Als je eigenaar bent van een bedrijf, dan heb je waarschijnlijk baat bij een zakelijke creditcard. Het is een goed idee om de aankopen van je persoonlijke en zakelijke creditcard gescheiden te houden. Hier zijn 9 voordelen van een zakelijke creditcard!

1. Gemak

Het is veel gemakkelijker om een zakelijke creditcard in je portemonnee mee te nemen dan te vertrouwen op een grote hoeveelheid contant geld of je chequeboek wanneer je een aankoop moet doen. Een creditcard is vooral handig voor online aankopen. En met de trend naar een cashloze economie kan een creditcard de enige manier zijn om voor bepaalde goederen en diensten te betalen.

2. Aankoopbescherming

Met de meeste kaarten heb je de mogelijkheid om ongepaste kosten op de rekening te betwisten en te voorkomen dat je betaalt totdat het geschil is opgelost. Veel creditcards bieden een vorm van aankoopbescherming voor het geval goederen die je koopt verloren gaan, gestolen worden of niet geleverd worden.

3. Minder cashflowproblemen

revolut-creditcard-visa

Veel nieuwe ondernemers beginnen met een krap budget. Met een zakelijke creditcard kun je belangrijke aankopen doen, zelfs als je tijdelijk krap bij kas zit. Dit kan je cashflow egaliseren, waardoor je bedrijf minder onderhevig is aan kortstondige pieken en dalen.

4. Gemakkelijker dan het verkrijgen van een lening

Vaak is het verkrijgen van een zakelijke creditcard sneller en minder lastig dan het verkrijgen van een formele lening voor een klein bedrijf. Dit geldt vooral als je geen aanzienlijk onderpand hebt, wat banken en andere kredietverstrekkers vaak vragen voor een traditionele lening of een zakelijke kredietlijn.

5. Categorisering van uitgaven

Veel kaarten geven een uitsplitsing van uitgaven per categorie, zoals hotels, maaltijden, kantoorbenodigdheden, etc., wat de boekhouding en belastingaangifte kan vergemakkelijken. Het kan ook handig zijn in het geval je wordt onderworpen aan een belastingcontrole.

6. Duidelijke scheiding van persoonlijke uitgaven

Credit Card Snl GIF by Saturday Night Live

Voor een goede boekhouding moeten je persoonlijke uitgaven volledig gescheiden zijn van je zakelijke uitgaven. Een aparte creditcard alleen voor zakelijk gebruik houdt de boekhouding netjes en kan je persoonlijke bezittingen beschermen door ze niet te vermengen met die van het bedrijf.

7. Betere voorwaarden

Zakelijke creditcards hebben vaak betere voorwaarden dan een persoonlijke kaart, zoals een lagere rente, een hogere kredietlimiet, een langere periode voordat rente wordt opgebouwd en kortingen voor vroegtijdige betaling.

8. Meer voordelen dan een persoonlijke kaart

Een zakelijke creditcard kan meer voordelen bieden dan je persoonlijke kaarten, zoals meer punten voor cash-back of vliegprogramma’s, lidmaatschappen van lounges en kortingen op hotels en autoverhuur. Als je niet veel zakenreizen maakt, is een algemene cash-back beloningskaart misschien het beste.

9. Creditcards voor werknemers

creditcard-american-express

Als je eenmaal een zakelijke creditcard hebt aangeschaft, kun je misschien extra kaarten voor je werknemers krijgen. Dit maakt het makkelijker voor de werknemer om zaken te doen voor het bedrijf, terwijl jij de uitgaven van de werknemer kunt bijhouden. Je kunt ook een bestedingslimiet instellen voor elke werknemer, zodat je kunt voorkomen dat een werknemer over zijn budget heen gaat.

Het zorgvuldig vergelijken van zakelijke creditcards is erg belangrijk omdat een bedrijf een kaart moet kiezen die het beste aansluit bij zijn behoeften en financiële situatie. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om zakelijke creditcards grondig te vergelijken:

  1. Kosten en tarieven: Verschillende zakelijke creditcards hebben verschillende kostenstructuren, waaronder jaarlijkse vergoedingen, rentetarieven, kosten voor late betalingen en buitenlandse transactiekosten. Door de kosten en tarieven van verschillende kaarten te vergelijken, kan een bedrijf de kaart vinden met de meest gunstige voorwaarden voor zijn budget.
  2. Beloningen en voordelen: Zakelijke creditcards bieden vaak verschillende beloningen en voordelen, zoals cashback, reisbeloningen, puntenprogramma’s en verzekeringsvoordelen. Door deze beloningen en voordelen te vergelijken, kan een bedrijf de kaart kiezen die de meeste waarde toevoegt aan zijn uitgaven.
  3. Kredietlimieten en financiële flexibiliteit: Verschillende zakelijke creditcards bieden verschillende kredietlimieten en flexibiliteit bij het beheren van uitgaven. Het vergelijken van deze limieten en flexibiliteit kan een bedrijf helpen bij het kiezen van een kaart die past bij zijn financiële behoeften en groeiplannen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *