Logo’s zijn allesbepalend voor de uitstraling van je bedrijf. Mensen herkennen immers jouw bedrijf aan je logo, omdat het op alle advertenties, producten en beurzen te zien is. Niet onbelangrijk is om aandachtig om te gaan met het bepalen van je logo. Echter, een professionele ontwerper voor het creëren ervan is misschien ook geen overbodige luxe.

Meer en meer design programma’s maken het mogelijk om zelf eenvoudig en snel een logo te ontwerpen. Desondanks is dit niet altijd de manier om tot een logo te komen, aangezien het niet erg uniek is om een voorgekauwd template los te laten op jouw ideeën over een logo. Wil je wel graag met een designprogramma aan de slag? Kies dan niet voor een template, maar maak gebruik van de volgende tips.

1. Kies de juiste kleur

supreme-logo-png

Een kleur is veelzeggend bij de vaststelling van een logo. Praktisch gezien is het niet handig om met veel verschillende kleuren te werken, omdat het moeilijk is om de kleuren aan te passen als deze niet naar wens zijn. Wat betreft de uitstraling en boodschap die je over wil brengen naar de consument, is het echter ook cruciaal om na te denken over de kleur. Elke kleur wordt namelijk geassocieerd met bepaalde waarden of aspecten: blauw staat voor rustig en betrouwbaar, terwijl geel voor zonnig en innovatief staat. Wees dus niet te resoluut bij het maken van de keuze voor een specifieke kleur.

2. Maak een tijdloos logo

Vaak wordt gezegd dat je mee moet gaan met de tijd, moet innoveren en progressief moet zijn om als bedrijf mee te komen. Wanneer het echter aankomt op een logo ontwerpen, is deze liever tijdloos. Dat betekent natuurlijk niet dat je logo stoffig en oubollig moet zijn; wees je er echter van bewust dat een logo gebaseerd op trends snel gedateerd kan zijn zodra de trend voorbij is. Neem daarom bijvoorbeeld de lange termijnvisie in acht bij het realiseren van een duurzaam logo.

3. Verdiep je in design programma’s

man-laptop-card-reader

Designprogramma’s worden zowel door amateurontwerpers als door professionele designers toegepast om allerlei visuele content te creëren. Waar amateurs zich echter beperken tot onbetaalde functies en templates, gaat de professional aan de slag met betaalde functies en eigen creativiteit. Wanneer jij als grafisch ontwerper namelijk de vrijheid hebt om zelf de koers te bepalen, komen er vaak vele malen meer creatieve en passende ontwerpen tot stand. Wees je desondanks bewust van je vooraf bepaalde budget, aangezien de kosten bij betaalde programma’s soms nogal eens kunnen oplopen.

4. Ontwerp niet te ‘letterlijk’

macbook-design

Een veelgemaakte fout onder ontwerpers is dat zij letterlijk proberen af te beelden waar een bedrijf in gespecialiseerd is. Volgens deze gedachtegang heeft elke bakker een logo van een brood en elke dakdekker een logo van een dak. Een krachtig logo gaat echter verder dan dat en blijft hangen als de consument in één oogopslag begrijpt waar het logo op doelt. Probeer daarom in het ontwerpproces vooral wat dingen uit en schets erop los om te achterhalen welk logo passend is voor het bedrijf waarvoor je ontwerpt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *