Wat zijn nu tien van de belangrijkste voordelen van online marketing en hoe kun je die voordelen naar je bedrijf brengen?

Voor we de sterke punten van online marketing verkennen, moeten we een belangrijke vraag beantwoorden. Wat is online marketing?

Online marketing is het gebruik van een gevarieerde en evoluerende reeks op het Internet gebaseerde digitale technieken om gericht publiek te bereiken. Deze technieken omvatten (maar zijn niet beperkt tot) content marketing, sociale media, websites, zoekmachine optimalisatie, online video, e-mail marketing, betaald zoeken, en meer.

Veel van deze middelen werken het best samen: bijvoorbeeld leerzame inhoud publiceren op de blog van je firma en die dan delen om een gesprek op gang te brengen op sociale media. Misschien gebruikt je blog post een YouTube video om een belangrijk punt te illustreren. Als het succesvol is, kan dit stuk helpen de rangschikking van je website bij Google zoekopdrachten over het onderwerp te verhogen.

Zoals je ziet is effectieve online marketing echt een complex ecosysteem van technieken die je firma kunnen helpen meer zichtbaarheid en geloofwaardigheid te bereiken. Maar laten we nog specifieker worden. Wat zijn de belangrijkste voordelen van bijvoorbeeld een marketing bureau Den Bosch inschakelen?

Je kunt online marketing gebruiken om beïnvloeders en “onzichtbare” prospects te bereiken

laptop-man

Er zijn veel mensen die het keuzeproces beïnvloeden, ook al zijn ze misschien niet de uiteindelijke beslissers. Sommige van deze personen kunnen professionals zijn binnen je doelbedrijven, terwijl anderen gerespecteerde figuren uit de industrie kunnen zijn.

Op dezelfde manier kun je ook niet-erkende of “onzichtbare” prospects hebben van wie je je gewoon niet bewust bent. Waarschijnlijk weet je dat bepaalde firma’s goed bij je diensten zouden passen, maar meestal zijn er andere die even veelbelovend zijn – ze zijn alleen geografisch ver van je verwijderd, of nemen niet deel aan dezelfde industrie-evenementen, of jullie hebben elkaar gewoon nog niet ontmoet.

Door inhoudsmarketing te gebruiken kunnen ze jou vinden, zelfs als jij hen niet vindt. Door blog posts te plaatsen over een bepaalde reeks uitdagingen of kansen – en er de juiste trefwoordzinnen in te zetten zodat zoekmachines ze oppikken – kun je “een vlag planten” in het onderwerp en zo het juiste publiek helpen je werk en je firma te vinden.

Online marketing is minder duur in het gebruik

Een studie wees uit dat inbound leads – leads die online gegenereerd worden via bronnen als bloggen, sociale media en zoekmachine optimalisatie – 61% minder kosten dan traditionele outbound leads. Het is niet moeilijk te zien waarom. Met online marketing zijn er geen reiskosten, en je hoeft geen drukwerk te betalen om materiaal te verspreiden. Server kosten daarentegen zijn relatief laag.

Een deel van je reclamekosten kan ook vervangen worden door online marketing tools – en deze online tools trekken meestal “meer gewicht” door integratie met de rest van je online marketing programma. Gastbijdragen op blogs kunnen verkeer naar je site leiden, je reputatie opbouwen en conversatie op sociale media aanwakkeren.

Je kunt je met online marketing richten op specifieke niches

laptop-werken-vergadering

Net zoals je gericht relaties kunt opbouwen, stelt online marketing je in staat om je op een zeer specifieke vertical of niche te richten en je boodschap af te leveren bij een breed publiek dat je diensten nodig heeft. Je kunt dit relatief goedkoop doen door je te richten op trefwoorden in leerzame blogberichten, of door deel te nemen aan groepen of industrie-hashtags op sociale media. Met online marketing kun je je gemakkelijk en efficiënt op een niche concentreren.

Online marketing stelt je in staat overal te zijn waar je klanten kijken

Vandaag is het belangrijk dat je daar bent waar je potentiële cliënten zoeken. Dat betekent meer en meer dat je firma een robuuste en gediversifieerde aanwezigheid online nodig heeft. Kopers zoeken op een aantal manieren online naar deskundigen, onder meer in zoekmachines, door online recensies te lezen, op sociale media, via webinars en nog veel meer. Daarom is een zoekmachine marketing bureau heel erg verstandig om in te schakelen.

Misschien hebben je cliënten de neiging hun collega’s te vragen naar de sterkste firma’s op jouw gebied – maar als ze eenmaal wat over je te weten zijn gekomen, moet je, als ze online naar je zoeken, gemakkelijk te vinden zijn. Als je geen online marketing component hebt, zullen potentiële cliënten op zoek gaan naar meer informatie over je – en ze zullen je niet vinden.

Online marketing geeft je vele manieren om expertise te demonstreren en op te bouwen

hacker-laptop

Voor kopers van professionele diensten is deskundigheid de allerbelangrijkste factor bij de keuze van een dienstverlener. Vaak ligt de uitdaging niet in het verwerven van het vereiste talent, maar in het projecteren van die deskundigheid op de markt.

Het web is zo’n krachtig platform omdat het je in staat stelt inhoud te gebruiken om je boodschap over te brengen en je deskundigheid te demonstreren in onderwerpen die voor je doelpubliek relevant zijn. Je kunt dit ook offline bereiken, maar online hulpmiddelen maken het veel gemakkelijker om een breed en relevant publiek te bereiken. Bloggen, sociale media, en webinars stellen je allemaal in staat je publiek te onderwijzen over onderwerpen die voor hen van belang zijn en daarbij je deskundigheid te illustreren.

Je kunt online marketing gebruiken om effectiever relaties te leggen en op te bouwen

Met online marketing kun je nieuwe relaties opbouwen op een gerichte manier die twintig jaar geleden gewoon niet mogelijk was. Met e-mail marketing, targeting op trefwoordzinnen en andere strategieën kun je een boodschap op maat met laser precisie richten aan, zeg, de CIO’s van de honderd grootste bedrijven in je sector. Naast het richten van berichten kun je LinkedIn groepen gebruiken om te netwerken en voortdurend met andere leiders uit de industrie te converseren. Met de online hulpmiddelen kun je zowel nieuwe klanten, collega’s en beïnvloeders ontmoeten als de relaties versterken met degenen die je al kent.

Online marketing is niet gebonden aan geografie of tijdzone

time watch GIF by Chris Kläfford

Online marketing technieken kunnen op een asynchrone manier gebruikt worden, wat betekent dat je publiek niet door geografie beperkt hoeft te worden. Om een potentiële klant of contactpersoon persoonlijk te ontmoeten, moet je kunnen reizen en je agenda’s op elkaar afstemmen, met alle onkosten van dien.

Spreken op evenementen in de industrie, bijvoorbeeld, kan een krachtige manier zijn om je reputatie op te bouwen. Het is vaak de moeite waard – maar het is ook een grote inspanning die een hele dag (of meerdere dagen) flink kan verstoren. Het geven van een webinar aan een vergelijkbaar of groter publiek kan echter niet meer dan een uur van je dag op kantoor in beslag nemen.

Een ander voordeel van deze asynchroniciteit is dat ze je publiek in staat stelt zich op hun eigen voorwaarden met je boodschap bezig te houden. Ze kunnen in hun eigen tempo over je expertise leren via je blog of aanwezigheid in de sociale media, en als ze klaar zijn om je diensten te verkennen, weten ze je te vinden.

Conclusie

Online marketing biedt een reeks krachtige hulpmiddelen om het bereik en de reputatie van je firma te helpen groeien – en uiteindelijk ook je firma zelf. Door de voordelen van online marketing volledig te benutten met behulp van een online marketing bureau Den Bosch, kun je een krachtige lead-genererende machine creëren die je bedrijf op weg zet naar meer winstgevendheid en succes.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *