De zomer is de tijd van het organiseren van leuke bedrijfsuitjes. Het is nou eenmaal leuker om iets te plannen op een zonnige dag dan wanneer het koud is. Maar waar moet je nou allemaal rekening mee houden als je een bedrijfsuitje gaat plannen? In deze blog geven we je een aantal tips zodat jij makkelijker die leuke dag voor jou en je collega’s kunt organiseren!

Koppen tellen

meeting-collegas

Het belangrijkste is natuurlijk om van tevoren te kijken hoeveel mensen er in zijn voor het bedrijfsuitje. Pas dan kun je dingen bedenken en concrete plannen maken. Prik een datum en vraag hoeveel mensen er op die dag zouden kunnen. Je kunt dit doen door de vraag te stellen in een groepsapp, maar je kunt tegenwoordig ook erg handig een datum prikker aanmaken en zo bekijken wat het animo voor het uitje is.

Budget

Voordat je begint met het bedenken van ideeën is het slim om een duidelijk budget voor ogen te hebben. Op die manier weet je zeker dat je al jouw plannen ook daadwerkelijk kunt uitvoeren. Nu je weet hoeveel mensen er komen kun je een schatting maken van je uitgaven. Maak dan een document aan op je computer en zet daarin de verwachte uitgaven. Het is belangrijk om het ruim aan te houden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Inventariseren

meeting-laptop

Wanneer je het moeilijk vindt om zelf ideeën te bedenken kun je natuurlijk ook bij je collega’s informeren waar hun voorkeur naar uitgaat. Maak een poll aan waarin je je collega’s opties geeft om voor te stemmen. Op die manier kun je erachter komen wat zij leuk vinden om met elkaar te ondernemen. Zet dan natuurlijk wel alleen mogelijkheden in de poll die haalbaar zijn en passen in het budget. 

Activiteiten

Aan welke activiteiten kun je nou denken voor een bedrijfsuitje? Je kunt het traditioneel aanpakken en ergens met z’n allen barbecueën of uit eten gaan. Daarnaast zou je nog kunnen kiezen voor sportieve activiteiten met een teambuildingelement zoals een kanotocht, met z’n allen toeren op een E-bike of interactieve spellen zoals lasergamen, karten of naar een escape room. Bij een groter budget zijn bedrijfsuitjes met overnachting  natuurlijk erg leuk. Ga dan met z’n allen naar een grote stad, bezoek een van de Waddeneilanden of ga zelfs de grens eens over!

Logistiek

auto-rijden-verkeer-file

Wanneer je je activiteit gepland hebt is het van belang om ervoor te zorgen dat je collega’s op de plek van bestemming kunnen komen. Is het in de stad waar jullie bedrijf gevestigd is en kunnen mensen na het werk aansluitend naar de activiteit? Of is het in een andere plaats en zal er een bus geregeld moeten worden? Tip: vraag dan bij verschillende busmaatschappijen offertes aan zodat je bij de goedkoopste partij uitkomt.

Eten en drinken

Zorg er tenslotte voor dat je collega’s niks tekort komen. Regel via een cateraar bijvoorbeeld lunchpakketjes en stop dit in katoenen tasjes die je voorziet van de naam van je bedrijf. Zo hebben je collega’s achteraf nog een leuk aandenken aan het teamuitje. Als je dit helemaal goed aan wil pakken kun je ook investeren in bedrukte waterflesjes en deze toevoegen aan de tasjes. De relatiegeschenken van Maxilia kunnen dan uitkomst bieden; daar vind je allerlei leuke items die je kunt personaliseren zodat ze bij het bedrijf passen! 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *