Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen: aanbieders die claimen dat je binnen een paar minuten een website online kunt hebben. Veel meer dan een simpele druk op de knop is het niet. Zo makkelijk kan het zijn! Tikkeltje ongeloofwaardig? Of is het daadwerkelijk mogelijk om met een paar simpele muisklikken een complete website in elkaar te zetten en online te plaatsen?

Een website maken kan iedereen, een goede website maken is een vak

online-shopping-website

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de aanbieders die claimen dat je binnen een paar minuten een website in elkaar kunt zetten hebben daar geen woord aan gelogen. Er zijn inderdaad mogelijkheden om dat te doen. Gebruiksvriendelijke software die ervoor zorgt dat echt iedereen een website kan maken, en het niet veel meer lijkt te zijn dan wat foto’s plaatsen en tekstjes schrijven. Binnen een paar minuten kun je echt klaar zijn, en ben je de trotse bezitter van een website.

Heb je geen commercieel doel met je site, dan kan een dergelijk pakket ook voldoende zijn. Misschien heb je de site vooral voor jezelf, als hobby, of is hij bijvoorbeeld bedoeld voor een sportclub of andere instantie die geen winst maakt, en de site puur gebruikt om te informeren. Wil je er meer mee bereiken, dan ga je aan een dergelijke site echter niet genoeg hebben. Vaak zijn ze niet berekend op hoge bezoekersaantallen, of voldoen zij simpelweg niet aan de eisen en verwachtingen die mensen tegenwoordig bij websites hebben. De designs zijn standaard, het is lastig om je op basis van een dergelijke website te onderscheiden van anderen, en niet op maat gemaakt. Bovendien loop je, als je wat meer wilt met je site, al snel tegen de technische beperkingen op. Ben je van plan een commerciële site te lanceren, of wil je een site die op jouw wensen is aangepast, dan zal je er dus eentje moeten (laten) bouwen. Dat kost wat meer tijd en/of geld, maar levert je wel een website op waar je ook echt wat mee kan.

Zelfs een goede website trekt niet vanzelf bezoekers aan

website-statistieken-business

Heb je een goede site laten bouwen dan denk je misschien dat je klaar bent, maar eigenlijk begint het dan pas. Zelfs een goede website trekt namelijk niet vanzelf bezoekers. Je zal ze moeten lokken, mensen moeten laten weten dat je bestaat.

Dat doe je het makkelijkst via zoekmachines, omdat vrijwel al het internetverkeer via deze sites verloopt. Zij bepalen hoe goed jij gevonden wordt, en dus is het zaak om een beetje op hun manier van werken in te spelen. Om dat te doen heb je o.a. een goede linkbuilding strategie nodig. Bij linkbuilding worden op strategische plekken op het internet links naar jouw website geplaatst. Wat de goede plekken zijn vereist wat research, en dus laten de meeste mensen dit aan professionals over. Zij kunnen met hun kennis en kunde er daadwerkelijk voor zorgen dat jouw mooie website gevonden en bezocht gaat worden, en daar doe je het allemaal voor, toch?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *