Een stijlvolle man zijn betekent dat je een elegante, charmante en tijdloze uitstraling hebt. Het is niet zomaar een stijl of manier van kleden, maar eerder een levensstijl en energie die iemand belichaamt. Er zijn bepaalde gedragscodes die een man kwalificeren als stijlvol, en hoewel sommige eigenschappen gemakkelijker en natuurlijker komen dan andere, kost het moeite en motivatie om deze titel echt te bereiken.

Om je beter te helpen aan de top te staan wat betreft uiterlijk, uitstraling en gewoon algemene houding, hebben we deze lijst samengesteld van de 12 beste eigenschappen van een classy man.

1. Houdt goed gezelschap

Zoals ze altijd zeggen, je bent zo goed als het gezelschap dat je hebt. Dat gezegd hebbende, zijn classy mannen bewust en selectief in met wie ze hun tijd doorbrengen. Zelfs als je met de grootste zorg en respect handelt, kan één ongepaste of onaangename gast je hele aantrekkingskracht bederven, omdat je geassocieerd wordt met de daden en woorden van je vriend.

Hoewel het belangrijk is om mededogen te hebben en te erkennen dat we allemaal mensen zijn en fouten maken, weten deftige mannen dat ze een gedragsnorm hebben die gerespecteerd moet worden door hun vrienden en leeftijdsgenoten, vooral als ze in het openbaar zijn en met anderen omgaan. Het laatste wat je als man met klasse wilt doen is inbreuk maken op de ruimte of het humeur van anderen.

2. Weet hoe hij zich moet kleden

3-delig-pak-grijs-geruit-man

Het is een veel voorkomende misvatting dat vrouwen de enigen zijn van wie verwacht wordt dat ze accessoires dragen. Van horloges tot aktetassen tot zonnebrillen en zelfs sieraden, een classy man weet welke accessoires hij wanneer moet gebruiken om niet alleen zijn outfit maar zijn hele look compleet te maken.

Naast het toevoegen van wat stijlpunten, dragen accessoires ook sterk bij aan het gemak. Hoewel het misschien niet typisch lijkt voor een man om een tas bij zich te dragen, weet een zelfverzekerde, classy man wanneer functie belangrijker is dan angst om uit de toon te vallen. Plus, er zijn verschillende merken die zeer mannelijke tassen aanbieden die er niet alleen geweldig uitzien, maar je leven 10 keer gemakkelijker maken in het proces.

3. Zelfvertrouwen is de sleutel

We groeien allemaal op met de uitdrukking “zelfvertrouwen is de sleutel”, maar pas als we ouder zijn beseffen we hoe waar dit is. Gedurfd, onbevreesd en gepassioneerd zijn over je overtuigingen is het ware bewijs van vertrouwen in een man. Het blijkt zowel uit zijn omgang met anderen als uit zijn persoonlijke prestaties.

Het is allemaal merkbaar in de manier waarop hij zichzelf draagt, zowel qua uiterlijk als qua energie. Het belangrijkste is dat iemand, om zelfverzekerd te zijn, lekker in zijn vel moet zitten. Omdat het niet mogelijk is om dat elke seconde van de dag te doen, aangezien we allemaal onze eigen onzekerheden hebben, betekent een zelfverzekerde man zijn dat je de juiste stappen neemt om zelfverzekerd te blijven, zelfs in het aangezicht van de diepste twijfels.

4. Onderhoud zijn haar goed

Dit kan voor veel mannen een moeilijke pil zijn om te slikken. Hoewel er niet per se een “goed of fout” kapsel is, is er een groot verschil tussen een man die duidelijk een knipbeurt nodig heeft en een man die een edgy look heeft. Het hebben van lang haar diskwalificeert je niet om een classy man te zijn, maar lang haar dat er verfomfaaid en ongeordend uitziet wel.

Dit kan zelfs gelden voor mannen met kortere kapsels. In principe kan elk kapsel, ongeacht de lengte, kleur of coupe, misplaatst en onaantrekkelijk lijken als het niet goed verzorgd wordt. Classy mannen weten dit en zijn trots op het onderhouden van hun favoriete kapsel, waarbij ze altijd een goede stylist of kapper bij de hand hebben.

5. Goede verzorging en hygiëne

man washing his face

Het hebben van een goede hygiëne gaat echt verder dan stijlvol zijn en gaat meer over het zijn van een functionele volwassene. Maar mannen die hun spel en elegantie willen verbeteren, weten dat een goede hygiëne meer is dan twee keer per dag je tanden poetsen en een douche nemen. Van je huidverzorgingsroutine tot het trimmen en onderhouden van je gezichtshaar, dit zijn noodzakelijke stappen om als stijlvol te worden gezien.

Nog niet zo lang geleden werd er op de werkplek vaak neergekeken op baarden en ander gezichtshaar, maar nu zijn baarden een welkom attribuut geworden in de meeste formele en zakelijke omgevingen. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat je het altijd schoon en ordelijk houdt om er niet onhygiënisch of te rustiek uit te zien.

6. Blijft zich bewust van waar hij gezien wordt en hoe hij zich gedraagt

Naast selectief zijn in met wie hij zijn tijd doorbrengt, zijn classy mannen ook voorzichtig met waar ze gezien worden en hoe ze zich gedragen. Natuurlijk is losgaan en een paar drankjes drinken tijdens het uitgaan met de jongens absoluut acceptabel, en bepaalde gelegenheden zoals vrijgezellen- en verjaardagsfeesten vragen om wildere nachten dan andere.

Toch zijn mannen met klasse in staat om deel te nemen aan het plezier en tegelijkertijd hun bewustzijn en goede manieren te bewaren om de alcohol of de omgeving niet de schuld te geven van hun slechte gedrag. Mannen van klasse weten dat iedereen op elk moment kan toekijken, en je wilt nooit in een moment van spot terechtkomen door een partij slecht beoordelingsvermogen.

7. Heeft een goede kleermaker

Hoewel dit voor sommigen een beetje overkill of onrealistisch lijkt, maakt het hebben van een goede kleermaker echt een enorm verschil voor mannen. Ervoor zorgen dat je kleren goed passen en je aantrekkelijke eigenschappen benadrukken is een van de belangrijkste dingen die een man kan doen voor zijn uiterlijk en stijl.

Een goede verstandhouding met je kleermaker laat zien dat je weet hoe waar dit is, en het zorgt er ook voor dat al je kleren aan dek zijn en klaar voor elke gelegenheid, in plaats van dat ene pak dat je vijf jaar geleden hebt laten maken voor een speciale gebeurtenis. Aangezien ons lichaam vaak verandert naarmate we ouder worden, betekent een goede kleermaker dat je erop kunt vertrouwen dat hij met de tijd meegaat en al je toekomstige kleding zo aanpast dat die je het beste past.

8. Draagt op het juiste moment het juiste luchtje

man-bruine-winterjas

Geur is een krachtig iets dat mensen zowel kan aantrekken als wegduwen. Hoewel veel mannen misschien denken dat één kenmerkende cologne of geur de juiste weg is, is het eigenlijk het beste om wat variatie te hebben, afhankelijk van de setting. Als het bijvoorbeeld overdag is, wil je misschien iets dat wat lichter en aardser is, niet zo overheersend.

Maar als het nacht is, zoek je misschien iets wat meer muskusachtig of zwoeler om bij de stemming te passen en bij te dragen aan je algehele essentie. Classy mannen weten ook dat verschillende seizoenen vragen om verschillende geuren, en houden het licht en luchtig in de zomer, en misschien wat zwaarder of diep in de winter.

9. Bezit meer dan één pak

Het dragen van slechts één exemplaar van iets begint vrij snel op te vallen. Mensen kunnen die dingen oppikken, en hoewel pakken voor sommigen van jullie misschien gereserveerd zijn voor speciale gelegenheden, zullen diezelfde mensen het herkennen als je het pak steeds weer draagt bij elke formele gelegenheid die erom vraagt.

Bovendien geeft het bezit van meer dan één pak je de mogelijkheid om dingen af te wisselen en wat flair toe te voegen aan een anders standaard outfit. Een deel van een stijlvolle man zijn betekent jezelf instellen op afwisseling en opties, waardoor je zowel jezelf als anderen scherp houdt, en voorkomt dat je te alledaags of voorspelbaar wordt.

10. Kleedt zich altijd passend voor elke gelegenheid

man-zonnebril-baard-beige-jas

Stijlvol zijn is een van de eenvoudigste manieren om je klasse als man te claimen. Het is echter niet alleen het op de hoogte blijven van de laatste trends en rages die iemand stijlvol maken. De kleding van een classy man is meer tijdloos en elegant, en vermijdt het toegeven aan de snel veranderende trends die snel achterhaald zullen zijn.

Voor een man met klasse is mode een middel dat niet alleen anderen helpt om te zien hoe hij gezien wil worden, maar ook om uit te drukken hoe hij zichzelf echt ziet. Daarnaast is weten welke stijlen, pasvormen en coupes voor jou het beste werken belangrijk om er zowel op je best uit te zien als je goed te voelen.

11. Geeft en beveelt respect

Hoewel sommige mensen geloven dat respect eerder verdiend dan gegeven wordt, begint een stijlvolle man elke interactie met respect. Of het nu met een vreemde is of met iemand die hij al zijn hele leven kent, een classy man kiest ervoor om de hogere weg te nemen en anderen te behandelen op een manier die getuigt van oprechte nederigheid en respect.

Maar terwijl respect geven een teken is van een man met klasse, is respect afdwingen dat ook. Een onderdeel van het respectvol behandelen van anderen is dat je zelfverzekerd genoeg bent om te weten dat ook jij het verdient om met datzelfde niveau van respect en achting behandeld te worden. Om dit effectief te doen, werk je aan het onderhouden van oogcontact, een stevige maar gastvrije handdruk, en spreek je met vriendelijkheid en overtuiging.

12. Weet wanneer hij moet afdingen

man-in-pak-bij-bmw-auto

Hoewel het niet te ontkennen valt dat we allemaal graag af en toe wat uitgeven, weet een classy man dat hij niet bij elke aankoop de bank hoeft te beroven om adequaat te zijn. In feite erkennen mannen met klasse dat budgetteren en onderhandelen niet alleen tekenen zijn van nederigheid, maar ook van intelligentie; twee kwaliteiten die noodzakelijk zijn voor stijlvolle mannen.

Als je in staat bent om te sparen op plaatsen waar geld uitgeven niet nodig is, dan kun je het beste die route nemen om te voorkomen dat je je geld verspilt voordat je het mogelijk nodig hebt voor een specifieke uitspatting. Dit sentiment gaat ook verder dan financiën en betekent dat stijlvolle mannen weten wanneer ze zowel hun tijd als hun energie moeten verpatsen, om te voorkomen dat ze blut raken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *