Voetballers staan bekend om hun goede smaak als het om vrouwen gaat. Dat geldt zeker ook voor Wout Weghorst die we kennen als één van de vaste waarden in het Nederlands Elftal sinds 2018.De spits speelt tijdens het seizoen 2023/2024 voor de Duitse Bundesliga club TSG Hoffenheim. Hij wordt verhuurd door de Engelse club Burnley waar Weghorst sinds 2022 onder contract staat. Eerder speelde hij al op huurbasis bij het Turkse Besiktas en Premier League club Manchester United, omdat Burnley degradeerde naar een lagere divisie.

Start van voetbalcarrière

Wout Weghorst startte zijn loopbaan als voetballer bij FC Emmen. Zijn eerste kennismaking met de voetbalsport was in Borne, zijn geboorteplaats. Hier speelde hij bij RKSV NEO. Zijn loopbaan als betaald voetballer begon hij bij Willem II uit Tilburg, maar hier lukte het hem niet om voor het eerste elftal uit te komen. Daarom volgde een overstap naar FC Emmen, waar hij in augustus 2012 debuteerde tegen FC Dordrecht. Zijn eerste goal als betaald voetballer scoorde Weghorst in datzelfde jaar tegen BV Veendam. Vervolgens ging Weghorst transfervrij naar Heracles Almelo waar hij een aantal seizoenen speelde. Daarna volgde een transfer naar AZ en vervolgens naar het Duitse VfL Wolfsburg.

Nederlands Elftal

In maart 2018 maakte Wout Weghorst zijn debuut in het Nederlands Elftal. Helaas verloor Oranje de oefeninterland tegen Engeland met 0-1. Na dit debuut werd Weghorst een aantal jaren gepasseerd voor Oranje. Toenmalig bondscoach Frank de Boer selecteerde hem voor het EK 2020. Dit vond uiteindelijk plaats in 2021 vanwege de corona pandemie. In juni 2021 speelde Oranje een vriendschappelijke wedstrijd tegen Georgië. Hier maakte Wout Weghorst zijn eerste doelpunt voor Nederland. Ook voor het WK in 2022 maakte Weghorst deel uit van de selectie. Louis van Gaal, aangezocht om nog eenmaal bondscoach te zijn, koos hem voor zijn selectie. Weghorst redde Nederland in de wedstrijd in de achtste finale door een 0-2 achterstand met twee goals weg te werken. Helaas verloor Nederland de strafschoppenserie. Niet door Weghorst, want die scoorde zijn penalty wel. Tijdens de voorrondes voor het EK 2024 scoorde Weghorst vier doelpunten, waardoor Nederland zich voor dit toernooi, dat in Duitsland wordt gehouden, plaatste.

De vriendin van Wout Weghorst

Maar goed, genoeg over de successen van Wout Weghorst als voetballer. Want naast een goede voetballer staat doorgaans een knappe vrouw. En dat is in het geval van Weghorst niet anders. Hij deelt zijn leven met Nikki van Esch. En dat doet hij al heel wat jaren want het stel kent elkaar van de Havo. Het stel had op de middelbare school en kort daarna een jaar verkering. Toen ging Weghorst bij Willem II voetballen en dat betekende een kort einde aan de relatie. Maar Nikki en Wout konden toch niet zonder elkaar en vonden elkaar weer terug. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en volgt Nikki haar Wout overal waar zijn voetbalcarrière hem brengt.

Gezin

De ouders van Wout Weghorst gingen uit elkaar toen hij nog een kind was. Daarom had de voetballer altijd het doel om het later anders te doen. Hij wilde voor zijn kinderen een stabiel gezin met een veilige en fijne jeugd. Tot nu toe lijkt dat goed te lukken. In 2018 werden Wout en Nikki de trotse ouders van hun eerste dochter Juul. In 2020 kreeg Juul een zusje, Lucie. In 2022 werd een derde dochter geboren, haar naam is Suze.

Nikki op Instagram

Op Instagram heeft Nikki ruim 8.500 volgers. Hier deelt ze foto’s en updates uit haar persoonlijke leven. Daarbij zorgt ze er wel voor dat het gezin genoeg privacy krijgt. We hoeven immers niet alles te weten. Nikki volgde een opleiding in de richting fashion en mode. Ze deed de opleiding Nantong Textile Vocational Technology. Nadat ze deze opleiding succesvol had afgerond ging ze aan de slag als Productspecialist. Daarnaast heeft ze natuurlijk de zorg voor het gezin. Die komt grotendeels op haar neer omdat Wout vrijwel dagelijks op het veld staat om te trainen of wedstrijden te spelen. Wat dat betreft is Nikki een echte voetbalvrouw. Ze stelt zich in dienst van haar partner zo lang deze op het hoogste niveau speelt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *