Voor veel beginnende investeerders is de beste manier om kennis te maken met handelsverkeer iom het zelf te ondervinden en ervaren. Hierbij is de aandelenmarkt het meest aantrekkelijk.

Net als bij elke ander soort investering is handelen op de aandelenbeurs risicovol, maar wanneer je goed onderzoek doet en leert van degenen die veel succes hebben gehad op de markt, kunnen deze risico’s tot een minimum worden beperkt. In dit artikel krijg je inzicht in de successen van de beste beurshandelaren die hun fortuin hebben verdiend op de aandelenmarkt en leer je van hen om zelf met vertrouwen in Handel aandelen CFD’s met Plus500.

beleggen-crypto

Ross Cameron

Een daghandelaar die grote successen heeft meegemaakt met het verhandelen van aandelen is Ross Cameron. In 2016 werd gemeld dat hij een duizelingwekkende 222,244,91 dollar had verdiend. In 2012 richtte Cameron Warrior Trading op, een platform dat trainingen biedt aan personen die meer willen leren over daghandel en willen chatten met anderen die handelen op de markt.

Camerons daghandelstrategie draait om het verhandelen van aandelen met lage waarden en het maken van grote winsten door te profiteren van hun collectieve waarde gedurende een langere periode. Zijn advies aan anderen die eenzelfde handelsstrategie willen volgen is de vaardigheid te ontwikkelen om in te zien wanneer een situatie uitzichtloos is en dienovereenkomstig te stoppen.

Hij adviseert handelaren ook om te handelen op een tijdstip waarop ze het meest productief zijn. Voor Cameron was dit in de ochtend en dus ontwikkelde hij een routine waarbij hij handelde tussen 9:30 uur en 11:30 uur, wanneer hij aandachtig data en grafieken kon analyseren.

Eén van de belangrijkste factoren waar hij zijn succes aan toeschrijft is weten in welke aandelen je moet investeren. Zijn tactiek is om aandelen te identificeren die een potentiële winst bieden van 20% tot 30% op één dag. Om dit te kunnen realiseren kijkt Cameron naar andere aandelen die eerder tot hetzelfde effect hebben geleid en maakt hij een vergelijking met aandelen die op dat moment beschikbaar zijn om mee te handelen.

Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones deed voor het eerst van zich spreken in de jaren tachtig van de vorige eeuw toen hij de wereld verbijsterde door de aandelenmarkt van 1987 te voorspellen. Jones werd geboren in 1954 in Memphis, Tennessee, en maakte zijn opwachting in de financiële wereld met de handel in katoen. De belangrijkste investering waar hij zijn succes aan toe kan schrijven is zijn handel op de Dow Jones Industrial Average toen deze kelderde met 22% en waar hij een geschatte 100 miljoen verdiende.

Hij is een zeer invloedrijk figuur op het gebied van internationale macro-investeringen en ook een essentiële speler in de kolossale groei van de hedgefundsector. In 1980 richtte hij zijn eigen hedgefund op, Tudor Investment Corp, en verzekerde hij zich van een zeer indrukwekkend vermogen van bijna 5,8 miljard dollar.

Jones is een zeer belangrijk persoon in de aandelenhandel en er is veel wat we van hem kunnen leren en toe kunnen passen op onze eigen handelsstrategieën. Zijn benadering van het beperken van risico’s was door er vanuit te gaan dat elke positie die hij innam verkeerd was en precies weten waar hij zijn risicopunten moest plaatsen. Dat betekende dat als zijn posities niet zijn voorspellingen volgden, hij een goed doordacht exitplan klaar had dat hij toe kon passen om zo zijn verliezen te beperken.

Ray Dalio

Ray Dalio, Amerikaans miljardair, is de oprichter van Bridgewater Associates, het investeringsmanagementbureau dat hij in 1975 startte. Dalio heeft zijn fortuin verdiend in de hedgefundsector van de aandelenmarkt. In juni 2019 stond hij op de 58e plek van rijkste mensen ter wereld.

Dalio deed zijn eerste investering toen hij pas twaalf jaar oud was toen hij aandelen kocht van Northeast Airlines die uiteindelijk 300 dollar waard werden. Zelfs als kind was zijn bekwaamheid op de aandelenmarkt al duidelijk toen hij zijn investering wist te verdrievoudigen.

Tijdens zijn carrière heeft Dalio een aantal van de rijkste personen ter wereld van advies voorzien. Er kan dus heel wat worden geleerd van zijn enorme ervaring en succes op de aandelenmarkt. Dalio zegt:

“Als je hard en op een creatieve manier werkt, dan kun je pakken wat je wilt – maar dat betekent niet alles wat je wilt. Volwassenheid is de vaardigheid om goede mogelijkheden af te wijzen om zo nog betere na te kunnen streven.”

Hij benadrukte het belang van leren handelen zonder te worden beïnvloed door emotie. De aandelenmarkt is zeer wispelturig. Dit betekent dat je vaak in een fractie van een seconde beslissingen moet nemen die het verschil kunnen betekenen tussen winst en verlies. Het hebben van een goed ontwikkelde handelspsychologie is net zo belangrijk als de daadwerkelijke strategie die je toepast. Het hebben van discipline en het vermijden van angst en hebzucht zijn belangrijke factoren die het succes van je handel kunnen bepalen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *