Leren dat ik een INFJ was (het persoonlijkheidstype: introvert, intuïtief, gevoel en oordelend) was een van de grootste lessen die ik vorig jaar over mezelf leerde. Zoals het Griekse gezegde luidt: Ken uzelf. Ik merkte dat het bewust zijn van mijn persoonlijkheidstype (en de specifieke eigenschappen die daarbij horen) een enorm verschil maakte in hoe ik het leven, het werk en relaties benaderde.

Heb jij onlangs ontdekt dat je ook een INFJ bent? Of wist je het allang? Hoe dan ook, de kans is groot dat jouw zeer zeldzame en bijzondere persoonlijkheidstype je ver zal brengen in het leven.

Hier zijn 16 redenen waarom INFJ’s zeer waarschijnlijk zeer succesvolle mensen worden.

1. Ze overwegen alle mogelijke opties

Ze nemen snel beslissingen, maar nooit luchtig. Omdat INFJ’s erg strategisch zijn en de neiging hebben om veel vooruit te plannen, zorgen ze ervoor dat ze alle mogelijkheden overwegen en onconventionele oplossingen bedenken voordat ze een pad kiezen om mee verder te gaan. Dit is cruciaal voor succes in het leven, want zo vermijden ze opportuniteitskosten (verloren tijd door het kiezen van de ene optie boven de andere) en kiezen ze betere opties dan de meeste mensen.

2. Ze bouwen sterke banden op met mensen

Hoewel ze niet graag veel mensen om zich heen hebben, bouwen INFJ’s veel diepere verbindingen op dan de meeste van hun soortgenoten. Omdat ze echt kieskeurig zijn als het gaat om het kiezen van vrienden en partners, zorgen ze ervoor dat ze een persoon echt leren kennen. Als ze eenmaal iemand hebben gevonden die betrouwbaar is en net zo’n goede vertrouweling als zijzelf, vormen ze sterke banden die meestal een leven lang meegaan. Zoals het oude padvindersgezegde luidt: Maak nieuwe vrienden, maar houd de oude. De ene is zilver, de andere is goud.

3. Ze vertrouwen op hun gevoel

man-leren-jas-outfit

Er is iets met INFJ’s waardoor ze onbewust symbolen, tekens en de krachten in het spel oppikken. Dus als er een moment komt om instinctief te beslissen wat te doen, hebben ze al een besluit genomen – zonder het te weten. Hun gevoel zegt wat ze moeten doen, om op die tekens te vertrouwen en, goed voor hen, ze luisteren! Een wat ongelukkig neveneffect van deze eigenschap is dat ze vaak het gevoel hebben dat ze niet in het bedrijfsleven thuishoren, omdat ze er altijd naar streven hun hart te volgen.

4. Het zijn grote denkers

Ik ben er vrij zeker van dat de meeste Griekse filosofen uit de oudheid, zoals Socrates, Plato en Aristoteles, INFJ’s waren. Ze zijn geweldig in overpeinzen en denken echt alles van begin tot eind door, waarbij ze alle mogelijke invalshoeken overwegen. In hun gedachten laten ze geen middel onbeproefd voordat ze een beslissing nemen. Omdat ze geweldig zijn in denken, besteden ze daar van nature veel tijd aan (wat waarschijnlijk de lange discussies over de zin van het leven verklaart die ik om de dag met mijn kamergenoot heb), waardoor ze ook in het bedrijfsleven in het voordeel zijn.

5. Ze houden ervan mensen te helpen veranderen

INFJ’s zijn een zeldzaam soort persoonlijkheidstype, en dat is jammer, want ze zijn altijd op zoek naar manieren om het grotere goed te helpen. Ze willen zien dat hun werk echt effect heeft en het leven van andere mensen transformeert, wat ook de reden is waarom dit persoonlijkheidstype vaak de bijnaam raadgever of vertrouwenspersoon krijgt. Omdat INFJ’s in staat zijn een omgeving te creëren die het delen van iemands gevoelens ondersteunt en een aanleg hebben om anderen door moeilijke tijden heen te helpen door te luisteren en advies te geven, moedigen ze anderen aan om ten goede te veranderen waar ze kunnen.

6. Ze kunnen geschillen gemakkelijk bijleggen

Door hun diplomatieke aard schuwen ze conflicten en proberen ze die zoveel mogelijk te vermijden. Dat weerhoudt hen er echter niet van initiatief te nemen. INFJ’s blinken uit als het gaat om het bemiddelen tussen verschillende partijen en als ze er deel van uitmaken, worden geschillen meestal heel snel opgelost (en tot tevredenheid van alle betrokken partijen).

7. Ze delen graag hun inzichten

man-legt-uit-vrouw-kantoor-laptop-meeting

INFJ’s hebben een sterk verlangen om gehoord te worden. Je wilt graag dingen delen die anderen eventueel kunnen helpen. Als je een INFJ bent, ben je waarschijnlijk ook verslaafd aan dit gevoel. Dit is zeker een van de betere verslavingen om te hebben als je succesvol wilt zijn.

8. Ze zijn goed in het evalueren van risico’s

INFJ’s doen het geweldig goed in het vooraf evalueren van risico’s. Ze zijn besluitvormers, en moeten daarom risico’s waar mogelijk minimaliseren. Gelukkig voor hen schatten ze risico’s goed in, wat betekent dat ze grote veranderingen niet onderschatten, noch kleine risico’s opblazen. Dit helpt hen genoeg risico’s te nemen om vooruit te komen en innovatief te zijn, maar ze springen niet bij elke kans die kan uitmonden in het volgende horrorverhaal in het nieuws.

9. Ze plannen vooruit

Wat een INFJ ook in zijn of haar handen neemt, hoewel het misschien niet perfect gaat, zal het nooit plat op zijn gezicht vallen. Waarom? Planning. Ze plannen altijd vooruit. Het is volkomen logisch dat INFJ’s dat doen, want het laat hen enkele van hun andere kernkwaliteiten uitspelen: creativiteit, opties overwegen, nadenken, en dan een beslissing nemen.

10. Ze tonen empathie

Waarom houden INFJ’s zo van boeken? Omdat ze zich echt in de schoenen van de auteur kunnen verplaatsen. Door hun empathie kunnen ze niet alleen emoties en reacties van andere mensen verdragen, maar ook echt begrijpen, wat een eigenschap is die bekend staat als een belangrijke kwaliteit van succesvolle mensen.

11. Ze zijn creatief

man-natuur-camera-zonsondergang

Je hebt vast wel eens het gezegde gehoord: “Think outside the box”. Nou, INFJ’s denken alsof er geen box is. The sky’s the limit en als ze dromen, dromen ze groots. Ze worden niet geremd door beperkende overtuigingen over wat mogelijk is en daarom zijn ze in staat de status quo uit te dagen.

12. Ze houden van lezen

Omdat ze introvert zijn, kunnen de meeste INFJ’s terugdenken aan een jeugd waarin ze omringd waren door boeken. Volgepakte boekenplanken, Kindles en verschillende bibliotheekpasjes zijn eerder de norm dan de uitzondering. Heb je ooit een succesvol persoon ontmoet die niet veel las? Ik niet.

13. Ze maken af wat ze beginnen

man-typt-op-laptop

INFJ’s zijn geweldig in plannen, maar ze schieten ook niet tekort als het gaat om het uitvoeren van dat plan. Als ze geloven dat wat ze doen het juiste is om te doen, kan niets hen ervan weerhouden het te volbrengen.

14. Ze trotseren de kansen

Wist je dat slechts 1% van de bevolking INFJ’s zijn? Met 1,5% van alle vrouwen en 0,5% van alle mannen die INFJ’s zijn, is dit verreweg het zeldzaamste persoonlijkheidstype. Dit betekent dat ze in alles de kansen trotseren – en is dat niet iets wat alle meest succesvolle mensen ter wereld doen?

15. Het zijn vernieuwers

Hun intuïtie is naar binnen gericht, wat betekent dat hun geest veel mentale verbindingen legt en patronen en trends herkent, zelfs als ze zich dat niet realiseren. Dit helpt INFJ’s met nieuwe ideeën en oplossingen voor problemen te komen, gewoon door te vertrouwen op hun instinct van wat in de echte wereld geldt, want meestal hebben ze gelijk.

16. Hun werkstijl is zeer gestructureerd

Het bureau is rommelig, de kast ziet eruit als een oorlogsgebied, en de kat is weer naast de kattenbak gegaan? Nee, echt niet, niet bij een INFJ. Ze houden de dingen georganiseerd, zowel thuis als op het werk. Ze gebruiken graag to-do lijsten, een of andere vorm van projectmanagement systeem, mijlpalen, deadlines en andere productiviteitstools, om ervoor te zorgen dat ze zich concentreren op wat belangrijk is.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *