Vroeger was het zo dat alleen mensen die bij makelaars, handelshuizen of grote financiële instellingen werkten actief konden handelen, maar met de komst van het internet en online handelsplatforms – kan vrijwel iedereen meedoen via bijvoorbeeld 1k Daily Profit.

Cryptocurrency day trading kan uiteindelijk een zeer lucratieve bezigheid worden, zolang het goed wordt uitgevoerd. Maar het kan zeker een uitdaging zijn voor nieuwere handelaars – vooral voor hen die onvoorbereid zijn en geen goed doordachte strategie hebben. Verliezen en tegenslagen overkomen zelfs de meest doorgewinterde handelaars dus is het de moeite waard?

Handelaren kunnen profiteren van een aantal unieke kenmerken die de cryptomarkt te bieden heeft om hun winst te maximaliseren bij het daghandelen. Maar zoals met alles – komt het met zijn nadelen, dus laten we eerst de opvallende voor- en nadelen bespreken.

24/7 markt

crypto-trader-telefoon

Een van de meest unieke aspecten van handelen in cryptocurrency is dat de markt 24 uur per dag en 7 dagen per week open is. We hebben het geluk dat we kunnen profiteren van alle kansen die een markt biedt die nooit sluit.

Volatiliteit is de norm

Als het om cryptocurrencies gaat, moet je je ervan bewust zijn dat de markt erg volatiel is. Bitcoin kan de dag beginnen op €12.000 en nog geen paar uur later is de prijs gecrasht tot €10.000. Als je echter met day traden wilt beginnen, kan deze volatiliteit een heel lucratief instrument zijn, want de mogelijkheden om winst te maken zijn talrijk.

Ongereglementeerd

De aandelenmarkt is zwaar gereglementeerd en die reglementering gaat gepaard met een lange lijst regels. Voor het grootste deel is de handel in cryptocurrency losjes gereguleerd en komt niet met dezelfde beperkende regels als de aandelenmarkt dat doet. Je kunt beginnen met handelen ongeacht ervaring, accountgrootte of zelfs leeftijd in veel gevallen! Dat betekent dat als je met day traden zou willen beginnen – de drempel aanzienlijk lager is dan de drempel om met andere activaklassen te daghandelen.

Transparante en open gegevens

Op de cryptocurrency markt hoef je over het algemeen geen vergoedingen te betalen om beurzen te gebruiken. Dat betekent dat gegevens die van vitaal belang zijn voor de daghandel, zonder verplichtingen voor je beschikbaar zijn om te bekijken.

Op dezelfde voet komen deze beursinterfaces vaak ook met een reeks ingebouwde technische analyse gereedschappen. Hoewel dit de beslissing om met daghandel in crypto te beginnen niet zal maken of breken, is het zeker een pluspunt en kan het je helpen op je weg naar het begin.

Onrijpe markt

beleggen-crypto

Gelukkig voor jou is de cryptocurrency markt zo gemakkelijk om in te stappen dat er een overvloed is aan nieuwelingen en minder ervaren handelaars die er in handelen. Het aantal beginnende handelaren betekent dat iemand met iets meer kennis automatisch een voorsprong heeft en in en uit posities kan stappen of sneller op situaties kan reageren en verlies voorkomen.

24/7 markt kan heftig zijn

Ja ik ben me ervan bewust dat we dit net als een voordeel opsomden, maar dit kleverige onderwerp kan ook een groot nadeel zijn. Het is gemakkelijk te denken dat een altijd open markt altijd gewilde transacties zal hebben, terwijl dat in feite gewoon niet waar is. Wat het in feite kan betekenen is dat er minder delen van de dag zijn waar je voorspelbare (met andere woorden winstgevende) trades kunt uitvoeren. Dit kan je als daghandelaar langer naar het scherm laten staren en wachten dan je zou willen.

Ongereglementeerd

Ook dit is een tweesnijdend zwaard, want als een beurs zijn deuren sluit, gehackt wordt of gewoon besluit te verdwijnen met ieders geld, dan is er niemand om je te helpen, geen hogere autoriteit of verzekeringsregeling om je verliezen te helpen recupereren. Natuurlijk zul je als daytrader vaak grote orders plaatsen, dus hoewel dit zelden gebeurt – moet je het altijd in je achterhoofd houden.

Nieuwscyclus

laptop-crypto

Deze gaat hand in hand met het volatiliteitsaspect. In andere activaklassen worden bedrijfswinsten en overheidsgegevens volgens een schema vrijgegeven, wat betekent dat je tot op zekere hoogte kunt voorspellen waar de trend heen gaat. In cryptocurrency echter is het vrij voor iedereen en het kleinste beetje nieuws van een willekeurig blog zoals ausys.se/1k-daglig-vinst-recension-2021-ar-1k-daglig-vinst-en-bluff-eller-inte kan de prijs de lucht in sturen of laten kelderen in de tijd die je nodig hebt om deze zin te lezen. Als je op zoek bent naar gemakkelijke handel dan wil je voorspelbaarheid, want onvoorspelbaarheid zal je leven alleen maar moeilijker maken.

Liquiditeit.

Relatief gezien is de cryptocurrency markt piepklein. Het kan vrij moeilijk zijn om uit een positie te stappen met de prijs die je wilt op het moment dat je dat wilt en dat is natuurlijk niet ideaal voor een daghandelaar.

Een klein klein universum…

Hoewel het waar is dat er duizenden cryptocurrency munten en tokens op de markt zijn, is de realiteit dat slechts een fractie daarvan werkelijk verhandelbaar is op de meeste beurzen. Wat natuurlijk een verstikkend effect heeft op de mand met mogelijkheden die er in deze industrie zijn.

Veel voorkomende valkuilen bij daghandel in crypto

Als je nu je zinnen gezet hebt op daghandelen en je denkt dat je er klaar voor bent dan geweldig! Maar je moet wel weten hoe je het goed doet en niet in de beginnersfouten trappen, dus we gaan in het kort enkele dingen schetsen waar je op moet letten bij het handelen.

Handelen door emoties

crypto-tradenWe hebben allemaal het nieuws gelezen dat Bitcoin gaat crashen en in paniek een verkooporder gemaakt, maar dit is iets wat je bij daghandelen onder controle moet houden.

Handelen op emoties in tegenstelling tot analyse zal vaker wel dan niet resulteren in dikke vette verliezen. Als je niet op je hoede bent dan kun je verstrikt raken in al het lawaai dat deze krankzinnige industrie omringt. Nieuwscycli, blogs, verschillende forums en willekeurige Twitter beroemdheden kunnen de toekomst niet voorspellen dus geef ze niet te veel aandacht.

Een verstandigere weg is je eigen handelsstrategie te bedenken met behulp van verschillende indicatoren en voorwaarden waar je je aan verbindt. Er is niets mis met het lezen van het crypto nieuws, maar neem alles met een korreltje zout en neem nooit handelsbeslissingen op grond van ongefundeerde geruchten. Die worden meestal ontkracht en in wezen moet je gewoon niet kopen omdat je FOMO hebt.

De verkeerde tools

Niet alle cryptocurrency producten zijn gelijk geschapen en ze zijn zeker niet allemaal speciaal voor daghandelen gemaakt. Sommige kunnen je helpen en andere zullen je belemmeren om je winst te maximaliseren.

Hardware portefeuilles zoals Trezor of Ledger zijn daar perfecte voorbeelden van. Deze ‘wallets’ zijn gebouwd met veiligheid in het achterhoofd, met andere woorden ze zijn ontworpen om je tegoeden voor lange tijd veilig op te slaan als een kluis. Het kan even duren om je activa van een portemonnee naar een exchange over te brengen en dan de gewenste ruil te doen.

Een goede manier om dit te vermijden is de meeste van je cryptocurrencies op de hardware wallet te bewaren, maar je daghandel portefeuille op de exchange te houden om snel te kunnen handelen.

Opgesloten in een positie

bitcoin-munten-crypto

Vaak ben je in staat snel een positie in te nemen, maar soms kan het moeilijker zijn die positie weer te verlaten als dat nodig is. Een aantal cryptocurrency beurzen zijn zo goed als illiquide, wat betekent dat ze gewoon niet genoeg activiteit hebben om je order uit te voeren tegen de prijs die je nodig hebt. In andere gevallen kan de beurs, hoewel ze een gezonde liquiditeit heeft, een laag handelsvolume hebben als gevolg van weekends of vakanties.

Zit je vast in een van deze situaties dan kun je gemakkelijk winst verliezen en de enige manier om dat te vermijden is te handelen als er activiteit is of de liquiditeit die je ter beschikking staat te maximaliseren door de juiste beurzen met zeer hoge aantallen te kiezen.

Te veel nadruk leggen op technische analyse

Dit hoofdstuk begint met te vertellen dat je moet overwegen enkele technische indicatoren op je day trading activiteit toe te passen in plaats van je emoties te gebruiken en hoewel dat waar blijft – is er een voorbehoud. Te veel aandacht geven aan TA kan leiden tot wat ik zal noemen ’technische analyse blindheid’ of het onvermogen om iets buiten de lijntjes te zien. Je zou een strategie kunnen hebben die profiteert van verschillen tussen sterk gekoppelde crypto’s zoals BTC en ETH en dan zie je dat Ethereum te laag staat, zodat je een voorraad ETH aanlegt met de verwachting dat het weer zal stijgen om terug te gaan naar zijn typische positie. Maar het kan zijn dat de hele industrie gewoon naar beneden gaat en dat je de memo gemist hebt omdat je hoofd te vast in de grafieken zit.

Om een catastrofale situatie als deze te vermijden moet je gewoon verstandig zijn en één oog op het crypto nieuws en één oog op de grafieken houden. Stel altijd vragen en vertrouw niet te veel op de gegevens, wees altijd kritisch en denk na “Wat kan de oorzaak zijn van dit gedrag,” voor je je vastlegt op posities.

Moet je dan überhaupt aan daghandelen doen?

Na het doorlezen van de voors, tegens en valkuilen van cryptocurrency daghandel, vraag je je misschien af of het überhaupt de moeite waard is om te doen, en ja, dat begrijpen we volkomen. Je hebt veel tijd, geduld en moeite nodig om te daghandelen en erger nog – je kunt kortzichtig worden als het op de markt aankomt. Stel je bijvoorbeeld voor dat je aan daghandelen doet met Bitcoin en je hebt je eigen regel gemaakt die zegt dat je zult verkopen als de prijs 10% stijgt. Welnu de prijs komt en als een keurige daghandelaar volg je je regel en verkoopt, maar daarna blijft de prijs maar stijgen en stijgen omdat de markt het potentieel van Bitcoin ziet en jij grote winsten hebt misgelopen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *