Wie een verzekering afsluit, betaalt hier premie voor. Dit is voor een autoverzekering niet anders. Omdat je jouw auto bij de meeste verzekeraars op dezelfde manieren kunt verzekeren, denken veel mensen dat een autoverzekering overal even duur is. Toch is dit niet het geval. Uit ervaring weten wij dat er behoorlijke verschillen kunnen zitten in de hoogte van de premie. Daarom is het mogelijk om te besparen op je autoverzekering. Benieuwd hoe je dit doet? Wij zetten in deze tekst een aantal handige tips op een rijtje.

Denk goed na over de dekking

contract-ondertekenen

Bij veel verzekeraars kun je kiezen uit de dekkingen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk). Dit geldt zowel voor een particuliere als zakelijke autoverzekering. Doordat er verschillende mogelijkheden zijn, weten veel mensen alleen niet welke dekking zij het beste kunnen kiezen. Daarom kies je mogelijk standaard voor WA + Volledig Casco. Jouw auto is in dat geval allrisk verzekerd. Deze dekking wordt vooral gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar. Is jouw auto tussen de 6 en 10 jaar oud? Dan kun je beter kiezen voor WA + Beperkt Casco. Je betaalt in dat geval een lagere premie. Mensen die een auto ouder dan 10 jaar verzekeren kiezen vaak voor een WA verzekering auto. Waarom kiezen mensen hiervoor? Mensen kiezen een allrisk verzekering doordat de restwaarde van de auto de eerste 6 jaar het meeste is. Daarna is dit niet meer rendabel dus stappen ze over naar een WA verzekering. Doordat laatstgenoemde verzekering de minst uitgebreide dekking heeft, betaal je er ook een lagere premie voor.

Overweeg jouw premie in één keer te betalen

De meeste mensen dragen iedere maand premie af voor hun autoverzekering. Wil je besparen op jouw verzekering? Dan kun je ervoor kiezen om in één keer de premie voor een heel jaar te betalen. Veel verzekeraars geven je dan namelijk korting op de premie. Het verschil is niet bijzonder groot maar toch kan het wel degelijk de moeite waard zijn om de premie voor een autoverzekering vooruit te betalen.

Verhoog het eigen risico

auto-rijden-sneeuw

Net als bij veel andere verzekeringen krijg je bij een autoverzekering vaak ook te maken met eigen risico. Het gevolg hiervan is dat je zelf opdraait voor (een deel van) de kosten als je schade rijdt. Veel verzekeraars werken met een onder- en bovengrens. Binnen deze twee bedragen kun jij zelf een eigen risico kiezen. Wil je besparen op je autoverzekering? Kies dan voor een hoger eigen risico. De premie valt dan namelijk lager uit, waardoor een autoverzekering goedkoper wordt.

Autoverzekeringen vergelijken loont

Wil je besparen op jouw autoverzekering zonder hier veel tijd en moeite in te steken? Vergelijk autoverzekeringen dan met elkaar. Dit kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite. Je voert hier simpelweg jouw wensen in en de site gaat direct voor je aan de slag. Vaak krijg je binnen een paar tellen een overzicht te zien met autoverzekeringen die aan jouw wensen voldoen. De hoogte van de premie staat hier vaak ook bij, waardoor je direct ziet wat de goedkoopste autoverzekering is. Besparen op je autoverzekering is hierdoor een fluitje van een cent.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *