit artikel zullen we de positieve aspecten van klein zijn als vrouw belichten, van het creëren van een charmante uitstraling tot het genieten van praktische voordelen in het dagelijks leven. Kortom, klein zijn heeft zijn eigen speciale betovering en verdient erkenning en waardering.

1. Handig in grote mensenmassa’s

Als kleine vrouw heb je het voordeel dat je je in grote mensenmassa’s om mensen heen kunt manoeuvreren. Ooit naar een concert geweest en gewenst dat je dichterbij kon komen? Kleine vrouwen kunnen zich in kleine ruimtes wringen, waardoor het makkelijker is om vooraan te komen. Dit komt ook van pas bij andere evenementen. Neem bijvoorbeeld Black Friday winkelen. Dit is een van de drukste winkeldagen van het jaar en mensen hebben de gewoonte om uit hun dak te gaan. Kleine vrouwen hebben het iets gemakkelijker omdat ze zich om mensen heen kunnen wurmen, de goede deals kunnen vinden en in en uit drukke delen van de winkel kunnen komen zonder veel aandacht te trekken.

2. Je bent vrijwel altijd gegarandeerd korter dan je date

koppel-aanraken

Lange vrouwen lijken een hekel te hebben aan afspraakjes met mannen die korter zijn dan zij, maar het komt zelden voor dat een kleine vrouw een afspraakje heeft met een man die korter is dan zij. Dit neemt een deel van de zorgen weg bij datingapps zoals Tinder. Hoewel korte vrouwen zich nog steeds zorgen moeten maken of hun date eigenlijk wel een weirdo is of liegt over wat hij voor de kost doet, maakt dit een blind date wel iets minder zenuwslopend. Hij ziet er misschien niet precies zo uit als op zijn profielfoto, maar het is zo goed als zeker dat hij langer is dan jij.

3. Korte mensen hoeven zich geen zorgen te maken over de hoogte van hun hakken

Lange vrouwen hebben vaak het nadeel dat ze niet die hoge hakken kunnen dragen waar ze zo van houden, uit angst dat ze boven hun date uittorenen. Korte vrouwen hebben daarentegen het voordeel dat ze zelden groter zijn dan hun date. We hoeven onze schoenencollectie niet te beperken zoals lange vrouwen dat moeten en hoewel dit een belemmering kan zijn voor onze portemonnee, hebben we het voordeel dat we weten dat we er geweldig uitzien op onze torenhoge hakken… zelfs als we een pinguïn loopje moeten doen om niet om te vallen.

4. Korte mensen passen beter in kleine ruimtes dan lange mensen

Een van de beste dingen van klein zijn is dat je comfortabeler in kleine ruimtes past dan lange mensen. Krappe vliegtuigstoelen zijn niet zo’n probleem voor kleine mensen. Ze zijn misschien niet de meest comfortabele stoelen voor zelfs kleine mensen, maar wij hebben het vermogen om ons op te krullen en het ons comfortabeler te maken dan lange mensen zouden kunnen, wat zeker een voordeel is. Korte vrouwen hebben ook het voordeel dat ze zelden last hebben van krappe beenruimte. Of je nu shotgun hebt geroepen voor de passagiersstoel en je stoel naar voren moet schuiven zodat je veel langere vriendin achter je kan zitten, of zelf op de achterbank belandt; beenruimte is meestal geen probleem.

5. Korte mensen hebben meer mogelijkheden dan lange mensen om te winkelen

BACARDÍ® Rum Room Antwerpen-voorkant-winkel

Winkelen kan vrij gemakkelijk zijn voor kleine mensen omdat we vaak niet al te veel moeite hebben om kleding te vinden die ons past en als er iets veranderd moet worden, kunnen we dat doen zonder dat iets er helemaal anders uitziet. Kleine vrouwen hebben ook het voordeel dat ze op meerdere afdelingen kunnen winkelen. We kunnen kleding vinden in vrijwel elke afdeling van de winkel. Op zoek naar grafische shirts? Ga naar de junior afdeling. Wil je een getailleerde look? Ga dan naar de petite afdeling voor kleding die speciaal voor jouw lichaamstype is gemaakt. Zelfs de kinderafdeling van de winkel kun je gebruiken!

6. Jurken zijn nooit te kort

Lange vrouwen hebben vaak het nadeel dat ze een jurk vinden die ze mooi vinden, maar als ze hem aantrekken merken ze dat hij te kort is en op het randje van ongepast. Gelukkig hebben wij kleine vrouwen dit probleem zelden. Natuurlijk, mini jurkjes zijn misschien niet zo mini bij ons, maar beter te lang dan te kort. Het enige wat we hoeven te doen is de jurk laten aanpassen tot de perfecte lengte en we zijn klaar om te gaan.

7. Korte mensen hebben het voordeel dat ze zich nooit zorgen hoeven te maken dat hun broek te kort is.

Een te korte broek? Geen probleem! Kleine vrouwen lopen niet vaak tegen het probleem aan dat ze een spijkerbroek vinden die ze leuk vinden, om hem vervolgens aan te trekken en erachter te komen dat hij te kort is. Steeds meer winkeliers bieden verschillende binnenbeen lengtes aan, van dubbel extra lang tot extra kort, wat geweldig nieuws is voor vrouwen in alle soorten en maten. Dit maakt het vinden van broeken een minder moeizaam proces en als we al een probleem hebben met de lengte, dan is dat omdat ze net iets te lang zijn. Gelukkig bieden sommige winkeliers gratis verstelmogelijkheden bij de aankoop van hun jeans.

8. Het komt zelden voor dat een klein persoon iemands zicht belemmert

Alle kleine mensen kennen de worsteling van naar een evenement gaan zoals een concert of een film en het niet goed kunnen zien door de abnormaal lange persoon waar we elke keer onvermijdelijk achter blijven staan. Klein zijn betekent dat we ons nooit zorgen hoeven te maken dat we DE persoon zijn en als we toch iemands zicht blokkeren, zijn we stiekem een beetje opgetogen. Omdat we de nadelen kennen van de korte persoon zijn op een evenement, houden we altijd rekening met onze mede-kleine mensen en proberen we oplossingen te bieden voor problemen die ze kunnen tegenkomen terwijl ze van de show proberen te genieten.

9. Korte mensen zien er jonger uit

groep-vriendinnen-buiten

Ooit iemand verteld dat je in de twintig bent en dat ze je niet geloven? Als je kleiner bent dan 1,80 m, kan ik je bijna garanderen dat je dit hebt meegemaakt. Hoe vaak je ze ook probeert gerust te stellen dat je weet hoe oud je bent, ze eisen nog steeds je rijbewijs te zien. Hoe vervelend het ook is om constant te horen “je ziet eruit alsof je twaalf bent”, korte mensen kunnen gerust zijn in de wetenschap dat we er altijd jonger uitzien dan we zijn. Al snel zullen we jullie veronderstellingen over onze leeftijd als een compliment beschouwen.

10. Mensen hebben de neiging om kleine mensen te beschermen

Mensen hebben de neiging om kleine mensen te beschermen, vooral kleine vrouwen, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. Weten dat er altijd iemand achter je staat, mocht je die nodig hebben, kan een geweldig gevoel zijn. Het is vooral handig in grote, onhandelbare mensenmassa’s waar mensen ruzie proberen te zoeken of een beetje te vriendelijk proberen te worden. Aan de andere kant kan het een nadeel zijn als dat beschermende instinct overheersend wordt, vooral als het ongewenst is of als je het gevoel hebt dat het je hindert. Niemand wil zich incompetent voelen, dus iemand om je heen hebben hangen voor het geval er iets misgaat, kan onaangenaam zijn.

11. Je komt vaak in de gedachten van je vrienden

De korte vriend zijn betekent dat je vrienden aan jou (en je gebrek aan lengte) worden herinnerd wanneer ze iets tegenkomen dat betrekking heeft op korte mensen. Natuurlijk kan het een meme op Facebook zijn die een vrouw laat zien dat te klein is om haar spiegelbeeld te zien dat haar veel langere vriendje net heeft opgehangen, maar de kans is groter dat het jou overkomt dan een van hun lange vrienden! Dit heeft ook een nadeel. Je voelt je misschien gemiddeld qua lengte, maar je lange vrienden – zelfs degenen die nauwelijks langer zijn dan jij – zullen er altijd zijn om je terug te brengen naar de realiteit en je eraan te herinneren dat je nog steeds korter bent.

12. Korte mensen worden vaak onderschat

Soms zien lange mensen kort zijn als een nadeel, omdat ze denken dat korte mensen zwak zijn. De grap is echter voor hen. De meeste mensen gebruiken deze aanname in hun voordeel door hun lieve en onschuldige kant te laten zien, maar ze kunnen ook meedogenloos zijn. Kleine mensen zijn vaak de meest loyale vrienden en als ze het gevoel hebben dat hun vriend niet gerespecteerd wordt, zullen ze niet aarzelen om hun stoere kant te laten zien. Deze loyaliteit begint al in de kindertijd en wordt na verloop van tijd alleen maar sterker. Als je uit bent in de bar en een andere vrouw probeert iets met je te beginnen, kun je er altijd op rekenen dat je kleine vriend aan je zijde staat, je steunt en klaar staat om haar op haar plaats te zetten.

Conclusie

Eén ding is zeker, kleine vrouwen moeten bij elkaar blijven. Niet alleen begrijpen we de dagelijkse worsteling van het klein zijn, maar we kunnen ook een luisterend oor bieden als een andere kleine meid haar hart wil luchten over haar lange vriendinnen. Het kan ook een opluchting zijn om tijd door te brengen met mensen die je er niet voortdurend aan herinneren hoe klein je bent met dezelfde grappen die je al een miljoen keer eerder hebt gehoord. Ongeacht de voor- of nadelen van het korte vrouw in je vriendengroep, het enige wat echt telt is dat je elkaar respecteert, hoe lang of klein je ook bent. Natuurlijk kunnen de grappen een beetje oud worden, maar aan het eind van de dag is het belangrijkste dat jij en je vriendinnen elkaar steunen en weten dat die grappen allemaal leuk zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *