Steeds meer mensen overwegen het volgen van een opleiding via NCOI, NTI of bijvoorbeeld LOI. Deze opleidingsinstituten bieden verschillende deeltijdopleidingen aan. Waarom is een deeltijdopleiding zo interessant? Wie kiest voor een dergelijke opleiding? Waarmee dien je rekening te houden, wanneer je verschillende opleidingen met elkaar vergelijkt? In dit artikel vind je het antwoord op dergelijke vragen. Sommige opleidingen worden afgerond met een wettelijk erkend diploma. Bij andere opleidingen ontvang je na afronding een certificaat of een instituutsdiploma.

Je kennis voortdurend blijven verbreden

werken-kantoor

Als werknemer is het belangrijk om je kennis voortdurend te blijven ontwikkelen. Op deze manier ben je breder inzetbaar binnen de organisatie waar je werkzaam bent. Voordeel hiervan is dat je bij de automatisering van processen niet direct op zoek hoeft naar ander werk. Je werkgever kan je op een andere plek inzetten. Datzelfde geldt bij een reorganisatie binnen het bedrijf. Het volgen van een deeltijdopleiding is niet alleen interessant als je momenteel al werk hebt. Ook als je momenteel geen werk hebt, doe je er verstandig aan je kennis te ontwikkelen. Zo kun je op meer functies solliciteren, wat de kans op een baan vergroot.

Kijk naar de ervaringen van andere studenten 

Bekijk de ervaringen van NCOI-, LOI- of NTI-studenten om voor jezelf een inschatting te maken van de kwaliteit van het aangeboden onderwijs. Het is erg belangrijk dat het onderwijs van voldoende niveau is, wil je iets opsteken tijdens de cursus of studie. Veel deeltijdopleidingen kunnen in je eigen tijd gevolgd worden. Naast klassikale lessen, kun je ook vaak kiezen voor thuisstudie en zo zelfstandig studeren. Vaak heb je een vast aanspreekpunt binnen het opleidingsinstituut die je kan helpen bij vragen. Het examen wat je aan het eind van de studie aflegt wordt vaak op locatie aangeboden.

Informeer naar het opleidingsbudget vanuit je werkgever

kantoor-lampen

Veel werkgevers werken met een opleidingsbudget voor medewerkers. Dit betekent dat je de deeltijdopleiding niet zelf hoeft te bekostigen. Houd er rekening mee dat de opleiding die je wilt gaan volgen relevant moet zijn. Een organisatie moet er baat bij hebben dat je de opleiding gaat volgen. Overleg alvast eens met je werkgever welke mogelijkheden deze biedt om jezelf te blijven ontwikkelen met een deeltijdopleiding. Wellicht kan je werkgever ook tips geven voor opleidingen die meerwaarde bieden voor je huidige functie.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *