Escape rooms zijn in Nederland een populaire rage aan het worden. Escape rooms bieden de deelnemers allerlei voordelen, waaronder betere probleemoplossende en bewustwordingsvaardigheden. Maar escape rooms zijn ook goed voor de teammoraal op werkplekken en de activiteit is een ideale oefening voor personen die verbeteringen met hun team willen zien.

Als je moeite hebt om je baas te overtuigen het hele team mee te nemen naar een escape room, volgen hier een paar voordelen die een bezoekje aan een Escape Room Rotterdam op je werkplek kan hebben.

1. Verbetert de teambuilding vaardigheden

escape-room

Je vraagt je waarschijnlijk af, “waarom zijn escape rooms goed voor teambuilding”. Op een werkplek worden individuen aangemoedigd om samen te werken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Realistisch gezien is deze inspanning de manier waarop alle bedrijven in de zakenwereld overleven. Zelfs als een werkplek geen giftige werkomgeving heeft, is het toch een nadeel als werknemers niet effectief kunnen samenwerken.

Een bezoek aan een escape room is een van de beste teambuilding activiteiten voor op het werk, omdat de werknemers er moeten samenwerken en ingewikkelde puzzels en raadsels moeten oplossen. In deze spellen is er geen ruimte voor individuele inspanning. Alle deelnemers moeten samenwerken en zelfs tegen elkaar strijden, wat de teambuilding vaardigheden van een bepaalde werkplek effectief kan verhogen.

2. Bouwt sterkere communicatieve skills op

Het brainstormen van nuttige teambuilding activiteiten voor bedrijven is vaak een moeilijke opgave, vooral als je specifiek op zoek bent naar indoor teambuilding activiteiten. In het algemeen houdt het voltooien van een escape room uitdaging een teamprestatie in. Daardoor zullen alle deelnemers met elkaar moeten communiceren om de puzzel op te lossen. Niet alleen zijn escape rooms leuke werkuitjes, maar deze activiteiten moedigen werknemers ook aan om productieve gesprekken met elkaar te vertonen.

In een ideale plezierige omgeving zoals een Escape Room Amersfoort, zullen de werknemers eerder geneigd zijn van elkaars gezelschap te genieten en belangrijke communicatieve vaardigheden op te doen die op de werkplek gedupliceerd kunnen worden.

3. Escape rooms zijn betaalbaar

red escape rooms neon sign

In tegenstelling tot andere ideeΓ«n voor sociale evenementen voor het werk zijn escape rooms heel betaalbaar, wat een ideaal voordeel van deze activiteit is. Als je er bij je baas op aandringt om je werkploeg mee te nemen naar een escape room, wordt deze taak veel gemakkelijker als je kunt bewijzen dat aan deze activiteit geen enorm prijskaartje hangt. Als je bedrijf betaalt, is het immers veel waarschijnlijker dat ze met een escape game uitje zullen instemmen wanneer het betaalbaar is.

4. Teambuilding verhoogt de productiviteit op de werkvloer

Zoals eerder gezegd is teamwork een vitaal onderdeel van de productiviteit op de werkvloer. In het algemeen geldt dat als je team effectief kan samenwerken, er meer dingen gedaan kunnen worden rond de werkplek. De voordelen van teambuilding die een escape room biedt, genereert een enorme stimulans voor de productiviteit op je werkplek, zowel door teambuilding aan te moedigen als door de werknemers een leuke activiteit te bieden waar ze naar uit kunnen kijken.

5. Escape rooms zijn een goede manier om plezier te hebben en te binden

meeting-koffie-man-vrouw

Escape rooms zijn ingewikkelde en leuke puzzels die massale brainstorm- en communicatievaardigheden vereisen om tot succes te komen. Daarom kun je, als je je baas probeert te overtuigen om het hele team mee te nemen naar een evenement, vermelden dat escape rooms een uitstekende manier zijn om buiten kantoor plezier te maken en een band met je collega’s op te bouwen.

Voor al het harde werk dat regelmatig verricht wordt, moet je baas vragen om een productieve vrije dag niet al te veel moeite zijn, vooral omdat die dag goed gebruikt zal worden in je plaatselijke escape room.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *