Welk drankje wordt het meest op kantoren in Nederland gedronken? Het antwoord zal je niet verrassen: dat is natuurlijk koffie. Het lijkt een soort traditie te zijn, overigens niet alleen in ons land, om dit te drinken. Maar toch zijn er ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om vooral iets anders te drinken gedurende de uren die zij op kantoor doorbrengen, en ook steeds meer werkgevers die ervoor kiezen om werknemers wat meer keuzes voor te schotelen

De onbetwiste nummer 1: koffie

hand-tattoo-koffie

Er is geen drankje dat zo vaak op kantoor, en eigenlijk iedere werkplek wordt gedronken als koffie. Zelfs zo vaak dat we een korte pauze als vanzelf al een koffiepauze zijn gaan noemen. Het is een beetje traditie, met zijn allen aan de koffie, eentje die al bestaat zo lang we ons dat kunnen herinneren.

Hoe koffie kantoordrankje nummer 1 is geworden, dat is niet helemaal duidelijk. Het is een internationaal iets, ook in de meeste andere landen is het een gewoonte. Is het misschien het feit dat je van koffie zo’n lekkere energiekick kunt krijgen, dankzij de cafeïne, dat we het zo graag drinken tijdens werktijd? Of hebben slimme werkgevers de trend in gang gezet, in de hoop dat hun medewerkers er extra productief en lekker scherp van zouden worden? Het valt lastig te achterhalen, maar feit blijft wel dat koffie en werk goed samengaan.

Alhoewel er over de koffie op kantoor vaak genoeg te klagen valt, is de kwaliteit ervan in de afgelopen jaren wel flink vooruit gegaan. Je komt steeds vaker goede machines op de werkvloer tegen, vaak zelfs met verse koffiebonen, die een prima kopje koffie af kunnen leveren. Dankzij de verschillende opties die deze machines aanbieden, waardoor het kopje helemaal naar smaak kan worden samengesteld, vaak zelfs net zo goed als in de horeca. Heb jij niet het geluk dat je baas een goede machine heeft aangeschaft? Dan kun je altijd nog ergens anders je koffie kopen. Er komen steeds meer plekken waar je er eentje ‘to go’ kunt halen, en mee kunt nemen naar kantoor.

Dit drinken we ook steeds vaker

Alhoewel de populariteit van koffie lastig valt te evenaren, komen er wel steeds wat meer andere drankjes tevoorschijn op de werkvloer. Thee was natuurlijk al aardig geaccepteerd, maar steeds meer bedrijven investeren tegenwoordig ook in water. Door dit gekoeld en soms ook gefilterd aan te bieden, met of zonder bubbels of een extra smaakje, besluiten steeds meer mensen om zo nu en dan ook eens een glaasje water te pakken tijdens het werk. Een prima keuze, natuurlijk, en zeker een goede afwisseling op de warme dranken die traditie zijn geworden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *